4 zomerse activiteiten met kinderen om nu alweer naar uit te kijken

Merk je ook dat de dagen alweer langer worden? Ik wel! Gister viel het me helemaal op. Het was helder en om half 6 was het nog niet helemaal donker. Ik hou er van, van licht. Het doet me alweer denken aan het voorjaar (ook al duurt dat echt nog even) en ik maak alweer plannen voor het zomerseizoen. Dagtrips met de kinderen, fijne plekjes om te lunchen met de kinderen en misschien nog wel het allerbelangrijkste: zomerse activiteiten met de kinderen.

4 zomerse activiteiten met de kinderen

Zomerse activiteiten? Dat kan natuurlijk van alles zijn! Van heerlijke wandelingen over het strand tot spelen in een speeltuin. Struinen door de duinen of het bos in. Ik hou er van en mijn kinderen vinden het gelukkig ook geweldig. Een aantal activiteiten met kinderen heb ik al goed in mijn hoofd opgeslagen, daar wil ik komende zomer zeker iets mee doen.

Lekker lunchen gecombineerd met spelen

Een van onze favoriete activiteiten in de zomer is lekker lunchen op een plek waar de kinderen ook goed kunnen spelen. Ideaal! Ik lekker met een kopje koffie in het zonnetje, de kinderen op de trampoline of in het klimrek. Of met de voetjes in het zand als je op het strand bent! Strand is natuurlijk een van de beste plekken om deze activiteiten te combineren. Al geef ik zelf wel de voorkeur aan een kopje koffie op het terras ipv koffie uit de thermoskan :-)

Varen met een Funtube

Gelukkig hebben een aantal mensen in mijn familie een boot in het bezit en ik weet dus hoe gaaf het is om met een funtube plezier te hebben op het water. De kinderen vinden dat geweldig! Als je een boot huurt kun je vaak een Funtube erbij huren, maar Funtubes kopen kan natuurlijk ook. Ook als je geen eigen boot hebt. Funtubes zijn vaak makkelijk op te vouwen (als hij niet al te groot is ;-). Zo kun je hem meenemen op vakantie en daar gebruiken als je een boot gaat huren. Gegarandeerd speelplezier voor de kids!

Speurtocht door de duinen

Ik mag dan meer van koffie op het terras houden dan van koffie op het strand: ik hou wel enorm van picknicken. En een picknick is heel goed te combineren met een speurtocht door de duinen. Een speurtocht met kleine kinderen kun je heel goed ter plekke uitzetten. Wij verzinnen altijd van alles. Op zoek naar beestjes onder omgevallen bomen, op zoeken naar konijnenholen of vossensporen. Het is allemaal ontzettend simpel maar de kinderen vinden het geweldig. Een activiteit die we komende zomer zeker weer gaan ondernemen.

Zelfstandig spelen op een bouwspeelplaats

Je ziet steeds meer plekken waar kinderen zelfstandig kunnen spelen. Er kunnen hutten worden gebouwd en er kan gespeeld worden met water en zand. Heb je toch een binnenkind? Dan kan er vaak ook geknutseld worden in een clubhuis. Ouders kunnen bij deze activiteiten aanwezig blijven maar eigenlijk wordt het gestimuleerd om de kinderen alleen hun gang te laten gaan. Met elkaar redden ze het ook echt wel :-) Een plek waar dit kan is Jeugdland in Hoofddorp of in Nieuw-Vennep. De kinderen kunnen niet wachten tot ze daar een dagje worden los gelaten!

*Uitgelichte foto kinderen in funtube door Pinkjellybeans | Shutterstock

Back to top button