Kraamtijd

Leukste kraamcadeau’s om te geven bij een geboorte

Kraamcadeau’s zijn leuk om te krijgen, maar misschien nog veel leuker om te geven. Als vriendin aan een vriendin die net moeder is geworden, of als trotse oma aan jouw dochter en kleinkind. Juist in deze tijd zijn praktische gifts meer dan welkom. Maar, ook de kersverse mama heeft natuurlijk een bijzonder cadeautje verdiend!

5 leuke en originele kraamcadeaus voor kersverse mama’s én kleintjes

Er zijn zoveel leuke dingen die je kersverse ouders en pasgeboren kindjes cadeau kunt geven. Denk aan een persoonlijk sieraad, mooie babykleding of een leuk meubel voor op de babykamer. Ook een cadeaubon voor een leuke fotoshoot van de ouders met de baby is een geweldig idee om te geven als je op kraambezoek gaat. Natuurlijk wil je beschuit met muisjes gaan eten, maar niet met lege handen binnen komen. Wij helpen je in dit artikel. We hebben de leukste, meest originele en beste kraamcadeaus op een rij gezet.

Babykleding

Het is altijd een goed idee om babykleding te geven als je op kraamvisite gaat. Kleintjes groeien namelijk ontzettend hard. Voor je het weet zijn ze uit hun rompertjes en sokjes gegroeid. Babykleding voor meisjes of jongens kun je dus eigenlijk niet genoeg hebben. Geef kleding in verschillende maten. Vestjes en pakjes die het kleintje nu past, of pas over een paar maandjes. Houd daarbij rekening met het seizoen. Kies voor schattige jurkjes als je richting de zomer gaat en voor lekkere warme kruippakjes als het tegen de winter loopt. Andere leuke kraamcadeau’s op het gebied van babykleertjes zijn mutsjes, een badcape of een badjas met naam. Wil je écht uitpakken? Denk dan aan een kraamcadeau met dezelfde badjassen voor moeder en kind. Dat staat garant voor veel cosy knuffelmomentjes!

Een mooi sieraad voor jonge moeders

Is jouw vriendin of dochter net moeder geworden en ga je op kraamvisite? Denk dan eens na over een persoonlijk kraamcadeau voor haar. Zoals een moedermelk sieraad bijvoorbeeld. In de vorm van een ring, een armbandje of een ketting met een hanger. Deze sieraden worden gemaakt met een heel klein beetje van de eigen moedermelk. Zo wordt een armband met een bedeltje of een ring ineens een prachtige herinnering aan een hele bijzondere tijd voor moeder en kind. Iets moois om te dragen met een diepe betekenis. Hetzelfde geldt voor een sieraad met naam. Dit werd vroeger al cadeau gegeven bij een geboorte, maar het is nog steeds een heel populair kraamcadeau.

Leuk meubelstuk of accessoires voor op de babykamer

Weet jij wat de kleurtjes van de babykamer zijn? Dan kun je ook een lief meubeltje of accessoires geven als kraamcadeau. Zoals een nachtlampje, zachte sierkussens of houten hangers voor boven het bedje. Ook meubels voor op de kinderkamer zijn een leuk kraamcadeau. Zoals een kindertafeltje met een bijpassend krukje, een leuk stoeltje of een zachte poef. En wat dacht je van een houten mini glijbaan, als de kamer dit qua ruimte toe laat? Dat wil elk kind wel op zijn of haar kamer!

Educatief speelgoed

Educatief speelgoed is een hip en verantwoord kraamcadeau. Hiermee kunnen kindjes van alle leeftijden spelend leren. Een leuk kraamcadeau is bijvoorbeeld een speelboog voor baby’s of XL memory voor als het kindje wat ouder wordt. Ook houten speelgoed is leuk om te geven als je op kraamvisite gaat. En dat niet alleen; het is ook nog eens duurzaam én staat leuk op de babykamer. Denk bijvoorbeeld aan een activiteitenkubus die de fijne motoriek stimuleert. Natuurlijk kun je ook loopfietsen of houten puzzels voor baby’s en peuters cadeau geven als je op kraambezoek gaat.

Cadeaubon voor baby fotoshoot

Als jonge ouders kun je natuurlijk niet genoeg foto’s hebben van je kleine spruit. Het liefst wil je alle momenten uit die bijzondere babytijd vastleggen. Een babyshoot is daarom hét perfecte kraamcadeau. Geef bijvoorbeeld een tegoedbon cadeau voor een leuke fotoshoot bij een fotograaf in de studio óf gewoon aan huis. De kersverse ouders kunnen zelf bepalen of ze kiezen voor een newborn fotoshoot of dat ze liever wachten tot het kindje wat ouder is. Een baby fotoshoot mag zeker niet ontbreken aan deze lijst met de leukste kraamcadeau’s!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button