Wonen

Mijn ervaring met Veneta.com plissé gordijnen

Ik denk dat iedereen het wel herkent: er zijn van die dingen die thuis continue blijven liggen. Omdat je er niet aan toe komt of omdat je niet precies weet wat je er mee moet. Ik heb het dan over die ene plek waar nog steeds een lamp moet komen, die foto’s die nog moeten worden opgehangen en dat wandje op zolder wat nog steeds geen kleurtje heeft. Het lijkt alsof je het zelf op een gegeven moment gewoon niet meer ziet! Nou dat laatste was bij mij niet van toepassing. Ik zag het namelijk elke avond bij het naar bed gaan en elke ochtend bij het opstaan. Die gordijnen voor de ramen moesten nodig eens vervangen worden! Maar wat zou er voor in de plaats moeten komen? Gordijnen waren immers geen succes, dat was wel gebleken en een rolgordijn was niet handig in verband met kiepende ramen. Blij was ik dus toen Veneta.com op mijn pad kwam en samen met mij wilde kijken naar nieuwe raamdecoratie. Na overleg heen en weer wist ik wat ik graag wilde en wat handig voor ons zou zijn: Veneta.com plissé gordijnen.

Veneta.com plissé gordijnen

Plissé gordijnen van Veneta.com, dat zou dé oplossing zijn voor onze slaapkamerramen. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, transparant of verduisterend. Maar hierna begon het natuurlijk pas. Want welke kleur zou het worden? En wilde ik wel echt verduisterende plissé gordijnen of mocht er best wel wat licht doorheen komen? En hoe zou ik zelf die ramen goed in gaan meten? Dat waren er immers 5 naast elkaar en ook nog eens van verschillende groottes.

Veneta.com hulpmiddel voor inmeten

Gelukkig heeft Veneta.com alle hulpmiddelen voorhanden. Zo vind je op de website een video waarin wordt uitgelegd hoe je precies moet inmeten, dit verschilt namelijk per raamdecoratie. Een super handige tool waarmee elke leek (zoals ik) op een goede manier aan de juiste maten komt.

Veneta.com kleurstalen aanvragen

Toen ik de maten eenmaal had en ik de Veneta.com plissé gordijnen wilde gaan bestellen kwam ik voor de volgende keuze te staan. Welke kleur zou het worden? Ik twijfelde enorm tussen 2 kleuren. Gelukkig kun je bij Veneta.com kleurstalen aanvragen. Je krijgt na het aanvragen kleine staaltjes thuisgestuurd wat het een stuk makkelijker maakt om te kiezen. Uiteindelijk koos ik voor de kleur Latte, Mascarpone bleek toch te roomkleurig te zijn voor ons.

Mijn ervaring met Veneta plissé gordijnen - AllinMam.com

Advies van Veneta.com

Nadat ik mijn keuze had doorgegeven kwam Veneta.com terug met het advies om tóch net even iets anders te bestellen. Ik had bij mijn bestelling een foto meegestuurd van onze slaapkamerramen, die ongelijk van maat zijn. Ik heb 3 vaste ramen en 2 draai-/kiepramen en hierdoor was mijn keuze gevallen om 3x een standaard plissé gordijn (met cassette bovenin) en 2x een draai-/kiepraam zonder cassette. De Veneta.com adviseur had het verschil in grootte goed opgemerkt en gaf het advies om voor alle ramen plissé gordijnen te bestellen die eigenlijk bestemd zijn voor draai-/kiepramen. Hierdoor zou het geheel mooier worden, doordat je de cassettes aan de bovenzijde mist. Was ik even blij met dit advies!

Mijn ervaring met Veneta plissé gordijnen - AllinMam.com

Het monteren van Veneta.com plissé gordijnen

Na ongeveer 2 weken kwamen de Veneta.com plissé gordijnen binnen. Netjes verpakt en met duidelijke aanwijzingen erbij op papier. Hiermee zou het zeker gaan lukken! Ben je meer visueel ingesteld dan kun je ook de telefoon of tablet erbij pakken en de montagevideo opzetten. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de Veneta.com plissé gordijnen moet bevestigen.

Het eerste raam was best wel spannend. Ik was zó bang dat we toch een foutje zouden maken! Maar dat gebeurde niet en al snel hing er voor het eerste raam een plissé gordijn. Bij het tweede raam, een draai-/kiepraam, ging het even fout. We hadden geen rekening gehouden met alle scharnieren die het draaien en kiepen van het raam mogelijk maken en de schroef die we gebruikten was te lang. Dit kwam dus ergens binnenin op het kiepsysteem terecht waardoor we nu het raam niet meer kunnen kiepen. Dit is dus zeker wel iets om rekening mee te houden wanneer je plissé gordijnen monteert op een draai-/kiepraam. Even de dikte van het raam opmeten voor je gaat boren en eventueel een korter schroefje gebruiken aan de bovenkant.

Meet de dikte van het draai-/kiepraam voor het monteren en zorg dat de gebruikte schroef niet in het draai-/kiep mechanisme terecht komt. Gebruik desnoods een kortere schroef als je twijfelt.
Mijn ervaring met Veneta plissé gordijnen - AllinMam.com

Mooi geheel aan plissé gordijnen

Het eindresultaat mag er zijn, ik ben er erg blij mee! Heel fijn om het ’s nachts goed donker te hebben zonder de buitenschermen naar beneden te laten zakken. En fijn dat je overdag zelf kunt weten hoeveel buitenlicht je naar binnen laat. Ook met de kleur ben ik heel tevreden. Gelukkig heb ik aan de hand van de kleurstalen toch gekozen voor de grijzer ogende Latte. Doordat de zon overdag op de ramen schijnt kleurt alles nu heel warm, maar zonder overdreven gele gloed. Deze Veneta.com plissé gordijnen zijn top down bottom up. Je kunt ze dus zowel van boven naar beneden openen als van beneden naar boven. En er hangen geen koordjes langs naar beneden :-) Heel handig!

Mijn ervaring met Veneta plissé gordijnen - AllinMam.com
Mijn ervaring met Veneta plissé gordijnen - AllinMam.com

Mijn ervaring met Veneta.com plissé gordijnen

Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het zo eenvoudig zou zijn om online raamdecoratie te bestellen en zelf te bevestigen. Veneta.com heeft het allemaal goed geregeld online. Bijna alle dingetjes waar je tegenaan kunt lopen thuis hebben zij vooraf al “onderschept”. Er staan veel video’s online en er wordt veel uitleg gegeven. Over van alles en nog wat. Vind je het toch spannend om zelf in te meten? Dan is er een gratis adviesservice. Een adviseur van Veneta.com komt dan bij je thuis om samen te kijken naar de beste oplossing voor jouw ramen. Hij meet meteen in én bestelt de raamdecoratie. Echt twee linkerhanden? Dan kan er ook een monteur bij je thuis komen om je raamdecoratie te bevestigen. Door alle uitleg en videobeelden online is dat bij ons niet nodig geweest, ondanks onze 4 linkerhanden!

Mijn ervaring met Veneta plissé gordijnen - AllinMam.com
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button