Havermout muffins; een goed alternatief voor brood

Nederland is echt een broodland. Hoeveel kinderen groeien niet op met brood bij het ontbijt én brood bij de lunch? Dat kan anders dacht Monique! We weten allemaal dat ontbijten met een schaaltje yoghurt met vers fruit of een havermoutpapje een welkome afwisseling is maar een ander goed alternatief voor boterhammen als ontbijt zijn havermout muffins. Ik kreeg ze mee van Monique en ik kan je zeggen; ze zijn goddelijk!

Lees ook: Recept voor koolhydraatarme wafel (chaffle)

Ingrediënten voor havermout muffins

  • 250 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 1 el honing
  • 1 el (wijnsteen)bakpoeder
  • 250 ml melk naar keuze
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • bosbessen

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden. Prak de bananen en voeg alle ingrediënten toe, behalve het fruit. Alles goed door elkaar mengen. Voeg als laatste (voorzichtig) het fruit toe. Wanneer je bosbessen gebruikt kun je prima bosbessen uit de diepvries nemen. Wel eerst ontdooien voor je ze aan het mengsel toevoegt.

Schep het mengsel in een muffinvorm en bak in 25 minuten af op 175 graden. Met een prikkertje kun je kijken of de muffins gaar zijn van binnen, het prikkertje moet droog weer uit de muffin komen.

Lees ook: Recept voor havermoutcake met banaan en walnoten

Havermout muffins; een goed alternatief voor brood - AllinMam.com

Lekker variëren

Andere soorten fruit gebruiken in dit recept voor havermout muffins is natuurlijk ook heerlijk, denk aan appel of bijvoorbeeld frambozen. Of voeg er wat nootjes aan toe, of stukjes pure chocolade.

Muffins zijn ideaal om in te vriezen; laat ze wel goed afkoelen voor je ze (verpakt) in de diepvries legt. Wanneer je ze ’s morgens als ontbijt wilt eten haal je ze het beste de avond ervoor uit de diepvries.

Veel kinderen zijn gek op muffins, ze zijn dan ook ideaal om mee te geven naar school als tussendoortje of als vervanging van een boterham tijdens de lunch.

Gerelateerde artikelen

Back to top button