Gadgets

4 tips voor het fotograferen met je smartphone

Fotograferen met je smartphone is hot! Logisch, want we nemen onze mobiele telefoon overal waar we gaan met ons mee. Naast makkelijk en praktisch, geeft het fotograferen met je smartphone ook nog eens bijzonder fraaie kiekjes. Tenminste, als je weet waar je rekening mee moet houden. Met onderstaande tips voor fotograferen met je smartphone word je nooit meer geconfronteerd met overbelichte, te donkere of wazige foto’s. Met deze tips kunnen jouw smartphone foto’s rechtstreeks in de Snoecks!

Doe onderzoek naar de camerafuncties op een smartphone

De camera van een goede smartphone wordt steeds intelligenter en beter. Daarbij heb je de keuze uit verschillende functies. Wees niet bang om hiermee te experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de HDR-functie, de timer of de verschillende opties in belichting. De meeste smartphone camera’s hebben ook een grid. Hiermee verdeel je het beeld eenvoudig in vlakken zodat de horizon van de foto altijd recht is. Nog niet in het bezit van een smartphone met goede camera? Kijk dan eens op de website van GSMweb, daar kun je goed modellen vergelijken.

Handmatig of automatisch scherpstellen?

Vrijwel elke smartphone is uitgerust met een scherpstelling. In veel gevallen doet het apparaat dit automatisch. Het scherpstellen van een foto kun je ook handmatig doen. Bijvoorbeeld als je de focus op één object wilt leggen. Tik daarvoor met je vinger op het scherm van de smartphone. Natuurlijk op het object dat je extra scherp in beeld wilt brengen. Op deze manier geef je jouw plaatje direct een professionele uitstraling.

Laat die flitser maar achterwege

Overbelichting is best een probleem als het aankomt op smartphone fotografie. Laat de flitser dus lekker uit. Denk je dat de omgeving te donker is voor het maken van een duidelijke foto? Gebruik dan de continu lamp van de telefoon. Het licht wordt zo beter verdeeld waardoor je een natuurlijker resultaat krijgt. Ook de HDR-functie kun je in dit geval overwegen. De camera maakt dan automatisch diverse foto’s met elk een andere belichting en voegt ze daarna samen. Je krijgt daardoor altijd een foto die perfect belicht is.

Maak zo min mogelijk gebruik van de zoomfunctie

Nog een belangrijke tip voor het fotograferen met je smartphone; wees voorzichtig met inzoomen. We snappen dat je soms in de verleiding komt om de zoomfunctie te gebruiken, om het beeld dichterbij te kunnen halen. Toch is dit niet verstandig. Zoomen verslechtert de kwaliteit van je foto namelijk behoorlijk. Het is beter om de foto te maken zonder de zoomfunctie te gebruiken. Je kunt het beeld daarna namelijk eenvoudig dichterbij halen door de foto bij te snijden. Immers: er kan altijd iets vanaf, maar nooit iets bij :-)

Maak je liever video’s? Lees dan dit artikel over de beste apps voor het bewerken van video op je smartphone!

*Uitgelichte foto door Undrey | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button