Schoolkinderen

Het beste telefoonabonnement voor je kind

De smartphone is inmiddels al zo ingeburgerd geraakt, dat ook kinderen ermee rondlopen. De leeftijd waarop kinderen van hun ouders een telefoon krijgen, wordt steeds lager. De eerste uitdaging voor jou als moeder is natuurlijk om te bepalen wanneer het juiste moment daar is om je kind inderdaad van een eigen smartphone te voorzien. Maar daarna komt ook meteen de vraag: wat is het beste telefoonabonnement voor jouw kind?

Sim only

Zelf maak je misschien gebruik van een telefoonabonnement met toestel, zodat je om de paar jaar een nieuwe smartphone kunt uitzoeken. Alleen ben jij waarschijnlijk een stuk voorzichtiger met je dure smartphone dan je kind zou zijn. Daarom is het niet zo verstandig om je kind een gloednieuwe telefoon te geven of een abonnement waarbij het toestel dat mogelijk al voor de looptijd kapot is maandelijks afbetaald moet worden. Geef je kind daarom een ouder toestel dat jij of je partner gebruikt hebt en kies voor een sim only abonnement.

Onbeperkt bellen

Jouw kind heeft hoogstwaarschijnlijk meer tijd dan jij hebt om met zijn of haar telefoon in de weer te zijn. Daarmee loert ook het risico van een onvoorzien hoog verbruik. Schat je het verbruik van je kind te laag in, dan krijg je te maken met telefoonrekeningen die aanzienlijk hoger kunnen uitvallen dan voorzien. Dit kun je ondervangen door te kiezen voor een abonnement voor sim only onbeperkt bellen. Hier zijn vaak goede aanbiedingen voor te vinden die het de moeite waard maken om hiervoor te kiezen.

Lees ook: smartphone fotografie tips and tricks

Prepaid

Je kunt twee kanten op met het binnen de perken houden van de bel- en internetkosten die je kind maakt met zijn of haar smartphone. Je kunt dus kiezen voor een sim only abonnement voor onbeperkt bellen, maar kun je ook simpelweg een hard maandelijks budget stellen door te kiezen voor een prepaid simkaart. Je kind kan dan niet meer verbruiken dan er tegoed op de kaart staat. Het nadeel hiervan is dat het beltegoed te vroeg op kan zijn en je kind jou vervolgens niet meer kan bellen in noodsituaties. Ook moet je telkens weer actie opnemen om het tegoed aan te vullen.

Uiteindelijk is het natuurlijk helemaal aan jouzelf als ouder welke keuze jij maakt voor jouw kind. Misschien is jouw zoon of dochter wel heel verantwoordelijk en is een telefoonabonnement met toestel wél een optie. Maar als je nog een toestel hebt liggen dat nog prima werkt, is het zeker het overwegen waard om die ter introductie als eerste eigen telefoon te gebruiken.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button