Recept voor Carpaccio in een glaasje; net even anders

Veel mensen zijn er dol op: Carpaccio. Hier ook zo eentje, 9 van de 10 keer kies ik in een restaurant dan ook voor dit gerecht. Dat ik er thuis ook geregeld iets mee doe is jullie vast niet ontgaan, zo maakte ik eerder al een heerlijk broodje Carpaccio met truffelmayonaise en omdat de combinatie Carpaccio met truffelmayonaise nou eenmaal erg lekker is dacht ik: waarom niet gewoon eens op een heel andere manier presenteren?

Lees ook: Zalmbonbon met mousse van ricotta en waterkers

Recept voor carpaccio in een glaasje - AllinMam.com

Recept voor Carpaccio in een glaasje

Dat is het dus geworden, Carpaccio in een glaasje. Leuk om als voorgerecht te serveren, of tijdens een walking diner. Maar ook als lunch perfect, pak een mooi bord en leg een warm zojuist afgebakken broodje naast het glaasje en je hebt een toppertje te pakken!

Ingrediënten voor 2x carpaccio in een glaasje

  • 2 handjes rucola
  • 1,5 el pijnboompitten
  • 2 el Old Amsterdam (geraspt)
  • 125 gram carpaccio
  • 1 el truffelmayonaise
  • snufje grof zeezout

Bereiding van Carpaccio in een glaasje

Rooster de pijnboompitten. Hak de rucola grof, hou een paar blaadjes heel voor de garnering. Snij de Carpaccio fijn en strooi er wat grof zout overheen. Verdeel de rucola over beide bodems van de glaasjes. Leg hier bovenop de geraspte kaas, daar bovenop de fijngesneden Carpaccio.

Nu is de truffelmayonaise aan de beurt, leng het eventueel iets aan met wat water om het iets dunner te maken zodat je het er met een lepel overheen kunt “laten vloeien”. Ik vind de truffelmayonaise van Tons mosterd en de truffelmayonaise van Albert Heijn het lekkerst, maar die moeten echt iets dunner gemaakt worden voor dit gerecht. Maar er zijn ook flesjes truffelmayonaise, bijvoorbeeld die Sjef saus van Peter Lute, die hebben een handige doseer dop. Wanner de truffelmayonaise is aangebracht kun je langs de randen de pijnboompitten tegen het glaasje aan laten vallen, rondom. Hierna sluit je af met de losse blaadjes rucola als garnering.

Voilá, het is al klaar! Binnen zeer korte tijd heb je een kleine eyecatcher waarmee je wel voor de dag kunt komen…

Eet smakelijk! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button