EropUit

De leukste weekendjes weg aan zee

De plek waar vrijheid je letterlijk tegemoet waait: het strand. Er is niets lekkerder dan langs de vloedlijn te lopen en de wind door je haren te voelen waaien. De kinderen kunnen lekker rennen en zandkastelen bouwen, terwijl jij eindelijk weer even romantisch hand in hand met je geliefde door de branding kan lopen. Dit maakt ook dat het strand de perfecte plek is om even een weekendje te ontsnappen aan het dagelijks leven. Ik heb de leukste weekendjes weg aan zee op een rij gezet!

De Waddeneilanden

De mooiste stranden vind je op de Waddeneilanden. Waarom de mooiste? Omdat ze veelal een stuk breder zijn dan de stranden aan de kust van het vaste land. Hierdoor lijkt het een stuk minder druk en heb je alle ruimte. Schiermonnikoog heeft zelfs het breedste strand van Europa! De Waddeneilanden zijn dus perfect voor een weekendje weg aan zee. Daarnaast is het voordeel dat waar je ook verblijft op het eiland je binnen no-time op het strand bent. Je hoeft dus geen lange zoektocht uit te voeren voor een huisje dat dichtbij het strand is. Houdt er wel rekening mee dat je niet op alle eilanden de auto mee mag nemen.

De leukste weekendjes weg aan zee - AllinMam.com

Zeeland

Het is een beetje de uithoek van Nederland, maar daarom niet minder mooi. De zee is een deel van de Zeeuwen. Door een tal van eilandjes waar de provincie uit bestaat, stroomt de zee letterlijk door het hart van de provincie. De Zeelandse stranden staan er om bekend dat ze erg schoon zijn. Daarnaast heeft de provincie meer uren zon dan elke andere provincie in Nederland. Dit in combinatie met heerlijke verse visschotels maakt Zeeland de perfecte bestemming voor een strandvakantie. Wanneer je een vakantiehuisje zoekt in Zeeland kijk dan op BungalowSpecials.nl. Zij hebben een hele pagina vol met huisjes die perfect zijn voor een weekendje weg aan zee, waarvan er heel veel in Zeeland zijn. En zoals de Zeeuwen zeggen: “t is still waer as ’t nie waoit” (het is maar stil waar het niet waait). Liever kamperen? Check deze leuke boerencampings in Zeeland.

Duinrell – Daar kikker je van op

Zeker voor een weekendje is Duinrell echt perfect! Het pretpark ligt namelijk op slechts een kwartiertje fietsen van het Wassenaarse strand. Je kunt de ene dag naar het pretpark en de andere dag naar het strand. Zo vervelen de kinderen zich ook niet zo snel. Een voordeel van een verblijf op het vakantiepark van Duinrell is dat je gratis toegang krijgt tot het attractiepark en het Tikibad.

De Belgische kust

Ook onze zuiderburen hebben onwijs mooie badplaatsen aan de kust. En laten we toegeven, België is prima te doen met de auto. Eén van de populairste bestemmingen voor een weekendje weg aan zee in België is Knokke. Dit plaatsje ligt net over de Nederlandse grens en wordt ook wel “Petit Paris” genoemd. Naast het strand vind je in het centrum namelijk tal aan modeboetiekjes, galeries en leuke cafeetjes. Een andere leuke bestemmingen is Oostduinkerke waar ze nog garnalen vangen te paard.

De leukste weekendjes weg aan zee - AllinMam.com

Egmond aan Zee

Last but not least is Egmond aan Zee. Wanneer je niet genoeg kan krijgen van het strand moet je hier naartoe gaan. Naast Egmond aan Zee zijn er namelijk ook nog een stuk of vijf andere stranden in de buurt. Daarnaast zijn de Schoorlse duinen een ware attractie voor de kleine banjers. Terwijl jij geniet van een welverdiende wijntje kunnen zij lekker klimmen en klauteren op het klimduin. Voor een goede maaltijd is strandtent de ZilteZoen trouwens een echte aanrader. Dit restaurant ligt aan de voet van de vuurtoren en heeft een prachtig uitzicht op de zee!

*Foto’s via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button