Schoolkinderen

Billy en het geheim onder de trap

Vroeger hing ik aan de lippen van mijn juf op de lagere school wanneer zij voorlas uit één van haar spannende boeken op de plank. Ronja de roversdochter kan ik me nog goed kan herinneren. Niet zo zeer hoe de verhalen precies waren maar wel dat ik dat zó spannend vond! Heerlijk was het om mezelf helemaal te verliezen in een verhaal, voorgelezen door een ander. Zelf niets doen en door alleen maar te luisteren je fantasie de vrije loop laten.

Geen idee of dat nou echt spannende verhalen waren van Ronja, maar zo herinner ik het me wel. Misschien was het wel meer de manier waarop de juf het voorlas wat het spannend maakte. Ik merk aan mijn kinderen dat ze het ook zo leuk vinden om voorgelezen te worden. Vaak wordt er niet eens naar het boek gekeken maar kijken ze continue met grote ogen naar mijn gezicht. Mijn dochter kijkt naar me alsof het een wonder is dat ik kan lezen. Of zou ze zich afvragen of ik het verhaal niet toch zelf verzin? Haar broer kan zelf lezen maar vindt het ook nog heel leuk om voorgelezen te worden. Alhoewel hij tegenwoordig vaker zelf een boek pakt en lekker in de bank gaat zitten.

Billy en het geheim onder de trap

Eén van de leuke boeken die hij nu vaak pakt is Billy en het geheim onder de trap. Een avontuurlijk boek waarin Billy de hoofdrol speelt.

Billy en het geheim onder de trap - AllinMam.com

Billy en het geheim onder de trap | € 14,95

Billy zijn moeder heeft een soort smetvrees en daardoor verhuizen ze om de haverklap. Niet alleen viezigheid in huis maar ook viezigheid om het huis heen kan ze maar niet verdragen. En daar valt bijvoorbeeld ook een overbuurvrouw met zweetoksels onder! Billy is het verhuizen echter zat, helemaal wanneer hij rosa ontmoet. Samen ontdekken ze een geheime kelder en maken ze plannen om te voorkomen dat Billy nooit meer zal verhuizen.

Lees ook: Het leukste vakantieboek en enige boek in je koffer

Kinderboek met korte hoofdstukken

Fijn aan dit kinderboek is dat het veel korte hoofdstukken heeft. Ideaal wanneer er niet zo veel tijd is om voor te lezen of wanneer je kind zelf nog even iets wil lezen voor het slapengaan. Niets vervelender dan middenin een hoofdstuk zitten en dan te moeten stoppen! Het boek is makkelijk leesbaar met niet al te lange zinnen en her en der in het boek vind je leuke illustraties.

Leuk om te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar oud

Billy en het geheim onder de trap is een leuk boek om voor te lezen aan kinderen vanaf een jaar of 6. Mijn dochter is 5 en geniet ook op deze leeftijd al van de avonturen van Billy en Rosa. Om zelf te lezen is het boek geschikt voor kinderen vanaf 7, 8 jaar oud.

*Dit artikel bevat een affiliate link

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button