Schoolkinderen

Stoere cadeaus voor jongens van 10 jaar? Leuke tips!

Het verzinnen van een leuk cadeau voor jongens van een jaar of 10 is niet altijd eenvoudig. Natuurlijk hoef je niet meer aan te komen met een speelgoed tractor of een op afstand bestuurbaar autootje. Ook kleurboeken zijn ze inmiddels wel ontgroeid. Maar wat is dan wél een leuk en stoer cadeau?

Bij deze leeftijd past best een beetje zelfstandigheid. Je zou er dus voor kunnen kiezen om geld cadeau te geven. Maar geld geven vinden veel mensen toch niet leuk. Geld belandt op de grote hoop of er wordt snoep van gekocht. Een goed idee is het om je cadeau wat persoonlijker te maken. En dat doe je door het geven van een cadeaubon. Bijvoorbeeld een bioscoopbon, of cadeaubon voor een specifieke winkel. Jongens rond de leeftijd van 10 jaar zijn in veel gevallen fervente gamers. Door jouw cadeautje hierop af te stemmen, weet je zeker dat deze in de smaak valt. Maar wat is nou een stoer cadeau voor een jongen van deze leeftijd? We hebben de leukste tips voor je op een rij gezet.

Dit geef je jongens van +/- 10 jaar cadeau:

  • bioscoopbon
  • bon voor de Nintendo eshop
  • bon voor Apple Store
  • geld
  • cadeaubon van specifieke winkel

Cadeaubonnen

Een cadeaubon is altijd goed voor een jonge tiener, zeker als je niet weet wat je anders zou moeten geven. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een bon die inwisselbaar is bij een Nintendo eshop. Zo geef je jongens van deze leeftijd een cadeau dat ze écht leuk vinden en wat ze ook daadwerkelijk nuttig gebruiken. Een goed cadeau wanneer een jongen al een Nintendo Switch heeft bijvoorbeeld, maar ook wanneer hij die op zijn verjaardag cadeau krijgt van de ouders. Kunnen er meteen wat games gekocht worden met het tegoed op de cadeaukaart. Heeft een jarige geen Nintendo Switch? Dan kan een cadeaukaart met tegoed voor de Apple Store ook een goed idee zijn.

Giftcard voor kleding en/of schoenen

Sommige jongens zijn op deze leeftijd al gevoelig voor mooie kleding of schoenen. Vaak zijn dit ook nog eens dure merken, waarbij ouders zich 3x achter de oren moeten krabben voor ze toch aankoop overgaan. Weet je toevallig dat de jarige gek is op een bepaald schoenenmerk? Dan is het een idee om een cadeaubon van de winkel te geven die dit merk verkoopt. Help je de jonge tiener niet alleen op weg naar zelfstandigheid maar maak je ook bepaalde beslissingen van de ouders misschien iets minder lastig.

Bioscoopbonnen en geld

Een bioscoopbon valt over het algemeen goed in de smaak op deze leeftijd. Kinderen blijven het leuk vinden om naar de bioscoop te gaan, maar op een gegeven moment liefst niet meer met ouders. Gezellig met vriendjes naar de bioscoop is vanaf deze leeftijd een hele belevenis. De jongens kunnen zelfstandig een film uitzoeken, wat natuurlijk best wel stoer is (wel even attenderen op de kijkwijzer). Een bioscoopbon heeft meestal een lange geldigheidsduur en is op diverse locaties inwisselbaar. Een goede tip dus als je op zoek bent naar een leuk cadeau voor tieners. Toch iets leuks erbij geven? Pak een paar euromuntjes leuk in en geef die cadeau bij de bioscoopbon. Dan kan de jarige iets lekkers kopen voor in de bioscoopstoel.

Hopelijk wordt het vinden van een cadeau voor een jongenstiener met bovenstaande ideeën een stukje makkelijker. Bonnen zijn misschien niet zo leuk om cadeau te geven, ze zijn wel altijd heel leuk om cadeau te krijgen. En dat is iets om in je achterhoofd te houden :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button