EropUit

Met baby naar 1 van de pretparken in Nederland

Een bezoek aan een van de pretparken in Nederland is leuk voor jong en oud. Met name voor kinderen staat een dagje naar de Efteling of Walibi garant voor een onvergetelijke ervaring en stiekem is het voor papa en mama ook nog erg leuk. Ouders anno 2016 zijn hip, actief en nemen hun jonge kroost het liefst meteen overal mee naar toe. Echter, een bezoek aan een amusementspark met een baby vraagt net wat meer aandacht en voorbereiding. Want op welke voorzieningen voor baby’s en kleine kinderen mag je in 1 van de pretparken in Nederland rekenen en hoe zorg je er voor dat dit dagje weg een succes wordt?

Een dagje pretpark met baby: voor- en nadelen

Tijdens een dagje uit zul je je hele programma toch een beetje om het slaap- en eetritme van je baby heen moeten plannen. Niet iedere baby slaapt even makkelijk dus het is goed om het per situatie te bekijken of het verstandig is om met jouw kleintje naar een pretpark te gaan. Ga er vanuit dat je zelf vrij weinig van alles zult meekrijgen aangezien je als kersverse moeder de handen vol zult hebben aan je baby. Onze kinderen sliepen beiden goed in de kinderwagen (hoe meer reuring hoe beter ;-) maar de overdaad aan geluiden, prikkels, kleuren en geuren kan voor andere kindjes misschien juist wel voor veel onrust zorgen. Jij als ouder kunt het beste voor jouw kind inschatten wat haalbaar is wat niet. Ga je het gewoon proberen of blijf je voor de zekerheid thuis?

Als je er voor kiest om tóch te gaan dan kan het bijvoorbeeld handig zijn zowel de kinderwagen als een draagdoek of draagzak mee te nemen. Je kunt dan afwisselen, wat fijn is voor je kindje en je kunt al je spullen kwijt in de kinderwagen. Neem voor de zekerheid een slot mee waarmee je je kinderwagen vast kunt zetten; je zult niet de eerste zijn bij wie de kinderwagen gestolen wordt terwijl jijzelf in een attractie zit of even aan het eten bent.

Met kleine kinderen vaak voorrang in pretparken

Met een baby op je arm krijg je vaak gelijk voorrang in de wachtrij en dat is natuurlijk een groot voordeel. De Efteling bijvoorbeeld, heeft de Babyswitch: één ouder kan in de attractie, terwijl de ouder met de baby zich direct bij de uitgang van deze attractie kan melden om daar te wachten. Na afloop kan er direct worden gewisseld en kan de andere ouder via de uitgang ook gelijk naar de attractie, zodat je allebei van de ervaring kunt genieten zonder dubbele wachttijden.

 

Faciliteiten pretparken in Nederland

Zoals iedere moeder weet ga je niet alleen met baby de deur uit maar komen er ook een hoop spullen mee; een tas vol luiers, voeding, drinken en schone kleertjes is natuurlijk een must. Daarnaast moet je je ook voorbereiden op lange wachttijden. Fijn wanneer je kindje dan leuke speeltjes heeft om de tijd door te komen. Op internet vind je genoeg leuke aanbiedingen wbt speelgoed en kun je op zoek gaan naar iets wat bij jouw kindje past. Kortingbox.nl is een voorbeeld van een site waar je met couponcodes voor een leuke prijs babyspeelgoed kunt kopen, zodat je kleintje zich geen moment zal vervelen wanneer je toch even moet wachten.

Faciliteiten voor kleine kinderen in de Efteling

Veel pretparken doen er alles aan jouw bezoek te vergemakkelijken. De Efteling heeft bijvoorbeeld in alle toiletten een verschoonplek (vrouwentoilet) en in de restaurants kun je vragen naar lauwwarm water voor babyvoeding. Daarnaast is er een speciale ruimte om te kolven en zijn er in alle restaurants kinderstoeltjes te vinden.

Faciliteiten voor kleine kinderen in andere pretparken

Walibi heeft in de toiletten speciale luiertafels en je kunt er buggy’s huren. Bij de klantenservice kun je een handig overzicht vragen waarop alle babyvoorzieningen staan vermeld. Duinrell heeft zelfs speciale Baby Bungalows, inclusief babykamer met ledikant, bad en commode. Ook Toverland heeft op de toiletten speciale mogelijkheden om baby’s te verschonen en je kunt gratis gebruik maken van de magnetron in restaurants. Slagharen en Hellendoorn bieden helaas weinig tot geen informatie op hun website over de babyvoorzieningen, maar in de meeste parken is het voor ouders met kleine kinderen wel goed geregeld. Je kunt dus met een gerust hart een dagje genieten in 1 van de pretparken in Nederland, ook met baby!

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button