Allerhande box | Nieuw in maaltijdbox-land

Wie heeft er inmiddels al niet eens eentje in huis gehad, een maaltijdbox. In deze tijd van (vaak fulltime) werkende vaders en moeders en tóch een gezonde maaltijd op tafel willen zetten ’s avonds is de maaltijdbox wat mij betreft een uitkomst. Niet hoeven nadenken over wat je elke dag weer moet gaan eten en maaltijden die gemakkelijk, in niet al te lange tijd te bereiden zijn. Superhandig!

Bij ons zijn er de afgelopen 2 jaar al aardig wat maaltijdboxen doorheen gegaan en ik moet eerlijk zeggen; ik ben fan van de Hello Fresh box. Ideaal omdat je niet vast zit aan een abonnement, zo maken we er er in de winter veel gebruik van maar pauzeren we in de zomer weken zo niet maanden achter elkaar. Dat is iets wat ik miste bij de BeeBox, die we voor onze Hello Fresh box een tijd gehad hebben. De BeeBox zat weliswaar vol met biologische streekproducten welke rechtstreeks van het land af leken te komen maar deze box móet je elke week afnemen en dat vind ik zelf echt een nadeel.

Allerhandebox review | AllinMam.com

Allerhande box

Albert Heijn kon natuurlijk niet achter blijven in maaltijdbox-land en hier is hij dan: de Allerhande box. En meteen heeft de Appie een aantal streepjes voor op de rest uit het maaltijdbox aanbod; je zit er niet aan vast, je hoeft niet te pauzeren én je kunt gratis andere boodschappen mee bestellen. Wij mochten de doos proberen, wat vinden wij ervan?

De Allerhande box bestellen

De Allerhande box kun je eenvoudig online bestellen, bij Appie. Elke week zitten er 3 nieuwe recepten in de Allerhande box die je uiteraard van tevoren kunt bekijken, waarna je kunt beslissen of je de maaltijdbox bestelt. (Keep in mind dat je de Allerhande box minimaal 4 dagen voor bezorgdatum moet bestellen). Een maaltijdbox voor 2 personen kost €35,00, voor 4 personen €49,00 en je hebt met deze aankoop eten voor 3 dagen.

Gratis boodschappen mee bestellen

Ik bestel de maaltijdbox voor 4 personen en meteen wat andere boodschappen. Als Appie toch langs komt…. Net zo makkelijk toch? Omdat ze de box gratis bezorgen kies ik voor de maandagochtend als bezorgmoment. Voorheen liet ik altijd op dinsdag bezorgen omdat dan de bezorgkosten het laagst zijn maar zoals je begrijpt hoef je daar nu geen rekening mee te houden.

Als Appie langs komt en de Allerhande box op m’n aanrecht wordt gezet valt meteen op dat er goed nagedacht over de doos (had ook niet anders verwacht van AH :-) Een mooie, superstevige doos, mooi strak vormgegeven. Als ik hem opendoe krijg ik wel meteen de zenuwen; hoe krijg ik de inhoud plus mijn andere boodschappen ooit in de koelkast, dat past helemaal niet! Gelukkig hebben we een koelkastje in de berging staan, die maar even afstoffen…

De maaltijdbox is rijkelijk gevuld. Er zit een mooi gelamineerd receptenboekje, af te nemen dus met een doekje mochten er tijdens het koken vlekken op komen. De recepten kun je loshalen uit het boekje en als receptkaarten bewaren. Naast de voor bijna iedereen bekende AH verpakkingen waar groenten en vlees in zitten zijn de kruiden verpakt in heel kleine papieren zakjes. De recepten voor deze week: Spaghetti bolognese, Waldorfsalade en Indonesische makreel.

Allerhandebox review | AllinMam.com

Appie vraagt je wel om een aantal basisproducten in huis te hebben, te denken aan olie, azijn, suiker, peper, zout, mosterd, melk, ketchup, mayonaise en ketjap. De meeste mensen zullen deze producten wel hebben, uitgezonderd van de melk dan misschien indien er geen melkproducten worden gebruikt. Maar als dat zo is zul je vast een vervanger hiervoor in huis hebben!

Leuk is de print verstopt op de bodem van de maaltijdbox die tevoorschijn komt wanneer je de box hebt leeg gehaald; “tot volgende week!” Goed over nagedacht! Foto’s er op van de maaltijden die de week erna in de maaltijdbox zullen zitten, dat maakt meteen nieuwsgierig.

De maaltijden zijn gemakkelijk te bereiden, over het algemeen binnen 30 minuten en de instructies staan duidelijk omschreven in het receptenboekje. Nu gebruiken wij geregeld online recepten van Appie dus helemaal onbekend is de werkwijze niet.

Allerhandebox review | AllinMam.com

Dus… wat vinden wij van de Allerhande box?

Ik vind het top! OK, eerlijk is eerlijk, mijn hart gaat wel iets sneller slaan bij het zien van de iets exclusievere Hello Fresh recepten maar ga ik voor een maaltijdbox dan denk ik dat ik toch voor het gemak kies van meteen (gratis!) boodschappen kunnen mee bestellen en je bestelling laten bezorgen op een moment dat het jou uitkomt. De maaltijdbox is iets goedkoper (maar wel iets minder luxe dus naar mijn idee) en AH komt vast geregeld met kortingscodes dus dan is het helemaal leuk om de box af te nemen.

Ik zeg: Appie, goed gedaan! De Allerhande box zal hier geregeld in huis komen.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button