Schoolkinderen

Engels woordenboek voor kinderen in tekst én beeld

Sinds onze oudste op school bezig is met lezen en schrijven zijn onze kinderen beiden super geïnteresseerd in Engelse woorden. Meerdere keren per dag wordt wel om een vertaling gevraagd van een Nederlands woord, een product of iets anders. Vooral tijdens het tekenen op blanco blaadjes vindt vooral onze zoon het erg leuk om kleuren op te schrijven in zowel Nederlands als Engels en zo nu en dan probeert hij een hele zin op te schrijven, waarbij hij dan woordje per woordje vraagt hoe je het in het Engels opschrijft.

Engels woordenboek voor kinderen

Ik vond het dus wel eens tijd worden voor een Engels woordenboek maar hoe suf en saai is een “gewoon” woordenboek waarin Nederlandse woorden naar het Engels worden vertaald? Daar kunnen ze straks op de middelbare school nog lang genoeg gebruik van maken.

Tijdens mijn zoektocht naar een leuk Engels woordenboek voor kinderen kwam ik dit Engels beeldwoordenboek tegen. Een ontzettend leuk geïllustreerd boek met 2 pagina’s per letter van het alfabet. Op de 2 pagina’s van de letter C vind je bijvoorbeeld het woord clownfish, waarbij er dan een clown getekend is én een vis. Of gewoon heel simpel een rondje bij circle, een koningin met een crown op haar hoofd en het woord candlelight getekend met kaarsjes op een aantal letters uit het woord.

Engels beeldwoordenboek | €17,50

Eigenlijk is alles heel “simpel” in elkaar gezet, kinderen gaan er heel logisch door denken. Zo wordt er aan het begin van het boek een voorbeeld gegeven over cornflakes, corn is maïs en flakes zijn vlokken. O! Cornflakes zijn dus eigenlijk mäisvlokken! Nu zijn natuurlijk niet alle woorden zo samen te stellen en ook veel woorden zijn ook totaal anders in het Nederlands dan in het Engels. Andere woorden zijn weer precies hetzelfde, zoals hand.

Engels beeldwoordenboek; superleuk Engels woordenboek voor kinderen

Het boek valt hier in huis enorm in de smaak en dat komt voornamelijk omdat het zo leuk is om de illustraties te bekijken, er wordt dan ook heel wat afgelachen. En een vanzelfsprekend gevolg lijkt te zijn dat ze de Engelse woorden oppikken door alleen maar door het boek te bladeren, te kijken en het hardop tegen elkaar te zeggen. Onze dochter zit nu in groep 1 dus leert nog niet echt lezen, maar het verbaast me hoeveel Engelse woorden ze nu al kent doordat haar broer ze hardop voorleest en daarbij de tekeningen aanwijst. Een aanrader!

[taq_review]

*Deze post bevat affiliate linkjes

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button