Recepten

Recept voor pompoensoep met kokosmelk

Ik hou van soep! In de winter maar ook in de zomer. Heerlijk als maaltijd maar ook als tussendoortje, als je even trek hebt. Ik heb altijd in de vriezer wat kleine bakjes soep staan, die kunnen dienen als verantwoorde snack tussendoor. En als ik het in de winter koud heb krijg ik het sneller warm na het eten van een kop gebonden soep dan door het drinken van thee. Een soep die erg lekker is en makkelijk in te vriezen: deze pompoensoep met kokosmelk.

Ingrediënten voor pompoensoep met kokosmelk

  • 1 flespompoen
  • 3 knoflooktenen
  • 1 citroen
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml kokosmelk (vette variant)

Bereiding van de soep

Hak de flespompoen in stukken. Snij ook de knoflooktenen fijn, evenals de ui. Smelt de boter in de pan. Zet het vuur laag zodra de boter gesmolten is zodat het niet bruin wordt. Voeg de uien toe en bak even lekker aan. Zorg er hier ook weer voor dat de boter niet bruin wordt. Voeg de knoflook en de komijn toe en roer goed door voor ongeveer 1 minuut.

Voeg de bouillon en de flespompoen toe. Rasp de citroenschil tot je ongeveer 1 eetlepel citroenrasp hebt. Voeg de citroenrasp toe en mix alles goed door elkaar. Laat het geheel voor ongeveer 25 minuten lekker pruttelen op laat vuur.

Na 25 minuten, of iets langer als de pompoen nog niet zacht is, kun je de soep pureren. Dit kan in de blender of met een staafmixer. Als je de blender gebruikt moet de soep wel een beetje afgekoeld zijn.

Voeg op het laatst de kokosmelk toe, samen met het sap van de citroen. Goed door elkaar mixen en klaar is de soep.

Lees ook: Meer groenten eten?

Pompoensoep met kokosmelk invriezen

Deze soep kun je heel goed invriezen. Gebruik kleine bakjes als je zo af en toe soep als tussendoortje wilt eten. Altijd makkelijk om iets in de vriezer te hebben staan!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button