Gadgets

Slimmer consumeren? Dat doe je met een sim only abonnement

2022 is het jaar van slimmer en minder consumeren. Veel vrouwen kiezen daarom voor zowel meer efficiëntie als gemak in hun leven, wat ook geldt voor hun telefoonabonnement. Zo kiezen steeds meer vrouwen al voor sim only. En dat is niet zonder reden, want een sim only abonnement brengt diverse voordelen met zich mee en maakt je drukke leven als moeder een stuk eenvoudiger. Lees snel verder en ontdek de voordelen van sim only.

Je bespaart kosten

Een groot voordeel van een sim only abonnement, is dat je kosten bespaart. Een sim only abonnement is vaak wel tot 80% goedkoper dan een regulier abonnement. Kies je voor een abonnement inclusief telefoon, dan betaal je maandelijks niet alleen kosten voor bellen, internetten en sms’en, maar ook een vast bedrag waarmee je je telefoon aflost. Dit maakt het abonnement duurder dan een sim only abonnement. Met een sim only abonnement krijg je geen smartphone op kredietaanschaf, waardoor je niet wordt geregistreerd in het  BKR-register. Hierdoor zal je een hogere hypotheek kunnen krijgen, omdat er geen lening op je naam staat.

Keuze uit verschillende bundels

In tegenstelling tot een prepaid is een sim only abonnement vrij flexibel. Dit geldt ook tot wanneer je kiest voor een abonnement met smartphone. Sluit je een abonnement inclusief smartphone af, dan zit je hier zo twee jaar aan vast. Een sim only abonnement kun je maandelijks opzeggen. Tevens heb je de optie om zelf je bundel samen te stellen. Je bepaalt hiermee jouw eigen belminuten, data en sms jes. Zo kun je een abonnement samenstellen dat precies bij jouw telefoongedrag past. Je kunt zelfs voor onbeperkt bellen kiezen. 

Je koopt zelf je smartphone

Wanneer je een sim only abonnement kiest, betaal je zelf je smartphone. Misschien vind je dit nadelig wanneer je bijvoorbeeld graag een nieuw model smartphone wilt en niet meteen een groot bedrag wilt uitgeven. Dit bedrag moet je wel hebben. Wel is het goed om te weten dat wanneer je voor een abonnement met telefoon kiest, je uiteindelijk duurder uit zal zijn. Uiteindelijk zal je, hoewel je een nieuw model smartphone krijgt, daarmee meer betalen voor je telefoon. Dat maakt een sim only abonnement, waarbij je zelf je smartphone koopt, stukken voordeliger. En misschien wil je als moeder wel helemaal niet het duurste van het duurste. Ook in de middenklasse zijn er superfijne telefoons te vinden. Ga jij ook voor een sim only abonnement?

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button