Baby/dreumes

Buggy kopen? 5 tips om de juiste te kiezen

Hippe en praktische moeders kunnen eigenlijk niet zonder een buggy. Dé perfecte plaatsvervanger voor de kinderwagen als je kindje al wat ouder is. Een buggy neem je nou eenmaal makkelijker met je mee omdat ze, niet geheel onbelangrijk, een stuk lichter zijn. Maar als je eenmaal op pad gaat voor het kopen van een buggy, waar moet je dan op letten? We geven je 5 tips die jouw keuze voor een goede buggy een stuk eenvoudiger maken.

Waarom kies je eigenlijk voor een buggy?

Een buggy zou je als moeder moeten omarmen om zijn praktische gebruik. Ze zijn namelijk een stuk makkelijker te manoeuvreren dan de meeste kinderwagens. Deze zijn over het algemeen ook nog eens een stuk zwaarder en minder makkelijk in te klappen. Kiezen voor een buggy doe je ook omdat ze te gebruiken zijn voor kinderen tot en met 4 jaar. Handig tijdens een middagje shoppen of een dagje uit. Comfort en veiligheid wil je daarbij natuurlijk niet uit het oog verliezen. Het gaat immers om jouw kindje. Een goede buggy kopen is daarom des te belangrijker.

5 tips voor het kopen van een buggy

Een buggy kun je gebruiken als jouw kindje zelfstandig kan zitten. Hoewel buggy’s in de meeste gevallen verstelbaar zijn, biedt slapen in een kinderwagen toch het meeste comfort. Een buggy kun je dan ook het beste zien als een praktische aanvulling op de uitrusting. Maar waar moet je dan op letten bij de aanschaf? 5 tips voor het kopen van een goede buggy.

1. Inklapbare buggy en het gewicht

Het gewicht en tot hoe klein je de buggy kunt inklappen zijn belangrijk dingen om op te letten. Zeker als je de buggy vaak met je mee wilt nemen. Bijvoorbeeld in de auto, het vliegtuig of als je reist met de tram of bus. Een gewicht dat varieert tussen de 5-9 kilo is het meest ideaal. Hoe makkelijker en kleiner je de buggy kunt inklappen, des te minder ruimte je kwijt bent. Bijvoorbeeld in de kast of in de kofferbak van de auto.

2. Verstelbaar in verschillende standen

Ook een dingetje om op te letten zijn de verschillende standen van de buggy. In sommige exemplaren kan jouw kindje namelijk voornamelijk rechtop zitten. Wil je dat jouw kleintje onderweg ook wat kan luieren? Let dan op de verstelbaarheid van de buggy. Als je kiest voor een buggy met verschillende ligstanden, kun je hem ook gebruiken als je kindje nog niet zo goed zelfstandig kan zitten. Handig!

Lees ook: Baby in de auto laten zitten, dat kan toch wel even?

Buggy kopen? 5 tips om de juiste te kiezen - AllinMam.com

3. Een buggy met 4 of 3 wielen

Bij de aankoop van een buggy is het heel belangrijk om te letten op het aantal wielen. Dit zegt namelijk wat over het rijcomfort. Neem je jouw kindje vaak mee over hobbelige bospaadjes op zoek naar avontuur? Dan kies je het beste voor een buggy met 3 wielen. De banden van deze buggy’s zijn meestal wat robuuster, waardoor het makkelijker manoeuvreren is op een ongelijke bodem. Gebruik je de buggy vooral voor het doen van boodschappen of wandelingen door het dorp? Dan past een buggy met 4 wielen misschien het beste bij jou.

4. Extra opbergruimte onderin

Of je nu boodschappen gaat doen of een wandeling gaat maken, je neemt altijd meer mee dan in eerste instantie de bedoeling was. Volle tassen aan de buggy hangen is niet echt een veilig idee. Let daarom bij aankoop op de mogelijkheid tot het bevestigen van een tas. Sommige buggy’s zijn standaard voorzien van een opbergruimte onder het zitvlak.

5. Veiligheid voor alles

De mate van veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkst als je op zoek bent naar een buggy. Hier mag je dan ook nooit concessies in doen. Let bij het kopen van een buggy altijd op het TUV-keurmerk. Zo weet je namelijk zeker dat jullie niet alleen een goede, maar ook nog eens een veilige buggy kopen.

Zo kun je een buggy kopen die voldoet aan de eisen van jou én je kindje

Door bij het aanschaffen van een buggy te letten op de bovenstaande punten, doe je altijd een weloverwogen aankoop. Eventueel kun je de buggy later nog uitbreiden met handige accessoires zoals een zonnescherm, een parapluhouder of een buggydrager. Handig als je de buggy ook mee wilt nemen op de fiets.

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button