DIYWonen

Helemaal hip: een DIY krijtstift raamtekening

Zat je “vroeger” te rommelen met spuitbusjes wanneer je iets leuks op de ramen wilde hebben met kerst, nu wordt het ons steeds makkelijker gemaakt. Krijtstiften zijn helemaal hot! De afgelopen jaren zag je het al veel, leuke krijtstift raamtekeningen. Maar dit jaar nog veel meer! Ook begint het al veel eerder. Niet pas met kerst, ook met Sinterklaas zie je al veel raamtekeningen. Krijtstiften zijn in veel winkels te koop, al moet je er best snel bij zijn. Ik maakte mee dat ik ze online moest bestellen omdat ze in alle buurtwinkels waren uitverkocht.

Waar kun je krijtstiften kopen?

Hema was de eerste winkel waar ik naartoe ging voor een krijtstift. Je raadt het al: alles uitverkocht! Zelfs het pakje met 5 raamstiften was niet meer te krijgen bij Hema. Niet in de stad en ook niet in een kleiner winkelcentrum. Ik ging een aantal speelgoedwinkels in de buurt af en kon uiteindelijk een krijtstift bemachtigen bij Bruna, een krijtstift van Edding. Online zijn er natuurlijk genoeg verschillende krijtstiften verkrijgbaar. Wanneer je bijvoorbeeld bij Bol.com kijkt heb je keuze uit diverse merken, verschillende kleuren en verschillende diktes.

Een krijtstift raamtekening maken

Voor je begint is het handig om te bepalen hoe groot je de raamtekening wilt hebben en wat je precies gaat tekenen. Wil je je hele raam vol tekenen? Teken je vanaf een voorbeeld of uit je hoofd? Wil je gebruik maken van teksten en/of quotes of wil je alleen maar tekeningen? Maak het raam goed schoon voor je begint. De krijtstift blijft dan beter zitten én je kunt zo nu en dan iets uitvegen, zonder dat je vlekken krijgt omdat de rest van je raam niet zo schoon blijkt te zijn.

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com

Verschillende manieren voor het maken van een krijtstift raamtekening

Bij ons is de man gelukkig heel creatief. Hij tekent alle raamtekeningen zonder voorbeeld en verzint alles ter plekke. Zó knap! Hij begon vorig jaar al met tekenen vóór 5 december. Sinterklaas op het dak, pieten aan de lijnen tussen de lantaarnpalen. Na 5 december veegde hij Sinterklaas op het dak weg en de pieten aan de lijn werden vervangen door lichtjes en de letters van het woord “kerstmis”. Ontzettend leuk om te zien wat zich allemaal afspeelt op zo’n raam. Veel mensen die langs lopen blijven even staan om te kijken en wanneer er kleine kinderen bij zijn zie je ze ook wijzen naar verschillende dingen.

Nu is natuurlijk niet iedereen zo handig uit de losse pols. Wanneer je een raamtekening wilt gaan maken zijn er gelukkig diverse hulpmiddelen die je kunt gebruiken om een mooie creatie op het raam te krijgen.

Raamtekening maken met een sjabloon

Op Etsy zijn diverse sjablonen te koop voor het maken van een raamtekening. Superhandig, want je plakt het sjabloon op het raam, kleurt de openingen in met krijtstift, verwijdert het sjabloon en klaar is kees!

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com

Raamtekening maken uit de hand

Wanneer je een raamtekening uit de hand maakt is het leuk om je fantasie de vrije loop te laten. Bekijk eventueel wat voorbeelden vooraf, liefst heel veel. Zo blijven de leukste dingen hangen. Wanneer je begint met tekenen kunnen er zo maar eens heel verrassende creaties op het raam terecht komen.

Raamtekening maken met voorbeeld

Wanneer je echt heel moeilijk vindt om uit eigen hand te tekenen kun je natuurlijk een voorbeeld in de buurt houden. Om zo nu en dan even op te spieken óf om het echt heel precies na te tekenen. Wanneer je kiest voor het laatste is het wel handig om vooraf de schaal te bepalen, zo voorkom je dat je er halverwege achterkomt dat de tekening té groot is voor je raam. Voor inspiratie kun je terecht op Pinterest, ontzettend veel leuke voorbeelden zijn hier te vinden.

Op één van bovenstaande manieren heb je straks vast en zeker een heel bijzondere kerst raamtekening op je raam staan!

Helemaal hip: een krijtstift raamtekening - AllinMam.com
Volledige Set Raamstiften – 12x

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,95)
Laatst bijgewerkt: 21 februari 2024 - 00:02

CM Lifestyle Krijtstiften – 12x

Verkrijgbaar bij

bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt: 21 februari 2024 - 00:02

EPIN Krijt Pen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€4,95)
Laatst bijgewerkt: 21 februari 2024 - 00:02

Edding Krijtmarker

Verkrijgbaar bij

bol.com (€4,25)
Laatst bijgewerkt: 21 februari 2024 - 00:02

Verkrijgbaar bij

bol.com (€4,25)
degrotespeelgoedwinkel.nl (€4,99)
blokker.nl (€6,36)
Laatst bijgewerkt: 21 februari 2024 - 00:02
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button