Financieel

Wanneer van WA+ naar WA autoverzekering?

Autoverzekeringen, ik vind het altijd maar lastig. Verzekeringen in het algemeen vind ik eigenlijk lastig! Het liefst verzeker ik me tegen van alles en nog wat, met als gevolg dat ik kans loop oververzekerd te zijn. Net als veel andere mensen. Dit was jaren geleden al het geval en blijkt vandaag de dag ook nog veel voor te komen.

All Risk verzekerd

Onze auto bijvoorbeeld is tot vorig jaar All Risk verzekerd geweest. Elk jaar zeiden we weer “we doen nog een jaartje All Risk, dan gaan we daarna naar WA+”. All Risk geeft ons immers toch een fijn gevoel. Vorig jaar realiseerden we ons echt dat het zonde was, want wat is de auto daadwerkelijk nog waard? Wat krijg je uitgekeerd wanneer je hem total loss rijdt? Of erger nog, wanneer hij total loss gereden wordt door iemand anders? Juist, de dagwaarde! Bij een aantal verzekeraars wordt in deze gevallen de dagwaarde vergoed.

Van All Risk naar WA+

Toch voelde het best dubbel, om de auto uit de All Risk te halen. Voor ons heeft de auto veel meer waarde dan dat hij op papier heeft. Hij is nog hartstikke goed, ziet er mooi uit, heeft weinig krasjes en ook geen andere mankementen. Reden voor ons om de verzekering niet om te zetten naar WA verzekering, maar naar een WA+ autoverzekering. Het verschil bij een WA+ verzekering is de auto bij een groot deel van de verzekeraars ook is verzekerd voor ruit-, brand- storm- en natuurschade én tegen inbraak en diefstal. Lekker gevoel, toch?

Wanneer van WA+ naar WA autoverzekering? - AllinMam.com

WA+ of WA autoverzekering?

Maar nu, ruim een jaar later, zijn we toch wéér aan het nadenken. Hoe lang hou je een auto eigenlijk in die WA+? Wanneer heeft ook dat eigenlijk geen zin meer? Onze auto is nu 10 jaar oud en over het algemeen kiezen mensen met een auto van 10 jaar of ouder toch voor een WA autoverzekering, lees ik op de website van Centraal Beheer. Waarschijnlijk komt er een kantelpunt. Wanneer de reparatiekosten hoger uitvallen dan de (dag)waarde van de auto zelf, wordt de auto meestal total loss verklaard. Dit is bij iedere verzekeraar anders, dus in mijn ogen de moeite waard om even uit te zoeken. Voorlopig houden we hem nog zeker een jaar of 2 in de WA+, dat is hij ons wel waard!

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button