Wonen

Een houten wereldkaart aan de muur

Eindelijk, ik heb een wereldkaart aan de muur! Een houten wereldkaart ook nog eens :-) Jaren lang was ik al op zoek naar een leuke, mooie, niet te opvallende wereldkaart. Maar ik vind de kleuren vaak ontzettend schreeuwerig en dat past niet op de plek waar ik hem graag aan de muur wilde. Een kras wereldkaart leek me ook wel leuk maar ook daar komen vaak felle kleuren tevoorschijn na krassen. Een wereldkaart op kurk vond ik er zo “goedkoop” uitzien en op een plexiglas wereldkaart kon ik weer geen vlaggetjes prikken. Kortom: ik ben er best een tijd mee bezig geweest om de juiste wereldkaart te vinden.

Een houten wereldkaart

Toen ik er eenmaal over uit was dat het een wereldkaart op hout moest worden (want daar kan ik vlaggetjes op prikken) was de zoektocht nog niet over. Er worden online veel houten wereldkaarten aangeboden en ook nog eens in veel verschillende kleuren. Omdat we een taupe kleurige baan op de muur geschilderd hebben waar ik de houten wereldkaart graag wilde ophangen luisterde het best nauw wat betreft de kleur. Zachte kleuren matchen het mooist met taupe, maar soms waren de wereldkaarten dan weer effen van kleur (geen landen zichtbaar) of té “historisch”. Maar tussen deze wereldkaarten vond ik er eindelijk eentje die echt naar mijn zin was, qua kleur, qua uitvoering én qua formaat.

Houten wereldkaart met zachte kleuren

De wereldkaart die ik bestelde was precies in een goed formaat (120cm x 90cm), lekker groot. Ik had bij het bestellen de keuze uit een hele houten plaat of houten planken, waarvan het laatste me het mooist leek. De houten wereldkaart werd netjes verpakt thuis bezorgd en hing snel aan de muur. Het enige wat moest gebeuren: ophangbeugeltjes bevestigen achterop de planken. Zelfs voor ons (mensen met 2 linker handen ;-) zo gebeurd!

Prikvlaggetjes voor op houten wereldkaart

Over de prikvlaggetjes heb ik wel even nagedacht. Ik wilde geen felgekleurde vlaggetjes, maar dit zijn wél de vlaggetjes die je overal ziet. Na een online zoektocht heb ik de keuze gemaakt om voorlopig witte vlaggetjes te gebruiken. Het is niet zo schreeuwerig, het past qua kleur mooi en wie weet kom ik nog eens andere leuke prikvlaggetjes tegen. Waar ik ook aan heb gedacht is van elk land waar ik ben geweest heel kleine stickers laten printen en die op de vlaggetjes plakken. Wel inimini klein maar lijkt me toch leuk. Of de landen waar we met de kinderen geweest zijn prikken met een ander gekleurd vlaggetje… maar daar moet ik dus nog even naar op zoek, want naast witte vlaggetjes zie je hoofdzakelijk rode, gele en groene vlaggetjes.

Een houten wereldkaart op de muur - AllinMam.com

Een wereldkaart is leuk en ook leerzaam voor kinderen

De kinderen kijken nu ook veel naar de wereldkaart en vragen veel over de landen waar een vlaggetje op geprikt zit. Om het voor hen duidelijk te houden waar onze volgende trip naartoe gaat prikken we in dat land een blauw vlaggetje. Zodra we er geweest zijn verwisselen we die voor een witte. Het is wel leuk om te zien hoe ze ineens veel meer met de wereld bezig zijn doordat ze elke dag een aantal keren langs de houten wereldkaart lopen. Alsof ze nu ineens beseffen dat Amerika écht ver weg is, als ze dat vergelijken met een autorit naar Frankrijk wat op de kaart heel dichtbij is.

Een houten wereldkaart op de muur - AllinMam.com

Printen op hout is populair

Jaren geleden was printen op canvas helemaal hot, opgevolgd door afdrukken op plexiglas. Aluminium hebben we ook voorbij zien komen maar op dit moment lijkt een afbeelding op hout, bijvoorbeeld verkrijgbaar bij FotoOpHout.nl, het toch te winnen van andere materialen. Het geeft net even die extra finishing touch: dat nerfje, dat knoestje, die verdeling in planken. Het enige wat ik graag had gezien is doorprinten op de kop zijn kant. Bij ons hangt de wereldkaart in de gang en die uiteinden van de planken vallen nu wel extra op. Maar de wereldkaart is heel licht van kleur, ik kan waarschijnlijk makkelijk een bijpassend verfje vinden en die randen even bijkleuren :-)

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button