Lifestyle

Wanneer je voor werk afhankelijk bent van internet

Veel mensen werken werken tegenwoordig vanuit huis en zijn afhankelijk van een goede internetverbinding. Ik ben 1 van die mensen. Al mijn werkzaamheden zijn online en het hebben van een constante, betrouwbare internetverbinding is hierbij onmisbaar. Vooral het uploaden van grote bestanden (foto en video) moet niet te lang duren, dat kan enorm ophouden. Met onze particuliere verbinding heb ik in het verleden best wat moeilijkheden gehad maar sinds ik ben overgestapt naar een zakelijk abonnement heb ik weinig last meer van strubbelingen.

Glasvezel

Blij ben ik daar dus mee, dat het nu allemaal goed gaat! Toch zou het her en der nog wel iets beter kunnen. Iets sneller bijvoorbeeld, maar dat zit er met mijn huidige signaal niet in.

Mijn vader vraagt al een paar keer of we nog steeds geen glasvezel hebben. En steeds is mijn antwoord weer “Volgens mij niet!”. Dat zou ik toch moeten weten dan? Ik doe de glasvezel check van KPN. Nee, dat hebben we dus niet. Een online zoektocht naar Haarlem+glasvezel laat nieuwsberichten uit 2015 zien waarin te lezen is dat vanaf dát moment glasvezel wordt aangelegd in Haarlem, maar echt goede informatie kan ik er niet over vinden. Reggefiber (die glasvezel aanlegt) meldt dat onze buurt nog niet op de planning staat om te worden aangesloten op glasvezel. Ik hoop dat we snel wél op die planning komen!

Ik hoor veel goede berichten van mensen die wél glasvezel hebben. Veel sneller internet, snel uploaden, op meerdere apparaten in HD programma’s en video kijken, geen last meer van mindere snelheid wanneer meerdere apparaten tegelijkertijd online zijn…

Inmiddels hebben 2 miljoen huishoudens glasvezel. Bij nieuwbouw wordt het vrijwel altijd meteen aangelegd en in hele delen van Nederland wordt het tijdens andere graafwerkzaamheden meteen aangelegd. Heb jij al glasvezel? Merk je veel verschil sinds je dat hebt? Benieuwd wanneer wij meer over glasvezel horen en belangrijker nog, wanneer we er op worden aangesloten :-)

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button