Schoolkinderen

Hippe kinderbroeken voor lange, smalle kinderen

Met een vrij lange én heel smalle zoon is het vaak een hele uitdaging om goede spijkerbroeken te vinden. Zijn de broeken qua lengte goed dan zijn ze aan de bovenkant veel te wijd, zijn ze aan de bovenkant goed dan zijn ze te kort van lengte. Soms begrijp ik de gedachte achter bepaalde modellen niet helemaal goed, want ik hoor om me heen best veel ouders die hier last van hebben. Wanneer je naar de “standaard” modellen jeans kijk lijkt het vaak helemaal uit verhouding. Té breed aan de bovenkant in verhouding tot de lengte. Soms heb ik het idee dat kinderen eigenlijk gewoon te zwaar moeten zijn om bepaalde broeken goed te passen.

Welke merken hebben hippe kinderbroeken voor lange, smalle kinderen?

Er zijn inmiddels een paar merken waarvan ik weet dat er een model goed zit, een model dat smal valt. Zo heeft Name-it een model waarvan ik hoop dat deze nog heel lang in de collectie blijft: de Classic. Elk seizoen andere kleuren en andere wassingen, maar hetzelfde model. Dutch Dream Denim valt ook vrij smal en bijkomend voordeel van deze broeken: de verstevigde knieën. De ene keer scheef gestikt en de andere keer weer recht, voor een stoere look. Ook hier elk seizoen andere kleuren én een pasvorm die gelijk lijkt te blijven.

Cars Jeans - AllinMam.com

Broeken van Cars Jeans

Cars Jeans heeft deze winter een aantal broeken in de collectie die niet alleen aan de onderzijde, maar ook aan de bovenkant smal vallen. De hodge denim is één van die broeken. Dit model heeft wel echte hele smalle pijpen, maar dat is voor mijn zoon ideaal. Wijdere pijpen staat hem gewoon niet zo leuk en regular broeken draagt hij dan ook niet graag.

Verstelbare bandjes in de taille

In tegenstelling tot vroeger kun je tegenwoordig ook grotere kindermaten nog verstellen in de taille, met elastieken bandjes. Dat was jaren geleden wel anders, dan was het na maatje 110/116 toch wel gedaan met de bandjes in de taille. Super handig, wij gebruiken die bij elke broek. Ook nu nog, bij maat 134!

Draagt jouw kind het liefst broeken met smalle of wat wijdere pijp? En wat is jouw favoriete merk?

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button