Uncategorized

Nagellak verwijderen | “Ik zal het nooit meer doen mama”

“Wat is ze lief aan het spelen” denk ik nog als ik alles klaar zet voor de lunch. Ole is met een vriendje aan het spelen in de kamer en Madee zit, niet helemaal fit, aan de andere kant van het eiland op de grond heel rustig te spelen met heel veel kleine spulletjes die we in het verleden mee hebben gekregen op pr-events.

Als ik de kids even later aan tafel roep om te eten komt Madee naar me toe lopen met haar handen in de lucht: “Wil je dit even schoonmaken mama?” Ze heeft heel haar handen beschilderd met, jawel, nagellak. En niet een leuk zachtroze kleurtje maar turqoise. Op de grond achter haar een heel spoor van nagellak doordat ze er eerder heeft in gestaan. Ik kijk aan de andere kant van het eiland op de grond en zie dat ze zich heeft uitgeleefd op de barkruk, een deel van een keukenkastje en op de vloer. En op een lege verpakking.

Eigenlijk ben ik heel boos maar ik realiseer me meteen dat het mijn eigen schuld is, had ik het maar uit de tas moeten halen. Ze vraagt nl. vaker of ze nagellak op mag… “Hoe ga ik dit schoonmaken??” is de volgende gedachte! Ik ren naar boven om nagellakremover te halen maar bedenk me meteen dat ik waarschijnlijk een heel handenbadje met aceton nodig heb om deze dikke laag er van af te krijgen. Ik trek mijn keukenkastje open en zie daar Sol U Mel staan van Melaleuca. Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ze dat gebruikt als nagellakremover en ik weet dat de meest erge vlekken je weg krijgt met dit middel. Omdat Sol U Mel geheel op natuurlijke basis is maak ik na de lunch een badje ervan met water aangelengd en laten we de handjes er in weken.

Ondertussen maak ik met keukenpapier en de Sol U Mel de vloer, kruk en het keukenkastje schoon. Het is goed te doen, de handjes schoonmaken, even met een watje wat boenen en voila; het is er allemaal af. “Zo gelukkig maar he Madee, nu heb je geen blauwe handjes meer”. Ze kijkt me aan en zegt heel zachtjes “Ik ga het echt nooit meer doen mama”. Ik geef haar een knuffel en ze gaat lekker spelen. Nog geen uur later staat ze met blauwe stift haar handen te beschilderen… Ik denk dat ik al enige iets heb geleerd vandaag.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button