Schoolkinderen

Top 10 populair speelgoed van 2018 voor jongens en meisjes

Het blijft verrassend hoe veel nieuw speelgoed er ieder jaar weer op de markt komt. Hoe verzinnen ze het steeds weer en bizar om te zien hoe bepaalde speelgoed trends zo goed opgepakt worden. We kennen inmiddels allemaal de L.O.L. Surprise verrassingsballen en het zal niemand ontgaan dat slijm maken helemaal hip is voor de meisjes. En hoe is het eigenlijk in de wereld van jongens speelgoed? Daar is de racebaan weer helemaal hot, mede door Max Verstappen natuurlijk. Tijd om populair speelgoed van dit moment onder de loep te nemen.

Kinderen geïnspireerd door YouTube

Dat Youtube tegenwoordig een grote rol speelt in het inspireren van kinderen is wel duidelijk. Er zijn ontzettend veel video’s te vinden over speelgoed op YouTube en vooral de unboxing en knutsel video’s doen het goed. Aan de ene kant leuk maar aan de andere kant voor veel kinderen geen verrassing meer als ze zelf iets gaan uitpakken. Ze weten immers precies wat er in zit. Het lijkt voor de kinderen niets uit te maken. Al het populaire speelgoed wat in video’s uitgepakt wordt gaat als warm brood over de toonbank.

Top 10 populair speelgoed

Intertoys maakte een overzicht van het meest populaire speelgoed van dit moment, op basis van 41.000 verlanglijstjes. Verlanglijstjes die overigens niet alleen voor Sinterklaas worden gemaakt maar ook voor de Kerstman. Het speelgoed is verdeeld over twee lijsten: eentje voor jongens en eentje voor meisjes.

Uitpakken, battelen en verzamelen

Zoals we hierboven al beschreven is het uitpakken van speelgoed helemaal hot. De beleving lijkt belangrijker te zijn dan het speelgoed zelf en die beleving lijkt vooral bij de L.O.L. producten lekker lang te duren. Zo ben je met het uitpakken van de L.O.L. Surprise! BIGGER Surprise wel even een uurtje of 1,5 bezig. Kinderen lijken dit speelgoed niet eens perse zelf uit te willen pakken. Ze kijken met gemak uren achter elkaar naar verschillende video’s waar deze goed gevulde doos in wordt uitgepakt.

Pocket Morphers en Pokémon zijn bij de jongens erg populair. Maar ook battelen met Beyblades doet het nog steeds erg goed en Transformers is ook weer helemaal terug.

Slijm maken

Een andere hype is slijm maken. Putty slime en Poopsie scoren hoog op de verlanglijstjes. Slijm kant en klaar kopen of zelf maken; het kan allemaal. En er is zelfs een Poopsie unicorn die de slijm weer uit poept!

Een eenhoorn is hot!

De eenhoorn is overigens niet alleen hip omdat hij slijm poept. Hasbro kwam twee jaar geleden al met FurReal friends Starlily en sindsdien lijkt de eenhoorn niet meer weg te denken. We zien eenhoorn onesies voorbij komen. Ook webshops met carnavalskleding adverteren met eenhoorn verkleedkleding. Eenhoorns knutselen, eenhoorns tekenen en armbandjes maken met eenhoorns er op… unicorns everywhere!

Spelletjes spelen

Ook spelletjes spelen blijft populair. Zeg nou zelf: hoe leuk en gezellig is het om met je gezin op een donkere wintermiddag samen aan de tafel te zitten voor een potje Monopoly of 30 Seconds? Een ander spel wat we al jaren terug zien komen is Halli Galli, ook al leuk voor wat jongere kinderen doordat er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

*Met input van een door Intertoys uitgevoerd onderzoek

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button