Europa

Baumwipfelpfad Saarschleife Orscholz: must-do wanneer je in Saarland op vakantie bent

De rivier de Saar is met haar 246 kilometer lengte een belangrijke rivier in zwel Frankrijk als Duitsland. De Duitse deelstaat Saarland, waar de rivier voor een groot deel doorheen stroomt, heeft haar naam te danken aan de rivier. In dit gebied wordt o.a. veel ijzer, kool en staal gewonnen en de industrie maakt al eeuwen lang gebruik van de stroming van de Saar.

Saarschleife

In de miljoenen jaren dat de Saar door dit gebied stroomt heeft het water een weg door het heuvelachtige landschap gezocht waardoor er nu meerdere spectaculaire bochten te vinden zijn. De Saarschleife is waarschijnlijk de meest bekende en sinds 2016 is deze bocht in het prachtige landschap op een wel heel speciale manier te bekijken.

Baumwipfelpfad Saarschleife Orscholz

In het gebied bij de Saarschleife is een boomtoppenpad aangelegd, een soort boardwalk maar dan hoger gelegen. In de zomer van 2016 werd het Baumwipfelpfad voor publiek open gesteld. Hoog boven de grond, tussen de boomtoppen, beleef je de natuur heel anders. Zeg nou zelf, wanneer zie je boomtoppen van heel dichtbij? De entree van het Baumwipfelpfad vind je bij het Cloef-Atrium, vanwaar je maar liefst 1250 meter lang tussen de boomtoppen door loopt. Onderweg kom je van alles tegen, zoals een glijbaan en informatiepunten waar kinderen kleine opdrachtjes kunnen doen en dingen kunnen leren over de natuur.

Het doel van de wandeling over het Baumwipfelpfad is uiteindelijk de 42 meter hoge toren. Wanneer je op het platform helemaal bovenin de toren staat heb je een prachtig uitzicht over de Saarschleife en gebied waar de mooie bocht in ligt. Bij heel goed weer is het zelfs mogelijk om de Vogezen te zien, waar de rivier ontspringt.

Jammer dat er een hoop bewolking overtrekt wanneer wij boven op het platform staan, maar ik moet zeggen dat we niet minder onder de indruk zijn. Vooral de rust is heerlijk :-) We zijn getuige van de manoeuvres van een heel groot binnenvaartschip wat de bocht door probeert te komen, mooi om te zien. Wat een gevaarte, zo’n schip!

Toegankelijk voor iedereen, ook voor rolstoel en kinderwagen

Het Baumwipfelpfad is zowel voor mensen te voet als voor mensen in een rolstoel toegankelijk; ook het meebrengen van een kinderwagen is dus geen probleem. Het pad is overal behoorlijk breed, vooral wanneer het de hoogte in gaat bij de toren. Zo loop je elkaar ook op zeer drukke dagen niet echt in de weg.

Baumwipfelpfad Saarschleife Orscholz: must-do wanneer je in Saarland op vakantie bent - AllinMam.com

Onze kinderen vinden het Baumwipfelpfad geweldig, alhoewel ze weinig aandacht blijken te hebben voor de opdrachtjes en de informatie die onderweg gegeven wordt. Rennen is vele malen leuker! Ook de obstakels die we op het pad tegenkomen vinden ze erg leuk om overheen te klauteren.

Lees ook: Op vakantie in Saarland bij Landal Warsberg

Baumwipfelpfad Saarschleife Mettlach: must-do wanneer je in Saarland op vakantie bent - AllinMam.com

Saarschleife bekijken vanaf Aussichtspunkt Cloef

Heb je niet de tijd (of geen zin) om heel het Baumwipfelpfad te bewandelen en de toren te beklimmen maar wil je wél graag een blik werpen op de Saarschleife? Dat kan vanaf Aussichtspunkt Cloef. Iets hoger op de heuvel gelegen heb je een mooi uitkijkpunt met een prachtig uitzicht over de Saarschleife. Je kunt dichtbij parkeren, vanwaar het een paar minuten wandelen is naar het uitkijkpunt. Parkeren kan eveneens bij het Cloef-Atrium, waar ook een restaurant is. Vanaf deze parkeerplek is het ca. 500 meter lopen (door mooie bossen!) naar het uitkijkpunt.

Saarschleife Aussichtspunkt Cloef - AllinMam.com

Speeltuin en restaurant middenin de bossen

Tussen het Cloef-Atrium en het hierboven beschreven uitkijkpunt ligt nog een leuke speeltuin middenin het bos. In de speeltuin zijn een aantal leuke speeltoestellen te vinden en er is een klein restaurantje. Leuk om even te lunchen of een borrel te drinken na de avonturen op het Baumwipfelpfad :-)

Adres

Baumwipfelpfad Saarschleife website
Cloef-Atrium
66693 Mettlach
Duitsland

Voer in je navigatiesysteem in: Mius Pine Street, 66693 Mettlach

Praktische informatie

Momenteel kan hinder worden ondervonden van werkzaamheden door de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen, kijk op de website van Baumwipfelpfad voor alternatieve parkeergelegenheden.

Entree Baumwipfelpfad: Kinderen onder 6 jaar gratis, kinderen van 6 tot 14 jaar €8,00, volwassenen €10,00, gezinskaart (2 volwassenen + eigen kinderen van 6 tot 14 jaar oud) €21,50*

Lokatie

*Prijzen zijn van zomer 2017

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button