Zwangerschap

Geboortekaartje meisje: 12 thema’s

Ga je binnenkort bevallen van een stoere jongen of lieve kleine meid? Dan is het tijd om een geboortekaartje te ontwerpen. Heb je nog geen idee wat het worden zal? Wij helpen je alvast op weg met deze 12 populaire thema’s!

Velvet-look

De velvet-look is al langer een trend. En dat hoeft niet te verbazen: zo’n velvetkaartje met goudfolie, roségoudfolie of koperfolie is een streling voor het oog!

Waterverf

Een stijlvol geboortekaartje met diepgekleurde waterverf en aquarelstrepen op de achtergrond doet
ook alle harten smelten.

Dieren

Diertjes blijven het ook goed doen! Een lieflijk kaartje met een illustratie van een vrolijk olifantje of junglediertjes: wie wordt daar niet blij van?

Hout

Een houten geboortekaartje is niet alleen erg hip, het is ook sierlijk en minimalistisch. Houd er rekening mee dat hout een natuurlijk materiaal is, en dus elk kaartje verschillend – lees uniek – is!

Regenboog

Ben je op zoek naar een geboortekaartje voor een meisje? Dan is een kaartje met een regenboogthema helemaal wat je nodig hebt. Maak het af met hartjes, sterretjes of – waarom niet – een unicorn!

Handjes en voetjes

Handjes en voetjes zijn hét symbool van een pasgeboren baby. Ideaal dus om op je kaart te zetten. Pimp een klassiek kaartje met handjes en voetjes met goudkleurige letters, ronde hoeken of een sierlijk lettertype.

Botanisch

Geboortekaartjes met een botanisch thema zijn altijd mooi! Kies voor een prachtig bloemenkaartje met kleurrijke veldbloemen en combineer met vlinders, een hartje of een lief diertje.

Silhouet

Ga voor een mooi kaartje met het silhouet van een meisje of een jongen die boven het wiegje van een zusje of broertje hangt. Combineer met leuke sterretjes en goudfoliedruk.

Jungle

Hippe jungledieren zoals een giraf, tijger of olifant doen het altijd goed op geboortekaartjes. Kies voor een donkergroene kleur als achtergrond en gebruik goudfolie voor een extra speciaal effect.

Vintage

Ben je een liefhebber van vintage? Ga dan voor een stoer geboortekaartje met een retro vliegtuigje. Kies een gepast lettertype voor een echte vintage uitstraling.

Marmer

Van marmer kan je niet genoeg krijgen, toch? Kies voor een minimalistische geboortekaart met koperfolie en een wit marmeren achtergrond: supermooi! De marmerlook is zowel mooi voor geboortekaartjes voor jongens als voor meisjes.

Donkergekleurd

Geboortekaartjes met een diepe kleur zoals donkerblauw, zwart, bordeaux of donkergroen zijn enorm trendy. Mooi in combinatie met een silhouet en goudfolie! De donker bewerkte achtergrond zal bovendien je gekozen lettertype heel goed doen uitkomen.

*Uitgelichte foto via Unsplash.com

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button