Helemaal hip: een DIY krijtstift raamtekening

Zat je “vroeger” te rommelen met spuitbusjes wanneer je iets leuks op de ramen wilde hebben met kerst, nu wordt het ons steeds makkelijker gemaakt. Krijtstiften zijn helemaal hot! De afgelopen jaren zag je het al veel, leuke krijtstift raamtekeningen, maar dit jaar nog meer. De krijtstiften zijn in vele winkels te koop, al moet ik zeggen dat ik best heb moeten zoeken naar een winkel die ze nog op voorraad had.

Waar kun je krijtstiften kopen?

Hema was de eerste winkel waar ik naartoe ging voor een krijtstift. Je raadt het al: alles uitverkocht! Zelfs het pakje met 5 raamstiften was niet meer te krijgen bij Hema in de stad en in een kleiner winkelcentrum. Na bij een aantal speelgoedwinkels afgegaan te zijn kon ik een krijtstift bemachtigen bij Bruna, een krijtstift van Edding. Online zijn er natuurlijk wel genoeg verschillende krijtstiften verkrijgbaar, wanneer je bijvoorbeeld bij Bol.com kijkt heb je keuze uit diverse merken, verschillende kleuren en verschillende diktes.

Een krijtstift raamtekening maken

Voor je begint is het handig om te bepalen hoe groot je de raamtekening wilt hebben en wat je precies gaat tekenen. Wil je je hele raam vol tekenen? Teken je vanaf een voorbeeld of uit je hoofd? Wil je gebruik maken van teksten en/of quotes of wil je alleen maar tekeningen? Maak het raam goed schoon voor je begint. De krijtstift blijft dan beter zitten én je kunt zo nu en dan iets uitvegen, zonder dat je vlekken krijgt omdat de rest van je raam niet zo schoon blijkt te zijn.

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com

Verschillende manieren voor het maken van een krijtstift raamtekening

Bij ons is de man gelukkig heel creatief. Hij tekent alle raamtekeningen zonder voorbeeld, verzint alles ter plekke. Zó knap! Ontzettend leuk om te zien wat er zich allemaal op zo’n raam afspeelt. Veel mensen die langs lopen blijven even staan om te kijken en wanneer er kleine kinderen bij zijn zie je ze ook wijzen naar verschillende dingen.

Nu is natuurlijk niet iedereen zo handig uit de losse pols. Wanneer je een raamtekening wilt gaan maken zijn er daarom diverse manieren die je kunt gebruiken om een mooie creatie op het raam te krijgen.

Raamtekening maken met een sjabloon

Op Etsyzijn diverse sjablonen te koop voor het maken van een raamtekening. Superhandig, want je plakt het sjabloon op het raam, kleurt de openingen in met krijtstift, verwijdert het sjabloon en klaar is kees!

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com

Raamtekening maken uit de hand

Wanneer je een raamtekening uit de hand maakt is het leuk om je fantasie de vrije loop te laten. Bekijk eventueel wat voorbeelden vooraf, liefst heel veel. Zo blijven de leukste dingen hangen en wanneer je begint met tekenen kunnen er zo maar eens heel verrassende creaties op het raam komen te staan.

Raamtekening maken met voorbeeld

Wanneer je echt heel moeilijk vind om uit eigen hand te tekenen kun je natuurlijk een voorbeeld in de buurt houden. Om zo nu en dan even op te spieken óf om het echt heel precies na te tekenen. Wanneer je kiest voor het laatste is het wel handig om vooraf de schaal te bepalen, zo voorkom je dat je er halverwege achterkomt dat de tekening té groot is voor je raam. Voor inspiratie kun je terecht op Pinterest, ontzettend veel leuke voorbeelden zijn hier te vinden.

Op één van bovenstaande manieren heb je straks vast en zeker een heel bijzondere kerst raamtekening op je raam staan!

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com

Tags