Reviews

Review Emma matras, ervaring en tips om lekker te slapen

Dat lang genoeg en goed slapen belangrijk is weten we allemaal. Toch lukt het niet altijd; ook bij mij niet. Als ik de kans krijg om een Emma matras te proberen hoef ik daar dus ook niet lang over na te denken. Het lijkt me heerlijk om nu eindelijk eens echt lekker te slapen! Maar lukt dat ook echt, op een van de Emma matrassen? Ik vertel je er alles over in deze review.

8 uur slaap, hebben we dat allemaal echt nodig?

Dat we 8 uur moeten slapen moet niet helemaal voor waarheid worden aangenomen. Gemiddeld genomen heeft 2/3 van de mensen 8 uur slaap nodig per nacht. Er zijn ook mensen die beter functioneren na 9 uur slaap en aan de andere kant zijn er ook mensen die aan 6 of 7 uur slaap genoeg hebben. Of het aantal uren slaap genoeg is voor je ligt niet zo zeer aan de duur van de slaap maar wel aan de kwaliteit. Word je vaak wakker ’s nachts? Dan kun je je waarschijnlijk voorstellen dat je minder diep in slaap komt en dat je lichaam daardoor minder uitgerust. Een persoon die 5 uur lang in een diepe slaap verzonken is zal uitgeruster wakker worden dan een persoon die 8 uur lang in bed ligt en om de 2 uur wakker wordt.

Emma matras ervaring - AllinMam.com

Hoe je voorkomt dat je slecht slaapt

Er zijn vele dingen die je kunt proberen om beter en dieper te slapen. Een tip die tegenwoordig met stip op nummer 1 staat is het vermijden van het blauwe licht van je telefoon. Geen appjes of nieuwsberichten meer lezen op je telefoon in het uur voor je gaat slapen, zou ervoor zorgen dat je beter inslaapt en de nacht vervolgens ook rustiger doorkomt. Voor televisie kijken geldt hetzelfde. Pak gewoon als vanouds een boek en lees een aantal bladzijden voor je gaat slapen.

Een andere tip is ’s avonds na het diner niets meer eten. Je lichaam heeft het er ’s nachts maar druk mee wanneer je laat op de avond nog voedsel tot je neemt. Je lichaam heeft vervolgens ’s nachts energie nodig om dit voedsel te verteren, wat eigenlijk zonde is. Zo komt je spijsvertering niet tot rust; het gaat gewoon allemaal door. Gun je lichaam rust en zorg dat je na je avondeten niets meer eet.

Oude matrassen en kussens

Wat ook voor veel mensen verschil zou maken is de aanschaf van een nieuw matras. Ook bij ons thuis is dat het geval. Ik slaap nooit heel diep en ik word best snel wakker. Op zich niet zo’n probleem, ik ben het gewend en ik functioneer er overdag niet minder door. Bovendien draai ik me om en val weer in slaap. Maar de laatste maanden merk ik toch verandering. Ik wissel van kussen en draai het matras en de topper weer eens om. Toch wordt het niet veel beter en ik concludeer dat het misschien tijd wordt voor een nieuw matras, de matrassen die we hebben zijn immers ook alweer 12 jaar oud.

Emma matras review

Precies op het goede moment kreeg ik de vraag of ik wil ervaren hoe het is om op een Emma matras te slapen. Eindelijk geen losse topper meer op 2 aparte matrassen maar gewoon 1 matras. Als het Emma matras binnenkomt krab ik me even achter m’n oren; hoe past een 2-persoons matras in zo’n kleine doos? Het matras zit helemaal vacuüm verpakt, opgerold in een doos van ca. 90 cm hoog. Ik til het matras uit de doos en leg het op de bodem van mijn boxspring. Als ik het plastic verwijder verwacht ik een uur te moeten wachten tot het matras haar oorspronkelijke vorm heeft aangenomen maar binnen een paar minuten is het klaar: voor me ligt een prachtig dik Emma matras.

Emma matras 180 x 210 cm

Verkrijgbaar bij

emma-sleep.nl (€809,20)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:18

Eerste indruk van het Emma matras

De eerste indruk van het Emma matras is heel goed. Het is wennen; logisch want ik heb meer dan 10 jaar op een ander matras geslapen. Ons vorige matras was niet heel zacht maar de topper die er bovenop lag wel. Ik kon bijvoorbeeld niet goed rechtop zitten in bed, dan zakte ik helemaal weg. Dat heeft me best wat problemen opgeleverd tijdens mijn kraamweek, wat een gedoe als ik rechtop wilde gaan zitten!

Het Emma matras voelt niet heel zacht aan, maar ook weer niet hard of stug. Het lijkt er mooi middenin te zitten. Meteen valt wel het mooie materiaal op en de afritsbare bovenlaag. Ik weet niet of die in de wasmachine past of dat ik die naar de stomerij moet brengen, dat moet de tijd uitwijzen. Sowieso ben ik niet van plan dat te vaak te gaan doen, ik gebruik altijd zowel een molton als een katoenen hoeslaken.

Emma matras ervaring - AllinMam.com

Een nieuw matras, altijd even wennen

De eerste nachten moet ik enorm wennen. Het ligt lekker, maar toch lig ik te draaien. Alsof ik mijn draai niet kan vinden. Maar zoals ik al zei, ik ben niet echt een goede slaper dus ik link het niet meteen aan het matras. Ik merk wel heel goed dat het matras een soort van mee veert; als ik me omdraai vult de plek waar ik eerst lag meteen weer op. Eén van de voordelen van koudschuim! Een aantal dagen nadat we het matras binnen hebben gekregen wordt er nog een doos bezorgd: Emma kussens.

Emma kussens

Ik vind kussens altijd een dingetje. Op zich vind ik een dik kussen lekker, maar het moet wel zijn vorm een beetje behouden. Niet dat ik elke keer als ik anders ga liggen het kussen weer een soort van moet “opschudden”, daar zit je middenin de nacht echt niet elke keer op te wachten. Een voorgevormd kussen heb ik ook een tijdje gehad, maar dat vind ik ook niet handig omdat ik niet per definitie een buik-, rug- of zijslaper ben. Voor het proberen van een Emma hoofdkussen ben ik dus wel te porren, helemaal wanneer ik lees dat dit kussen voor alle 3 soorten slapers bedacht is.

Emma kussen met verschillende lagen

In het Emma kussen vind je 3 verschillende lagen. De lagen kun je los van elkaar verwijderen en je kunt ook de volgorde veranderen. Zo zijn 3 lagen het meest geschikt voor zijslapers, slaap je liever op je rug dan verwijder je 1 laag. Welke laag dat is kun je zelf bepalen. Alle lagen zijn verschillend van materiaal en van dikte, je kunt het kussen dus helemaal speciaal voor jou maken. Zelfs wanneer je buikslaper bent; dan verwijder je gewoon 2 lagen.

Emma ma kussen binnenkant vulling ervaring - AllinMam.com
Emma Diamond kussen

Verkrijgbaar bij

emma-sleep.nl (€89,50)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:17

Slaapt een Emma hoofdkussen lekker? Mijn ervaring

Ook aan het kussen moet ik erg wennen. Ik rommel wat met de lagen en kom er achter dat 3 lagen voor mij toch het beste zijn, ik slaap namelijk het meest op mijn zij én ik hou wel van een dikker kussen. Waar ik een beetje mee stoei zijn de kussenslopen; in verhouding is het kussen wat langer en smaller, waardoor het kussen (aan lange kant gezien) maar net in een standaard kussensloop past en je aan de korte kant wat stof overhoudt.

Op zich niet erg, maar ik maak de fout door ook nog eens een vrij dikke IKEA kussenbeschermer om het kussen te doen voor ik het in het kussensloop stop. Daardoor wordt het geheel heel erg stijf (de kussenbeschermer rits je namelijk dicht en ook deze past maar net in de lengte). Doordat het kussen nu strak in het kussensloop zit voelt het behoorlijk hard aan en ik word in de eerste nachten een aantal keren wakker met pijn in mijn nek. Zó niet handig blijkt een paar dagen later wanneer ik besluit de beschermer te verwijderen en het kussen direct in het kussensloop te stoppen. Veel beter! Geen last meer van mijn nek, ik lig lekker en ik hoef ook geen kussen meer “op te schudden” ’s nachts als ik wakker word.

Lees ook: 5 slaapkamer tips voor het creëren van rust

Emma ma kussen ervaring - AllinMam.com
Emma matrasbeschermer

Verkrijgbaar bij

emma-sleep.nl (€65,40)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:17

Emma kussen gebruiken zonder kussensloop

Inmiddels heb ik ook van meerdere mensen gehoord dat zij op het kussen slapen zónder een kussensloop, wat natuurlijk goed kan omdat de hoes van het kussen ook wasbaar is. Voor nu ga ik goed zo maar ik ga dat zeker ook wel proberen, zonder kussensloop! Ik denk dat voor het Emma kussen wel geldt; hoe minder je er omheen doet hoe lekkerder het ligt.

Emma topper voor op je matras

Vrij nieuw is de Emma topper. De topper van Emma leg je bovenop je matras, voor extra comfort. De matras topper van Emma is in diverse maten verkrijgbaar en dus te gebruiken op 1-persoons bedden maar ook op 2-persoons bedden. De Emma matras topper (ook wel topdekmatras genoemd) heeft 2 verschillende lagen die perfect op elkaar zijn afgestemd: een laag van Airgocell en een laag van HRX-schuim. De matrashoes van de Emma topper kun je afritsen en deze kun je zelf wassen in de wasmachine. De hoes is gemaakt van polyester (98%) en Elasthaan (2%).

Emma matras, ervaring na 100 nachten proefslapen

Een paar nachten slapen op een nieuw matras vertelt je niet of je ook echt lekker slaapt op een matras. Daarvoor zijn veel meer nachten nodig, dat heb ik nu ook ondervonden. Wij slapen nu zo’n 5 weken op het matras en ik kan nu echt zeggen: ik ben superblij dat we dit matras nu hebben. Met de kussens niet te vergeten! Bij Emma zijn ze op de hoogte van het proefslapen en bieden de service van “100 nachten proefslapen”. Bevalt het matras toch niet na 100 nachten dan komt Emma het ophalen en krijg je je geld terug. Ideaal, want dat is nou precies wat mij ook tegenhield bij het kopen van een nieuw matras. Ga naar een winkel om op een matras te liggen en alles ligt lekker, maar ligt het ook nog lekker wanneer je er een nacht lang op ligt?

Emma matras ervaring - AllinMam.com
Emma dekbed 240 x 220 cm

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:17

Emma matras als beste uit de test bij Consumentenbond

In mei 2017 testte de Consumentenbond maar liefst 90 matrassen van zowel bekende als onbekende merken en hier kwam het Emma matras als beste uit de test. Een matras hoeft helemaal niet duur te zijn en het zegt dus helemaal niet dat een duur matras altijd meteen het beste is! Wil je meer informatie over de test van de Consumentenbond en over de formaten en prijzen van de Emma matrassen en kussens? Je vindt het op de website van Emma.

Verkrijgbaar bij

emma-sleep.nl (€809,20)
bol.com
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:18

Verkrijgbaar bij

emma-sleep.nl (€409,00)
bol.com (€427,89)
Laatst bijgewerkt: 24 april 2024 - 23:17
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button