EropUit

Met kinderen fietsen op de Hoge Veluwe

Met kinderen fietsen is leuk! Maar hier in de hectische, drukke randstad nemen wij er niet altijd genoeg tijd voor. Althans, ik heb ontzettend veel kilometers afgelegd met de kinderen in de bakfiets en in ken de Kennemer duinen inmiddels door en door. Maar om in dit mooie natuurgebied te komen moeten we eerst behoorlijk drukke wegen trotseren en ik ben niet echt in de wieg gelegd om dat met mijn beide kinderen op eigen fiets te ondernemen.

Met kinderen fietsen op de Hoge Veluwe

Ideaal dus wanneer je bij een natuurgebied aan komt met de auto en de fietsen gewoon klaar staan voor je. En waar was dat dan ook alweer? Op de Hoge Veluwe! Half september zijn we voor Gelderse streken een weekend in Gelderland en bezoeken we onder andere Het Nationale Park de Hoge Veluwe.

Dit prachtige natuurgebied is toegankelijk vanuit Schaarsbergen, Otterlo en Hoenderloo. Wij komen aan bij Otterlo en we hebben eerst het idee om te gaan wandelen. Maar eenmaal aangekomen parkeren we de auto op de grote parkeerplaats direct naast de ingang van het park en zien we een enorme hoeveelheid fietsen staan, wachtend op bezoekers. Daar kunnen we natuurlijk niet aan voorbij lopen, al helemaal niet omdat beide kids meteen staan te stuiteren. Zij willen op de fiets!!! Aangezien het toch nog een behoorlijk eindje fietsen blijkt naar het bezoekerscentrum klimt de jongste achterop en zoekt de oudste een mooie fiets uit.

Met kinderen fietsen op de Hoge Veluwe - AllinMam.com

Naar het bezoekerscentrum is het vanaf Otterlo ongeveer 3,5 kilometer fietsen dus dat is meteen een prima ritje om een beetje warm te worden. We hebben nog behoorlijk de zomer in onze bol met korte broeken en slippers aan terwijl overal mist hangt en het wit is van de dauw! Gelukkig hebben de kids nergens last van en wordt er meteen stevig doorgetrapt richting het bezoekerscentrum.

Fietsroutes vanaf het bezoekerscentrum

Het leuke van de fietsen op de Hoge Veluwe is dat ze allemaal hetzelfde zijn (heel veel mét kinderzitje) en dat ze overal staan. Kom je dus ergens aan, zet je je fiets neer en er staat er altijd weer eentje om te pakken wanneer je weer verder wilt fietsen. Bij het bezoekerscentrum vertelt een boswachter ons waar de mooiste plekjes zijn en welke routes je kunt fietsen. We gaan al snel weer op pad want we hebben helaas niet de hele dag om hier te blijven.

Met kinderen fietsen op de Hoge Veluwe - AllinMam.com

We kiezen voor een route van ca. 10 kilometer, langs diverse observatieplaatsen en langs het Kröller-Müller Museum. Onderweg komen we de meest prachtige spinnenwebben tegen en ik kan het niet laten verschillende foto’s te maken. Het is zo mooi! De rust van de natuur, je hoort niets, de spinnenwebben zijn wit en nat van de dauw en bewegen zachtjes heen en weer op dat kleine beetje wind dat je voelt.

De 10 kilometer route is goed te doen voor de wat jongere kinderen, hou er wel rekening mee dat er 2x 3,5 kilometer bij komt vanaf en terug naar de ingang bij Otterlo.

Wij zijn uiteindelijk veel te kort in het park, je zou hier zeker een dag moeten vertoeven; minimaal. Het lijkt me heerlijk om (met camera) neer te strijken bij een observatieplaats of een mooie wandeling te maken. Gelukkig komen we nog wel eens in de buurt van de Veluwe dus we gaan met de kinderen zeker nog eens terug om een bezoekje te brengen aan dit prachtige gebied.

Adres

Nationaal park de Hoge Veluwe

Bezoekerscentrum
Houtkampweg 9c
6731 AV Otterlo

Praktische informatie

Openingstijden: Oktober 09:00 – 19:00 / November 09:00 – 18:00

– Dagkaarten: volwassenen: € 9,15 / Kinderen: € 4,60
– Uitrijkaart: €3,00
– Fietsen: gratis (zonder en mét kinderzitje, kinderfietsen)
– Met de auto het park in: €6,50 (parkeren kan bij het Bezoekerscentrum, Jachthuis Sint Hubertus en het Kröller-Müller Museum)

Lokatie

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button