Pubers

Waar op letten bij het kopen van zwemkleding voor je dochter?

Het kopen van zwemkleding voor je dochter kan soms een uitdaging zijn. Is het de stijl die je dochter leuk vindt? Past het bij haar leeftijd en bij haar figuur? Zakt de kleding niet af bij het zwemmen? Je ziet het, best wat dingen om rekening mee te houden. Maar die leuke bikini of dat stoere badpak gaat er komen hoor, zeker met de tips die we je geven in dit artikel.

Wat past bij mijn dochter, een bikini of een badpak?

Bij het uitkiezen van meisjes zwemkleding is het belangrijk om rekening te houden met haar comfort en zelfvertrouwen. Een bikini of badpak moet goed passen en niet knellen of afzakken. Het is ook belangrijk dat je dochter zich er goed in voelt. Kies dus voor een model dat aansluit bij haar persoonlijke stijl en voorkeur.

Ga je online je aankoop doen? Zoek dan eenvoudig op badpak meisje als je dochter bang is dat een bikinibroekje afzakt in het water, bijvoorbeeld bij veelvuldig gebruik van glijbanen. Ook kan een bikinitopje bij jonge meiden omhoog kruipen wanneer ze in het water springen. Niet fijn als ze dan steeds alles weer goed moeten doen. Kinderen hebben immers betere dingen te doen in het zwembad, zeker als er glijbanen in de buurt zijn. Voor kinderen die meer tijd buiten het zwembad doorbrengen is dit minder van belang. Vooral als jonge meiden wat ouder worden zullen ze misschien wat meer in de zon liggen. In deze fase zullen ze waarschijnlijk eerder voor een bikini kiezen.

Welk materiaal is het beste voor zwemkleding voor kinderen?

Als het gaat om het materiaal van zwemkleding, is het belangrijk dat je kiest voor een stof die zowel comfortabel als duurzaam is. Polyester en nylon zijn populaire stoffen omdat ze snel drogen, licht in gewicht zijn en hun vorm behouden. Zelfs na veelvuldig gebruik en wassen. Katoen wordt ook wel gebruikt voor zwemkleding. Het is zacht en comfortabel, maar het houdt water vast en droogt hierdoor langzamer. Dat kan ongemakkelijk zijn en ervoor zorgen dat je het koud krijgt zodra je het water uit komt. Bovendien verliest katoen sneller zijn vorm dan synthetische stoffen.

Kleurrijk of minder opvallend?

Misschien houdt je dochter wel van felle, uitgesproken kleuren. Niets is dan leuker om felgekleurde zwemkleding te kopen, wellicht met een opvallend printje. Felle kleuren hebben daarnaast nog een functie, ze vallen namelijk goed op. Dat maakt het een stuk makkelijker om je kind te spotten in een vol zwembad of op een druk strand.

Kiezen voor een maatje kleiner of juist niet?

Het ligt een beetje aan het merk of een maat kleiner bestellen beter is; ieder merk is qua maatvoering weer iets anders. Over het algemeen is het handig om een badpak een maatje kleiner te kopen, omdat de stof iets uitrekt als het nat wordt. Vervelend, want dan krijg je zo’n stuk loshangende stof bij de billen. Ook de bandjes kunnen dan wat sneller afzakken. Kijk goed naar het advies van het merk waarbij je koopt en naar de bijgevoegde maattabel. Vooraf passen is natuurlijk altijd het beste wat je kunt doen!

Shop bij Protest met 10% korting

Wil je nu meteen aan het shoppen slaan? Met kortingscode allinmam10 krijg je 10% korting op je aankopen bij Protest. De code is geldig t/m 31-10-2024 en je kunt hem gebruiken voor het hele assortiment (nieuwe collectie en sale).

Back to top button