Over suiker

Een gezondere snoepketting voor de avondvierdaagse

De naam zegt het al; we zijn op zoek naar een gezondere snoepketting! Is het je ook wel eens opgevallen? Kinderen eten tijdens het lopen van de avondvierdaagse zó veel ongezonde dingen. Ze krijgen zakjes chips, snoep en andere meuk mee. Ze worden binnengehaald met ijsjes en drinken onderweg pakjes met suikerrijke drankjes.

Albert Heijn vindt dat dat anders moet en daagt bloggers uit om een gezonde variant van de snoepketting te bedenken. Samen met Madee ging ik er dus voor zitten, niet lang want we waren er snel uit: het moet een popcornketting worden! En niets zo eenvoudig als dat.

Een gezondere snoepketting: de popcornketting

Ik denk dat iedereen wel naald en draad in huis heeft en waarschijnlijk ligt er ergens in de voorraadlade ook nog wel een zakje met mais. Even wat olijfolie in een afsluitbare pan en dit lekker heet laten worden. Vervolgens de mais erbij, deksel erop en schudden maar! Binnen 1 minuut zijn alle maiskorrels ongeveer wel “gepopt” en kun je alles laten afkoelen.

Eenmaal afgekoeld met dun touw of dik garen (ik gebruik hier knoopsgatengaren) en een scherpe naald de popcorn aan elkaar rijgen. Niet te hard duwen met je naald, want ze breken best snel.

Enkele minuten laten is jouw versie van een gezondere snoepketting klaar en zeg nou zelf, dit is er best eentje waarmee jouw zoon of dochter voor de dag kan komen toch? Vinden ze alleen popcorn een beetje saai? Dan kun je er natuurlijk altijd wat rozijnen of andere stukjes gedroogd fruit tussendoor rijgen.

 

Meer ideeën voor een gezondere snoepketting?

Ik ben heel benieuwd wat andere bloggers in hun hoofd hebben wanneer je het over een gezondere snoepketting hebt en daarom vraag ik Linda van MamaLiefde.nl, Joyce van JoyFromJoyce.nl en Nicole van MeisjeEigenwijsje.nl of zij willen delen wat hun versie van een gezondere snoepketting zou zijn!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button