Je moeder bij de bevalling? Think twice!

Je moeder bij de bevalling? Think twice! - AllinMam.com
© Senior woman – TeodorLazarev | Shutterstock

Zelf heb ik er nooit over nagedacht eigenlijk, de mogelijkheid om mijn moeder bij de bevalling te hebben. Waarom niet? Geen idee. Misschien wel omdat zij zelf altijd al gezegd heeft dat dat iets is voor de vader en moeder alleen. Of omdat ik me zelf niet kan voorstellen dat je er als moeder tegen kunt je kind veel pijn te zien lijden. Toch is alleen al in Nederland bij maar liefst 25% van de bevallingen moeder of schoonmoeder aanwezig. Dat dat niet altijd goed gaat blijkt uit talloze berichten die je online vindt over je moeder bij de bevalling hebben.

Lees ook: 10x wat je niet wilt horen tijdens kraambezoek

Jullie hebben heel het moment verpest!

Zo lezen we dat de moeder van deze mommy to be stennis maakt in de wachtkamer van het ziekenhuis omdat ze niet genoeg updates krijgt tijdens de bevalling. En dat terwijl de vader to be enorm in de stress zit of zijn vrouw en kind het beiden wel gaan overleven. Maanden later stuurt de moeder nog steeds berichtjes dat ze voor haar het moment helemaal verpest hebben.

Je moeder bij de bevalling? Think twice! - AllinMam.com
© Angry woman – TeodorLazarev | Shutterstock

Vijf uur lang op de oprit geparkeerd

Deze moeder stond maar liefst 5 uur lang op de oprit van haar dochter geparkeerd, pissed omdat ze geen updates kreeg. De laatste update waarin gemeld werd dat haar dochter het “zwaar” stuurde ze sterk verdraaid door naar vrienden en kennissen. Haar dochter zou te moe zijn om nog te persen en de baby zou daardoor in gevaar zijn.

Lees ook: 11x wat mannen moeten weten over de bevalling

Moeder mag wel, schoonmoeder niet

Tja, om gedoe te voorkomen moet je ze misschien allebei niet “uitnodigen”… zou Julia ook achteraf gedacht hebben “had ik maar…”? Een wanhopige vraag van haar schoonmoeder op website met advies van een deskundige zorgde op Twitter voor een heftige discussie. Iedereen vond er wel iets van!

Steven told me I could wait outside and I would be let in after Julia and the baby are cleaned up and “presentable.” Meanwhile, Julia’s mother will be able to witness our grandchild coming into the world. It is so unfair.

Het kan ook anders ;-)

Natuurlijk zijn er ook talloze verhalen van bevallen vrouwen die juist heel erg blij zijn dat moeder of schoonmoeder erbij was, dat laat onderstaande prachtige foto wel zien.

Zou jij je moeder en/of schoonmoeder bij je bevalling aanwezig willen hebben?

 

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button