Over suiker

Hoeveel suiker per dag eet jouw kind, denk je?

We weten het allemaal; kinderen krijgen té veel suiker binnen. Kan een volwassen persoon volgens de Wereldgezondheidsorganisatie maximaal 20 gram suiker per dag op normale wijze verwerken (ca. 5 suikerklontjes) voor kinderen geldt een maximale hoeveelheid van 3 suikerklontjes per dag. In werkelijkheid zijn er vele, vele kinderen die wel 35 tot 45 klontjes per dag binnen krijgen en als je bedenkt dat je met 1 glas Karvan Cevitam al bijna 20 gram te pakken hebt is het helemaal niet zo moeilijk om aan die aantallen te komen.

Lees ook: Hoeveel gram suiker per dag krijgt jouw kind binnen?

Hoeveel suiker per dag eet jouw kind, denk je?

Nu is het helemaal niet mijn intentie om voor 100% suikervrij te gaan wat mijn kids betreft maar ik vind het wel een fijn om te weten waarmee je precies de fout in kunt gaan en hoe je bepaalde producten kunt vervangen. Hoe je kinderen lekker kunt verwennen zónder suikerrijke producten en wat voor lekkers je allemaal mee kunt geven naar school. Deze informatie en nog veel meer kun je vinden in het boekje 100% suikervrij voor kinderen, geschreven door Carola van Bemmelen en Ester Wiemer.

100% suikervrij voor kinderen is te koop voor €19,99 | bestellen >

Overvloed aan informatie voor het minderen met suiker

In het boek vind je een overvloed aan informatie voor het minderen met suiker, niet alleen in de vorm van recepten maar er worden ook manieren gedeeld om je kind te laten wennen aan ander (minder zoet) eten. De uitleg in het boek is zeer waardevol; er wordt niet alleen vertelt hoe maar ook waarom.

Een aanrader wanneer je meer wilt weten over een verantwoorde voedingsstijl (met minder suiker), niet alleen voor je kind maar ook voor jezelf.

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button