13x wat te doen bij warm weer

Het wordt weer zo’n dag vandaag! Ik weet het, we mogen niet klagen. Is het eindelijk mooi weer, is het weer té heet! Maar eerlijk is eerlijk; soms weet je gewoon niet waar je het zoeken moet als het zo warm is. Wat te doen met warm weer? Wat is handig, lekker en leuk voor de kids? We geven een aantal opties!

1. Naar het strand

Met stip op nummer 1 staat natuurlijk verkoeling zoeken aan zee. Heerlijk wanneer je daar in de buurt woont of het niet erg vindt er met de auto naartoe te rijden.

2. Picknicken in het bos

Neem een kleed mee, lekkere broodjes en koele drankjes in de picknickmand en ga lekker lunchen in het bos. Onder de bomen in het bos is het altijd een stuk beter uit te houden dan in de schaduw op menig andere plek. Check na thuiskomst wel goed op teken!

3. Zet de sprinklers in de tuin aan

Kinderen vinden het super leuk en lekker om met water te spelen. Zet de sprinklers aan in tuin en ze zijn uren zoet. Wel oppassen dat je mooie perkgoed en bloemen niet gaan verbranden. Super leuk is deze sprinkler slang, speciaal voor kinderen. Maar ook sprinklers die bedoeld zijn voor je bloemen en planten voldoen :-)

13x wat te doen bij warm weer - AllinMam.com

4. Bezoek grotten of een fort

Woon je in het zuiden van het land breng dan een bezoekje aan grotten. Lekker koel én interessant! Woon je in het midden van het land dan is er vast een fort in de buurt (Stelling van Amsterdam) waar je zo een paar uurtjes zoet bent tijdens een rondleiding.

5. Ga naar het zwembad

Ietwat afgezaagd misschien maar he, als je kinderen het naar hun zin hebben heb jij het ook! Toch?

6. Hou een watergevecht

Vul ballonnen met water voor een waterballonnengevecht of hou een gevecht met waterpistolen. Succes gegarandeerd!

13x wat te doen bij warm weer - AllinMam.com

7. Ga boodschappen doen en plant je kind in het speelhoekje

Normaal wil je zo snel mogelijk die supermarkt weer uit, nu kruip je het liefst in de koelvakken! Take your time bij de Appie, de Plus of een andere supermarkt wanneer jullie het buiten te heet vinden. En zoek een supermarkt waar je kunt parkeren in de parkeergarage, daar is het ook lekker koel :-)

8. Bezoek een aquarium

Door al dat water is het in een aquarium lekker koel! De meeste kids vinden het geweldig om uitgebreid al die kleurige vissen te bekijken en je blijft er lekker op temperatuur.

13x wat te doen bij warm weer - AllinMam.com

9. Zoek een terras op in de stad naast fonteinen

In de steden kom je ze op diverse plekken tegen; fonteinen waar het voor kinderen een walhalla is om te spelen met het water. De kids bij het water, jij in de schaduw op het terras. Wel goed insmeren :-)

13x wat te doen bij warm weer - AllinMam.com

10. Maak een waterglijbaan met zeep

Pak een groot stuk zeil of de tarp van je tent. Maak hem nat met water en zeep hem lekker in met… zeep. Glijen maar. Geen zin om zelf te knutselen? Er zijn ook diverse kant en klare waterglijbanen te koop!

11. Vul een teil of wasmand met water

Een opblaasbadje kennen we allemaal maar wat als je dat net niet bij de hand hebt? Dan biedt een grote teil uitkomst! Of een wasmand. Als je kleintje er maar in kan zitten, eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat het is waar ze in kunnen kruipen. Veel plek in je tuin? Ga dan voor het echte werk.

13x wat te doen bij warm weer - AllinMam.com

12. Blijf binnen en maak ijsjes

Hou alles hermetisch afgesloten thuis zodat er geen warme lucht naar binnen komt en ga zelf ijsjes maken met je kinderen.

13. Zoek de diepvries of koelcel op!

Deze luxe is alleen weggelegd voor kinderen waarvan de ouders een bakkerij, slagerij of groentewinkel hebben… een paar minuutjes in de diepvries/koelcel staan! Ik heb als bakkersdochter in mijn jeugd wat keertjes tussen de eierkoeken, krentenbollen en slagroomtaarten in de diepvries gestaan om af te koelen :-)

*Foto’s via Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Back to top button