Schoolkinderen

Fortnite voor een 8-jarige: wel of niet?

Ineens zijn daar dansjes. Dansjes waarvan ik denk: waar komen die ineens vandaan? Van Fortnite dus. De shuffle, de robot en de grote favoriet: de floss. Bij mijn zoon is het van de ene op de andere dag Fortnite voor en Fortnite na. Maar niet alleen de dansjes zijn hot. Het spel zelf is heel “cool” en hij wil dat natuurlijk ook thuis spelen. Hij gaat meteen checken of het op de iPad te downloaden is, maar helaas, die is te oud. “Mag het dan op jouw laptop?” vraagt hij terwijl hij al onderweg is naar de tafel waar deze opengeklapt staat. Ho ho wacht even, wat is dat eigenlijk voor een spel? Ben je daar niet te jong voor? En heb je het nou echt over mensen dood schieten?

Fortnite in het kort

Razend populair is Fortnite op het moment. Het is een interactief spel, wat je samen kunt spelen met veel andere mensen. Honderd spelers worden vanuit een vliegende bus (de battle bus) gedropt op een eiland, waar zij moeten zien te overleven. Tijdens het spel kun je objecten verzamelen die je beschermen tegen anderen. Wapens maar bijvoorbeeld ook hout, waarmee je weer iets kunt bouwen. Andere spelers schakel je uit door ze dood te schieten. Degene die als laatste overblijft is de winnaar. Fortnite in een notendop!

Fortnite op verschillende devices

Inmiddels is Fortnite op veel verschillende devices te spelen. Laptop, smartphone, tablet, Nintendo, PlayStation4 en Xbox zijn een aantal van die devices. Je moet echter wel vrij nieuwe apparaten hebben met voldoende werkgeheugen, blijkt uit het feit dat het op onze 2 iPads niet te downloaden is. Daarnaast is het wel handig als je snel internet hebt. En voldoende MB’s in je databundel, voor als er wel eens onderweg wordt gespeeld. KPN Compleet biedt hier wellicht uitkomst, met een verdubbeling van MB’s.

Niet alle devices zijn met elkaar “gekoppeld”. Zo kun je bijvoorbeeld op een Xbox niet spelen tegen vriendjes op een Playstation. Ook op de Nintendo Switch kun je niet met PlayStation4 “crossen”. Op een laptop is dat echter geen probleem en dat lijkt mijn 8-jarige zoon maar al te goed door te hebben. Het is het enige apparaat in huis waar het spel opgezet kan worden en hij aast er al een tijdje op.

Fortnite voor een 8-jarige?

Ik zit er eerlijk gezegd niet zo op te wachten… Ik werk thuis en al het werk gaat via mijn laptop. Zie je het voor je, dat ik moet vragen of ik even een email kan versturen? Bovendien wordt het spel door Kijkwijzer beoordeeld voor kinderen vanaf 12 jaar.

Vooralsnog speelt hij het spel zo nu en dan bij vriendjes thuis. Dat vind ik prima. Hij komt altijd enthousiast en vol verhalen terug. Bovendien wordt er na een Fortnite sessie altijd lekker gedanst. Gamen en gebrek aan beweging gaat in ons geval dus niet op. Er komt vast een periode dat hij het thuis ook kan gaan spelen, maar zo lang ik het uit kan stellen vind ik dat ook wel een fijn idee :-)

*Uitgelichte foto door OpturaDesign, Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button