Schoolkinderen

Praten over de gevoelens van je kind, hoe doe je dat?

Boos, verdrietig, bang of juist blij?

Dat het voor kinderen moeilijk is om met gevoelens om te gaan is voor veel ouders duidelijk. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontzettend boos zijn of zich juist erg terugtrekken zonder dat je weet wat er precies aan de hand is. Vragen aan een kind wat er speelt heeft over het algemeen niet veel zin. Niet omdat een kind geen zin heeft om het te vertellen maar geregeld omdat het kind zelf ook niet precies weet wat er aan de hand is.

Praten over de gevoelens van je kind - AllinMam.com

Praten over de gevoelens van je kind, hoe doe je dat?

Een manier om hier erachter te komen wat er precies scheelt is op spelende wijze. Zo gaan veel kinderen die niet goed in hun vel zitten naar een speltherapeut. Kinderen lijken hier baat bij te hebben, ze kunnen al spelend (al dan niet in een fantasiewereld) toch praten over hun gevoelens.

Een boek vol gevoelens en 1 goudvis

Psycholoog Marjan Gerarts begeleidt al jaren lang kinderen in haar praktijk en deelt in een boek vol gevoelens en 1 goudvis allerlei praktische tips voor kinderen die moeilijk met bepaalde gevoelens om kunnen gaan. Is een kind nog te jong om zelf met het boek aan de slag te gaan dan kan het samen met een ouder/verzorger gelezen worden. Bepaalde opdrachtjes kunnen er dan tussenuit gepikt worden. Oudere kinderen kunnen zelf met het boek aan de slag.

Het boek is mooi geïllustreerd en vormgeven. Het leest fijn omdat de bladzijden allemaal zijn opgedeeld in meerdere stukjes tekst. Deze stukjes tekst bevatten tips, weetjes en opdrachten. Alle soorten gevoelens komen aan bod, waaronder angst, boosheid, schuld, schaamte, jaloezie en verdriet.

Praten over de gevoelens van je kind - AllinMam.com

[bol_product_links block_id=”bol_5b28d54b40347_selected-products” products=”9200000091371814″ name=”Een boek vol gevoelens en 1 goudvis” sub_id=”” link_color=”D4339C” subtitle_color=”E0E0E0″ pricetype_color=”827A80″ price_color=”D4339C” deliverytime_color=”827A80″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”381″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button