Europa

Landal Warsberg in Duitsland; paradijs voor kinderen

Als kind ben ik met mijn ouders en broer een keer op vakantie geweest in Duitsland waar verbleven in een huisje op de Warsberg. Ik was toen echt nog klein en ik weet er niets meer van, maar mijn ouders vertellen ons geregeld over deze vakantie bovenop een berg, met uitzicht op het kleine stadje Saarburg.

Als wij dan de zomervakantie in Duitsland willen doorbrengen en blijkt dat er op deze berg ook een camping is, dan is de keuze snel gemaakt; wij gaan naar Saarburg. Inmiddels heeft Landal zich gevestigd op deze mooie plek tussen de druivenranken en we kunnen niet wachten om die kant op te gaan.

Romantische druivenranken langs de Saar

De laatste kilometers voor onze eindbestemming kijk ik ademloos in de rondte, wat is het hier mooi! Ik hou van wijnvelden. Ik ben geen grote wijndrinker, sterker nog; ik drink bijna niet. Maar ik kan enorm genieten van druivenranken, helemaal wanneer deze op glooiende heuvels of op steile hellingen staan. Of het nu in Zuid Afrika is, in Frankrijk of in Duitsland; het heeft altijd iets romantisch, zo’n gigantische oppervlakte met alleen maar druiven.

Hoe dichter we bij de Warsberg komen hoe groener het lijkt te worden. Aan 1 zijde van de Warsberg komt nauwelijks zon en hier groeien de varens weelderig langs de steile bergwanden. Aan de andere kant van de berg staat het vol met druivenranken en ligt aan de voet van de berg het romantische kleine stadje Saarburg.

De rivier de Saar kronkelt hier glooiend door het landschap en helemaal het plaatje rivier/stadje/berg met druivenranken doet idyllisch aan.

Landal Warsberg; uitzicht op Saarburg - AllinMam.com

Lees ook: Kamperen bij de boer in Duitsland

Landal Warsberg in Saarburg, Duitsland

Via een weg met 12 haarspeldbochten rijden we omhoog de Warsberg op, onder een stoeltjeslift door. De stoeltjeslift maakt het voor gasten van Landal Warsberg makkelijk én leuk om op een andere manier dan met de auto of lopend van de berg af te komen. De kinderen roepen meteen dat ze er in willen, alhoewel ze al snel terug krabbelen wanneer ze zien dat de stoeltjes best wel hoog boven de grond hangen.

Check prijzen en beschikbaarheid op vakantiepark Landal Warsberg

Landal Warsberg; uitzicht op Saarburg - AllinMam.com

Het is even wennen voor ons wanneer we op de camping aankomen. Wat is het hier druk!!! Het is natuurlijk hoogseizoen en het krioelt hier werkelijk van de kinderen in de grote speeltuin bij de receptie. De kids vinden het meteen geweldig, wij laten alles even op ons inwerken. We zijn dit soort campings niet echt gewend, kiezen eigenlijk altijd voor kleinschaliger.

Bij de receptie worden we vriendelijk geholpen en al snel kunnen we doorrijden naar onze kampeerplaats. We hebben een plekje achterop de camping, we vinden het al snel en na een uurtje staat de tent. De tent- en caravanplekken liggen strak naast elkaar met in het midden een pad, het is dus even wennen dat je wat meer bij je overburen naar binnen kijkt dan op een veldcamping. We denken het op te lossen door de tent iets schuin neer te zetten en dat bevalt meteen heel goed. De plekken zijn behoorlijk breed dus we kunnen lekker in de breedte uitbouwen!

Landal Warsberg; tentplekken - AllinMam.com

Wat een relaxte camping!

We wennen heel erg snel, iets wat we van tevoren eigenlijk niet hadden verwacht gezien de drukte voor op het campingterrein. De kinderen maken al snel vriendjes met andere kindjes in ons “straatje” en ze talen er niet naar om naar de grote speeltuin voor op de camping te gaan. Of naar de activiteiten die geregeld georganiseerd worden door het animatieteam. Helemaal prima! Als ze het willen gaan we er natuurlijk naartoe, maar ze vinden het blijkbaar helemaal leuk hier. En wij genieten daar weer van, want zo gaat het toch meestal op vakantie? Hebben de kids het naar hun zin dan heb je het als ouder ook naar je zin :-)

Speeltuin, kinderboerderij en huisje van Bollo

Als ze dan tóch naar de speeltuin willen dan zijn ze meteen even zoet. Naast de grote speeltuin waar onder meer glijbanen, leuke huisjes en een groot springkussen te vinden zijn staat het huisje van Bollo. Er moet natuurlijk elke keer gekeken worden of hij thuis is. Helaas stuiten we steeds weer op een leeg bedje en dan zijn de geitjes en de kippen aan de beurt voor een bezoekje. Naast het kleine kinderboerderijtje staan een aantal informatie zuiltjes waar vachten gevoeld kunnen worden en waar je meer leert over dier en natuur. Tot slot vind je bij de speeltuin ook een klein midgetgolf baantje wat het gebeuren helemaal compleet maakt. Bollo komen we al snel een keertje tegen bij de receptie, waar er na even aarzelen behoorlijk op los geknuffeld wordt!

Animatie voor kinderen

Op de camping kunnen kinderen volop worden vermaakt door een animatieteam en geregeld klinkt er in de verte dan ook bingo of kinderdisco. Zelfs na een aantal dagen talen de kinderen er niet naar om naar de kinderdisco te gaan of mee te doen met een of andere activiteit. De waterspuiten, het badmintonnen en de meegebrachte stepjes blijven favoriet! Maar voor kinderen die het wél leuk vinden om met een animatieteam van alles te ondernemen is er ontzettend veel te doen. Voor de ouders die van een muziekje en een drankje houden is er op het podium bij het restaurant ook geregeld een Nederlandse volkszanger te vinden. Inderdaad, het wemelt hier van de Nederlanders!

Binnen of buiten zwemmen?

Geen tof aquapark in de buurt maar op de Warsberg zelf is er een leuk binnen zwembad waar je je met kleine kinderen zeker een paar uurtjes kunt vermaken. Het is er schoon omdat iedereen meteen bij binnenkomst schoenen uittrekt, de kleedkamers hebben hierdoor blinkend schone vloeren. Wij hebben de eerste week helaas soms iets minder weer, dan is zo’n binnen zwembad wel ideaal! Als het een paar dagen later ineens ontzettend warm is wijken we uit naar het buiten zwembad Freizeit bäder in Saarburg, prachtig gelegen met een leuke glijbaan, een kinderbad en ruime ligweides eromheen. Meer informatie over openingstijden en prijzen voor entree vind je op hun website.

Restaurant en snackbar

Bij Café-Bistro Woods kun je serieus lekker lunchen en dineren. Binnen is het mooi ingericht met o.a. een grote leestafel en vanaf het terras buiten heb je goed zicht op het podium en op de speeltuin. Wij lunchen hier meerdere keren en elke keer is het een succes. Heb je trek in pannenkoeken dan kun je terecht bij het pannenkoekenrestaurant naast de rodelbaan. Wel een stuk minder gezellig zitten dan bij Woods, maar op het terras heb je een leuk uitzicht op vertrekkende en binnenkomende rodelkarretjes. Voor het halen van een snelle snack als patat, kroketten en frikandellen is er de snackshop ParkSnack naast Woods.

Sanitaire gebouwen

Over de sanitaire gebouwen horen we wat verschillende verhalen en dit ervaren we zelf op een gegeven moment ook. Aangezien wij achterop de camping zitten wordt ons sanitairgebouw wat minder gebruikt dan het gebouw midden op de camping waardoor het er bijna altijd schoon en opgeruimd is. ’s Avonds geen wachtrijen voor de douches, geen rondslingerende troep en mensen maken netjes de vloer schoon met een trekker na het douchen.

Het lijkt anders te gaan in het gebouw midden op de camping, waar we wel eens even stoppen voor we de camping verlaten voor een dagtripje. Een extra schoonmaakbeurt zou hier welkom zijn!

Parkshop en wasserette

Meteen vooraan op het park vind je een parkwinkel waar je een beperkt assortiment vindt, van alles wat zeg maar. Ze bakken hier ’s morgens verse broodjes af en je vindt er groenten en fruit, vleeswaren, tijdschriften, waterspeelgoed etc. Het kost allemaal wat meer dan in de supermarkt, wat heel normaal is voor een winkel op een camping. Gemak dient de mens :-) Toch rijden wij steeds naar de Lidl die meteen onderaan de Warsberg ligt en aan de rand van Saarburg zelf vind je een grote Rewe.

Naast de parkwinkel is een wasserette met meerdere wasmachines en drogers, werkt fijn maar je moet net het geluk hebben dat er iets vrij is; er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Vergeet niet de sleutel mee te nemen, de deur van de wasserette zit namelijk dicht. Overkomt mij verschillende keren :-)

Andere accommodaties op Landal Warsberg

Op de camping van Landal Warsberg heb je, naast tent- en caravanplekken, ook leuke andere accommodaties. We kijken onze ogen uit aan de rand van de camping, waar prachtige woodlodges en safaritenten staan. Deze accommodaties hebben het mooiste uitzicht van heel de camping; uitgestrekte bloemenweiden als uitzicht, alsof je ergens alleen op de hei staat. Mochten we hier ooit een keer terug komen dan zou ik maar wat graag in een safaritent of in een woodlodge verblijven!

Rodelen op de Warsberg

De rodelbaan is iets waar de kinderen het al maanden over hebben. Vorig jaar waren we op vakantie in het Rothaargebergte en daar hebben we een aantal keer gerodeld, ze vonden het zó gaaf! Nu zitten we natuurlijk wel heel dicht bij het vuur… Het is vanaf de camping wel een stukje wandelen dus de keren dat wij gaan rodelen combineren wij meestal met het verlaten van de berg. Bij de rodelbaan is parkeergelegenheid en hier stap je ook in de stoeltjeslift de berg af. Het uitzicht is hier ontzettend mooi, we staan hier dan ook meerdere keren even te genieten.

Lees ook: Het Rothaargebergte is meer dan alleen maar Winterberg

Landal Warsberg; uitzicht op Saarburg - AllinMam.com

Je betaalt voor de rodelbaan bij het instappen (€2,00), je kunt ook een 10-ritten kaart kopen voor €16,00. De rodelbaan ligt mooi beschut onder bomen wat heerlijk is bij warm weer. Hij heeft leuke bochten en uiteraard word je op de camera vastgelegd. Wij nemen soms een klein cameraatje met een selfiestick mee, zó grappig om filmpjes en foto’s dan na het rodelen terug te kijken!

Landal Warsberg; rodelen - AllinMam.com

Wat is te doen in de buurt van Landal Warsberg?

De Warsberg leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor leuke uitstapjes. Niet dat wij elke dag op pad willen, we wisselen het een beetje af. Wanneer het lekker weer is en niet té heet blijven we graag op de camping en spelen de kids met hun vriendjes en vriendinnetjes. Als het slecht weer is pakken we de auto en rijden we ergens naartoe. We geven je graag een aantal tips voor een leuk dagje, ochtendje of middagje weg.

Saarburg – lopend naar beneden, met stoeltjeslift terug omhoog

Laten we beginnen met het leuke, kleine Saarburg. Een romantisch stadje aan de voet van de Warsberg, aan te lopen is vanaf de camping. Het lijkt een behoorlijke wandeling met kids maar dat valt erg mee. Wel zijn de trappen tussen de druivenranken door behoorlijk stijl, ik zou zeggen niet te doen met een kinderwagen. Lopen je kinderen zelfstandig of kan er eentje mee in een draagzak dan is het prachtig! Vooral de doorkijkjes zijn erg mooi, met Saarburg op de achtergrond.

Landal Warsberg; door druivenranken heen wandelen naar Saarburg - AllinMam.com

Saarburg zelf is een knus stadje met veel terrasjes. Het stadje wordt opgesplitst door de Leuk, een zijrivier van de Saar. Middenin het centrum is een waterval van 20 meter hoog waar je mooi zicht op hebt vanaf een bruggetje over de Leuk, precies boven de waterval. Het stikt in Saarburg van de huisjes met mooie vakwerk geveltjes, het is gewoon een leuk stadje!

Langs de weg loop je makkelijk richting de stoeltjeslift waarmee je weer naar boven kunt. Wij doen dit een paar keer, lopend naar beneden en met de stoeltjeslift weer omhoog. Muntjes voor de stoeltjeslift koop je het beste al vooraf in de hal bij de receptie, daar hangt een automaat. Rekening houden met klein geld hiervoor dus! Wil je met de fiets naar beneden dan kun je je fiets ook meenemen in de lift omhoog, er zijn speciale fietsenhouders waar de fietsen in gehangen kunnen worden.

Wandel op en om de Warsberg

Vanaf de camping kun je via diverse routes naar beneden wandelen en ook naar verschillende uitkijkpunten. Je ziet veel verschillende vegetaties, bovenop de berg vrij dichte bossen, aan de zonkant de wijnvelden en aan de schaduwkant ook dichte bossen met veel varens.

Wandel naar de ruïne van Saarburg

Vanaf de Warsberg heb je zicht op de Saarburg, een ruïne onderdeel van een burcht die graaf Siegfried von Luxemburg (stichter van Luxemburg-stad) in 964 liet bouwen. In de 16e eeuw brandde de burcht en sindsdien is het een ruïne. Goed onderhouden, zeker een bezoekje waard en je loopt er ook gemakkelijk naartoe vanaf de camping.

Bezoek kasteel Vianden in Luxemburg

Nu we toch in burcht-sferen verkeren; we gaan nog een dagje naar kasteel Vianden in Luxemburg. Jaren geleden zijn we daar samen geweest, toen ik zwanger was. De kinderen vinden kastelen “cool” en als we op een regenachtige dag niet weten wat we anders kunnen doen besluiten we daar naartoe te rijden. In de zomerperiode hebben ze in Vianden Middeleeuwse feesten en dat betekent veel festiviteiten in en om het bekende kasteel. Vanaf Landal Warsberg is het ca. 5 kwartier rijden naar Vianden.

Geniet van een adembenemend uitzicht op de Saarschleife

Een van de leukste dingen die we tijdens deze vakantie doen is de Saarschleife bezoeken, een plek waar rivier de Saar in miljoenen jaren tijd een prachtige bocht heeft uitgesleten in het gesteente. Vanaf het uitzichtpunt heb je heel mooi uitzicht en het uitzicht doet een soort van “peacefull” aan. Dit uitzichtpunt is gratis te bezoeken en je kunt dichtbij parkeren. Vanaf Landal Warsberg is het een half uur rijden naar Aussichtspunkt Cloef.

Lees ook: Stedentrip naar Neurenberg

Saarschleife Aussichtspunkt Cloef - AllinMam.com

Trotseer op grote hoogte het Baumwipfelpfad

Nieuw is hier het Baumwipfelpfad (juli 2016), een prachtige boardwalk tussen de boomtoppen door. Je kunt je voorstellen dat je vanaf die hoogte helemaal een adembenemend mooi uitzicht hebt op de Saarschleife! Helaas neemt de bewolking toe wanneer wij het baumwipfelpfad aflopen maar dat neemt niet weg dat het spectaculair is.

Lees hier meer over het Baumwipfelpfad en de Saarschleife

Wij komen er helaas niet aan toe deze vakantie, maar we horen van andere mensen dat het zeker ook de moeite waard is om de stad Trier te bezoeken. Het Greifvogelpark staat ook op mijn lijstje, dat is ongeveer bij de Warsberg om de hoek maar ook hier komen we helaas niet aan toe.

Tips voor campingplek reserveren

Wat een leuke camping, Landal Warsberg, wat ons betreft een aanrader! Mocht je op tijd reserveren en een wat rustigere omgeving op prijs stellen dan willen we je adviseren om een plekje wat achterop de camping te reserveren. Wil je een mooi uitzicht, ga dan vooral voor een plek aan de rand van de camping; hier kijk je uit over de grasvelden met hier en daar hele bloemenbedden. Voor kinderen die dol zijn op animatie zou ik het dichterbij het restaurant en zwembad zoeken, maar wees gewaarschuwd; het is daar echt wel druk. Wij kijken in ieder geval terug op een geweldige vakantie!

Bekijk actuele aanbiedingen bij Landal GreenParks

Uitzicht vanaf rand van camping Landal Warsberg - AllinMam.com

Adres

Landal Warsberg website
D-54439
Verbandsgemeinde Saarburg
Duitsland

Praktische informatie

-Achterop de camping stuk rustiger, prachtige plekken langs de rand met mooi uitzicht
-Onderaan de Warsberg is een Lidl, scheelt qua kosten veel met de campingwinkel
-Koop muntjes voor stoeltjeslift bij de receptie, is goedkoper dan beneden

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button