3x stedentrip met kinderen in Engeland

Vergeet de stress van luchthavens en ga lekker met je familie in de auto op vakantie. De kids vermaken zichzelf met spelletjes en films op de achterbank en jullie begeven je zonder heisa naar de bestemming. Toch kan een lange autoreis nog vermoeiend zijn, daarom is een trip naar Engeland een geweldig idee!

3x stedentrip met kinderen in Engeland

Het duurt namelijk maar enkele uren om naar Calais te rijden dat zich bevind in het noorden van Frankrijk. In Calais pak je een P&O Ferry naar Dover die dagelijks 23 overtochten maakt. De boottocht duurt slechts negentig minuten en op de ferry wordt veel aandacht besteed aan entertainment voor de kinderen: er is een speelruimte en in het restaurant zijn er speciale kindermenu’s. In de zomer is er op sommige overtochten zelfs een Kids Club met activiteiten. En zeg nu zelf? Zo een opwindende overtocht op de ferry is toch buitengewoon!

Slechts een paar uur van Dover heb je in het zuiden van Engeland geweldige steden om te bezoeken met de kinderen. Drie stedentips op een rij:

Londen

Als wereldstad heeft Londen voor kinderen een hele diversiteit aan activiteiten. De vele musea van de stad zoals het Science Museum zullen je doen versteld staan. Zo zijn er oneindig originele manieren waarop de kinderen betrokken worden bij wetenschap, zoals onder andere live demonstraties over de werking van vuurwerk. Of wat denk je van de British Music Experience waar je al zingend en dansend door de geschiedenis van popmuziek loopt? Leuk voor jong en oud! Bekijk hier de vele interactieve musea voor kinderen.

Naast alle beroemde attracties van Londen zoals de London Eye en de Tower of London, kun je ook een stadsboerderij bezoeken. Kinderen leren er waar eieren en melk vandaan komen en er worden allerlei workshops gegeven over het leven op een boerderij.

Fan van Harry Potter? Ook dan zit je in Londen goed. Bezoek King’s Cross Station waar de Hogwarts Express vertrekt van Platform 9¾ en je ziet hoe Harry z’n trolley in de muur verdwijnt naar de mysterieuze trein. Of ga naar de Londen Zoo’s Reptile House waar Harry ontdekt dat hij met slangen kan praten.

Lees ook: Wat te doen in Londen? 10 originele tips

3x stedentrip met kinderen in Engeland

Bath

In het zuidwesten ligt de prachtige oude stad Bath, vernoemd naar de Romaanse badhuizen die liggen bij een natuurlijk warmwaterbron. Bath staat op de Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Ook met de kinderen is er genoeg te ontdekken in Bath. In het Romaanse badhuis lopen verkleedde historische figuren rond die veel indruk maken op kinderen en hen de werking uitleggen van de voorloper van onze moderne spa’s. Misschien een hotel boeken met een van de vele spa-mogelijkheden om ’s avonds met z’n tweeën te relaxen?

3x stedentrip met kinderen in Engeland

Brighton

3x stedentrip met kinderen in Engeland

Op nog geen twee uur rijden van Dover ligt de Britse badplaats Brighton, een heerlijke stad om met de kinderen te ontdekken. Geniet van de prachtige stranden en de bijzondere kermis op de pier van Brighton. In Sea Life Brighton kunnen kinderen in een geweldig aquarium alles leren van het leven onder water met interactieve activiteiten.

Plan snel je reis naar het Zuiden van Engeland, er is daar voor jou en je familie eindeloos veel te zien en te beleven :-)

Veel reisplezier!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button