Reviews

Dyson review: Dyson V8 ervaringen na een aantal weken gebruik

Ken jij mensen die stofzuigen leuk vinden? Ik ken er maar weinig! Het is ook niet één van mijn favoriete bezigheden maar toch pak ik elke dag minimaal 1 keer de stofzuiger om de keuken te zuigen. Ik vind het misschien vervelend om te stofzuigen, maar ik vind het nog vervelender om kruimels onder mijn voeten te voelen. Dus waarom het stofzuigen niet wat leuker maken met een fijne stofzuiger?

Kruimeldief of stofzuiger?

Een aantal jaren geleden kochten we een kruimeldief, om de kruimels rond het keukeneiland op te zuigen na een maaltijd. Zo hoefden we niet elke keer de hele stofzuiger te pakken. Maar wat een on-ding is dat zeg! Al heel snel verloor de kruimeldief zijn zuigkracht. Bij mijn ouders, die een ander merk kruimeldief hadden, zag ik precies hetzelfde gebeuren. Vandaar dat tóch weer elke keer die stofzuiger tevoorschijn kwam. Nu heb ik die wel in 1 van de keukenkasten staan dus dat scheelt, maar dat moet toch anders kunnen?

Snoerloze stofzuiger van Dyson

Om me heen hoorde ik goede berichten over de snoerloze stofzuigers van Dyson en ik ben dus erg blij wanneer ik deze krijg toegestuurd. Zou je die echt sneller pakken? Zou dat echt zo veel makkelijker zijn? En belangrijker nog, verliest deze niet al snel zijn zuigkracht?

Dyson V8 ervaringen - Dyson V8 review - AllinMam.com

Dyson V8 absolute inhoud van de doos

“Wat veel hulpstukken!” is mijn eerste reactie wanneer ik de doos uitpak. Veel accessoires lijken me heel handig maar wat me meteen opvalt is dat alle stukken zowel op de stang passen als op de kruimelzuiger. Dat lijkt me heel handig! In de doos vind je ook een ophangsysteem, waarmee je de stofzuiger aan de wand kan bevestigen. Doordat het oplaadsnoer in het ophangsysteem bevestigd kan worden wordt de Dyson elke keer wanneer je hem ophangt opgeladen.

Dyson V8 absolute kenmerken

  • Vloerzuigmonden zijn motorisch aangedreven
  • Stofzuiger kan worden veranderd in kruimelzuiger
  • Opvangreservoir is op hygiënische manier te legen
  • Tot 40 minuten hoge zuigkracht
  • Laadt op in het oplaadstation / ophangsysteem
  • Twee verschillende standen
  • Alle zuigmonden zijn te gebruiken met stang én kruimelzuiger
  • Blaast schone, gefilterde lucht uit
Dyson V8 ervaringen - Dyson V8 review - AllinMam.com

Meteen al goede Dyson V8 ervaringen

Als ik met de Dyson V8 aan de slag ga merk ik dat ik meteen al een lievelingscombinatie heb: de kruimelzuiger met de motorisch aangedreven vloerzuigmond. Ik ben erg benieuwd of meer mensen de Dyson V8 op deze manier gebruiken, omdat het toch meer voor de hand ligt om de vloerzuigmond te gebruiken in combinatie met de stang. Ik vind het ideaal om op de grond een wat groter oppervlak in 1 keer te zuigen, dat gaat toch wat sneller dan met een kleinere zuigmond. In de keuken hebben we ook de achterdeur waar ik dan meteen het schoenenmatje even mee kan pakken. En weet je wat, ik loop ook meteen even door naar de voordeur, waar ik de inloopmat even zuig! De eerste Dyson V8 ervaringen zijn meteen al goed :-)

Dyson V8 ervaringen op langere termijn

In de weken na ontvangst gebruik ik het apparaat veel. Sterker nog, de stofzuiger staat een beetje stof te vangen in de kast en komt er alleen uit wanneer ik bijvoorbeeld heel de woonkamer ga zuigen. Ik merk wel dat ik heel veel doe met de kruimelzuiger, vooral met de bredere zuigmonden, dat ik minder snel de stang pak. Maar ik vind het dan ook niet erg om een beetje te bukken :-)

Ik moest wel erg wennen aan de wendbaarheid van de Dyson V8, wanneer je deze met stang gebruikt. Het vergt wat “oefening” om hem rechtuit te laten zuigen of om hem een bochtje om te laten gaan. Maar alles went en inmiddels weet ik niet beter! Het legen van het reservoir ben ik wel al heel snel buiten gaan doen, aangezien hierbij toch wel wat stof vrij komt. Ken je dat, als er stof in je vuilnisbak ligt en je drukt het vuil in de vuilniszak een paar dagen later nog een beetje aan zodat er nog iets bij kan? Voor je het weet sta je dan buiten het omhoog gekomen stof uit je haren te schudden :-)

Legen gaat heel makkelijk, door aan de rode knop te trekken. De hele unit komt omhoog en het klepje aan de onderzijde valt open. Meteen valt al het stof naar beneden, waarna je de unit weer naar beneden kunt klikken en het klepje aan de onderzijde dicht kunt doen. Klaar is kees!

Dyson V11 Absolute Extra

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:21
Dyson V12 Detect Slim™ Absolute (2022)

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:10
Dyson V15 Detect™ Absolute (2022)

Verkrijgbaar bij

bol.com
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:09
Dyson V8 ervaringen - Dyson V8 review - AllinMam.com

De Dyson V8 verliest niet aan zuigkracht

Echt een pluspunt van de Dyson V8 is het niet verliezen aan zuigkracht, wat ik wel gewend was van kruimeldieven. Hij blijft continue heel hard zuigen, met dezelfde kracht, tot hij leeg is.

De Dyson V8 blaast schone lucht uit

Vaak heb je met stofzuigen het idee dat er na het zuigen gewoon weer fijn stof ligt op je meubels. Vooral op het tv-meubel zag ik dat altijd heel duidelijk. Met de Dyson V8 is dat vele malen minder, wat hoogstwaarschijnlijk komt door een filter in het apparaat wat allergenen en bacteriën opvangt. Doordat het apparaat op een bepaalde manier is afgedicht is de lucht die er nog uitkomt schoner. En dat is fijn, met astmatische mensen in huis!

Dyson V8 oplaadstation

Maar echt leeg raken gebeurt niet zo snel eigenlijk, omdat het bijna niet voorkomt dat ik 40 minuten lang met de Dyson in de weer ben. Elke keer hangen we hem terug in het oplaadstation, zo is hij altijd ready to use. Op de plek waar ik het oplaadstation eigenlijk aan de muur wilde hebben zit geen stopcontact in de buurt, dus mijn man kwam met onderstaande oplossing. En daar ben ik toch blij mee! Precies op de plek waar ik hem het meest gebruik, in de keuken.

Dyson V8 ervaringen - Dyson V8 review - AllinMam.com

Verkrijgbaar bij

bol.com
bcc.nl (€649,00)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:21

Verkrijgbaar bij

bol.com
ep.nl (€699,00)
bcc.nl (€699,00)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:10

Verkrijgbaar bij

bol.com
bcc.nl (€799,00)
blokker.nl (€858,40)
ep.nl (€799,00)
Laatst bijgewerkt: 20 april 2024 - 23:09
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button