Wonen

Bloembollen planten kan overal!

Oké, je kunt er ook voor kiezen om kunstplanten neer te zetten in of buiten je huis. Maar dan mis je dus wel het fijne proces van bloeiende bloemen en planten. Dat is toch juist zo leuk om te ervaren! In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een simpele manier die je veel moois brengt: bloembollen planten. In dit artikel lees je tips om inspiratie op te doen op dit gebied.

Iedereen kan bloembollen planten

Het grote voordeel is dat je geen hovenier hoeft te zijn om bloembollen te planten. Zeker wanneer het gaat om de bloembollen van Bakker.com, want daar krijg je een hele beschrijving bij waarin staat hoe je de bollen moet planten en verzorgen voor het mooiste resultaat. Of je nu groene vingers hebt en enorm goed bent in tuinieren of juist niet: hier kan iedereen mee uit de voeten. Dus probeer het eens en bekijk hoe het je bevalt.

Welke bloembollen kies jij?

Tulpen doen het altijd enorm goed als het gaat om bloembollen. Maar uiteraard is er veel meer keuze dan alleen onze Nederlandse trots. Wat dacht je bijvoorbeeld van een krokus, anemoon, narcis, kievitsbloem, sierui of sneeuwklokje? Er zijn werkelijk honderden verschillende soorten voor je om uit te kiezen. Allemaal met hun eigen vorm, bloeiperiode en kleur. Vaak zie je ook samengestelde pakketten met bloembollen die goed bij elkaar passen qua bloei of die samen een mooi boeket vormen in je tuin of bloembak. De keuze is aan jou!

Lees ook: 4 tips om je tuin te pimpen

Voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers

Het moment waarop je bepaalde bollen plant is heel belangrijk voor het eindresultaat. Voorjaarsbloeiers zoals tulpen moet je in het najaar planten, zodat ze op het juiste moment opkomen en je tuin vol met mooie bloeiers staat. Wel een handig geheugensteuntje trouwens, want zodra de voorjaarsbloeiers bloeien, is het aan jou om de zomerbloeiers te planten. Denk hierbij aan een Amaryllis en Lillium. De manier waarop je ze plant, dus netjes gestructureerd of juist allemaal door elkaar, bepaalt voor een groot deel hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Denk hier dus vooraf goed over na, zodat je krijgt wat je graag ziet.

Stappenplan bloembollen planten

Voorjaarsbloeiers mag je pas planten als de temperatuur onder de 10 graden ligt. De periode om dit te doen is vrij lang, van half september tot eind december. Zet je ze wel op een zonnige plek? Ze houden namelijk wel van het voorjaarszonnetje. Ze kunnen in de tuin, maar ook in een pot. Meer informatie over bloembollen planten vind je in dit stappenplan. Met deze tips kom je vast en zeker verder als je bloembollen wilt planten. Veel plezier alvast met het
eindresultaat!

*Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Lees meer
Back to top button