Schoolkinderen

Vakantie overleefd, op naar de volgende!

Wat een vreugdevolle dag! De dag waarop de schoolbel mijn beste vriend wordt en mijn huis verlost is van de chaos die vakanties met zich meebrengen. Ik heb het over de terugkeer naar school na de kerstvakantie. Laten we samen een moment nemen om de stille overwinning te vieren.

Terwijl de vakantie begon voelde het alsof ik werd meegesleurd in een eindeloze wervelwind van glitter, cadeaupapier en overenthousiaste kinderen die 24/7 om me heen dwarrelden. Maar vrees niet, want ik ben nu terug in mijn natuurlijke habitat: een huis dat geen kandidaat is voor een aflevering van Hoarders.

Laat me eerlijk zijn – ik hou van mijn kinderen. Echt waar. Maar er zijn momenten dat ik stiekem uitkijk naar de dag waarop de school hen weer opeist. En die dag is eindelijk gekomen. In mijn huis is momenteel stiller dan in de ruimte van een yogaklas op de meest serene maandagochtend.

Ik voelde me als een ontsnapte gevangene toen ik ze vanochtend uitzwaaide bij de schoolpoort. Ik kon bijna de vogeltjes horen fluiten, de zon scheen feller en de buren leken vriendelijker. Het lijkt erop dat de harmonie in mijn leven is hersteld. Althans, voor de komende paar uur.

Natuurlijk zijn er degenen die zullen zeggen: “Maar wat ga je nu doen met al die vrije tijd?” Nou laat me je vertellen, ik heb een to-do lijst langer is dan de rij voor de kassa op Black Friday. Mijn eerste taak? Genieten van een kopje koffie zonder de onvermijdelijke soundtrack van Fortnite en TikTok op de achtergrond.

Terwijl ik hier zit te genieten van mijn tijdelijke rust, kan ik niet anders dan glimlachen bij de gedachte aan de volgende vakantie in februari. Want met het aanvangen van het nieuwe jaar is het aftellen naar de voorjaarsvakantie meteen weer begonnen. Wat een zegen zal het zijn om mijn kinderen opnieuw de hele dag thuis te hebben, met hun onuitputtelijke energie en hun talent om het hele huis in een levendige speeltuin te transformeren.

Laten we voor nu samen het glas heffen op de terugkeer naar school, zonder te denken aan de komende vakantie in februari. Tot die tijd ga ik genieten van de vrede en stilte in mijn huis, wetende dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de volgende storm van vrolijkheid mijn kant op komt.

Back to top button