EropUit

Reisverslag bijhouden op reis | Hoe doe jij dat?

Ik ben er altijd maar druk mee; die leuke kleine notitieboekjes vol kladderen tijdens het reizen. In het vliegtuig, in de taxi, ’s avonds voor het slapen gaan, voor de tent in m’n slaapzak, zittend op een stoeprandje wachtend op de bus… heerlijk. Moest het er in het begin van mijn “reis-carriere” allemaal heel netjes uit zien in zo’n boekje; naarmate ik meer meemaakte en op meer verschillende plekken kwam ontstonden er in elk notitieboekje kleurige taferelen met foto’s, uitgescheurde/-geknipte plaatjes en met fluoriserende stiften aangegeven highlights.

Ellenlange reisverhalen

Toen ik met goede vriendin Monique in Afrika was maakten we daar al wilde plannen voor een heus geprint reisverslag. Zij schreef elke avond ellenlange verhalen over onze belevenissen en ik maakte alle foto’s, die we later bundelden in een kleurrijk, ingebonden geprint reisverslag. Al is dit alweer jaren geleden, het is geweldig om, elke keer wanneer ik het in de kast tegenkom, door te bladeren en weer die hilarische verhalen te lezen.

Reisverslag of een film?

Onze reis naar India & Nepal was zo’n reis waar we bleven schrijven en foto’s maken, maar daarnaast richtten we ons ook op het maken van een film. En dan niet een film van alleen al het moois om ons heen, maar we maakten zelf best een prominent deel uit van deze film.

Wat hebben we enorm veel lol gehad tijdens het filmen maar vooral ook tijdens het kijken naar deze film toen hij klaar en gemonteerd was; wat een idiote meiden die daar staan te dansen tussen de inwoners van de bergdorpjes in de Himalaya, staan te springen met jonge monniken op de Bodhnath Stupa in Kathmandu en een privé boottochtje maken met een Indiase familie uit Pakistan op de Ganges in Varanasi. And so on! Zelfspot hadden we in ieder geval :-)

Reis herinneringen voor de rest van je leven vastgelegd

Een geprint reisverslag is er helaas maar half gekomen na deze reis, maar die volle notitieboekjes, deze geweldige film en prachtige dikke foto-albums hebben we hier aan over gehouden waar we met veel plezier naar terug kijken.

reisverslag Zambia Botswana Namibië Zuid Afrika

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe anderen herinneringen vastleggen tijdens het reizen. Maak je alleen foto’s of film je? Schrijf je ook in een boekje? Of doe je juist zo min mogelijk om alles optimaal in je op te nemen en creëer je op deze manier vooral herinneringen in je hoofd? Deel het met ons, we zijn erg benieuwd!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button