Zwangerschap

7 weken zwanger; gratis zwangerschapsboxen aanvragen

Het embryo is inmiddels 10.000 keer zo groot als op het moment van bevruchting, wat een groei! De lengte is nu rond de 12 mm en het embryo groeit 1 millimeter per dag.

Wat gebeurt er in deze week?

De armpjes en beentjes groeien deze week op de plekken waar eerst de knobbels aanwezig waren. Ook de knieën, ellebogen, handen en voeten krijgen vorm en de handpalmen worden zichtbaar. Een echt mensje al!

Doordat spieren ook ontwikkelen kan het embryo al een beetje bewegen, alhoewel dat nog wel een beetje “hakkerig” gaat. Maar dit gaat de komende weken enorm veranderen.

Het hoofdje is nog steeds erg groot in verhouding en dit blijft ook nog wel even zo. Het biedt plek aan de hersenen die heel snel ontwikkelen, iedere minuut worden er rond de 100 hersencellen geproduceerd. In het gezichtje zijn de ogen, neus en mond inmiddels ook zichtbaar.

Over echo’s in deze periode

Op echo is nu kloppend hartje nu te zien, wat er een beetje uitziet als knipperlichtje. Als er rond deze zwangerschapsweek een echo wordt gemaakt gebeurt dit meestal vaginaal. Maar een echo wordt nu alleen nog maar gemaakt wanneer je kans hebt op een meerlingzwangerschap, wanneer je last hebt van bloedverlies of wanneer je eerder een miskraam hebt gehad. Nog even geduld, het duurt niet lang meer voor ook jij het hartje hoort kloppen bij je eerste echo.

Je borsten worden HUGE!

Je borsten groeien in deze periode harder dan toen je puber was. Dit komt door de veranderende hormoonhuishouding, doordat vet zich ophoopt en doordat je bloed sneller door je lichaam stroomt. Het gebeurt wel dat vrouwen er in de eerste weken van de zwangerschap een volle cup bij krijgen! Een nadeel is wel dat je borsten in de meeste gevallen ontzettend gevoelig zijn.

Kraamzorg regelen

Het voelt nog heel vroeg maar het is wel belangrijk dat je nu je kraamzorg al gaat regelen. Vraag na bij je zorgverzekeraar hoe je verzekerd bent en meld dat je zwanger bent. De meeste zorgverzekeraars kunnen je een lijst toesturen met alle aanbieders van kraamzorg waar zij mee samenwerken. Hoe eerder geregeld hoe beter; in ieder geval vóór je 16e zwangerschapsweek.

Lees ook: Zwanger en je zorgverzekering, hoe zit dat?

Kinderopvang regelen

Waar je vast ook nog niet aan denkt wanneer je 7 weken zwanger bent is kinderopvang. Win informatie in over gastouders en kinderdagverblijven. De wachtlijsten voor kinderopvang zijn vaak lang, vooral in en om grote steden.

Gratis aan te vragen: de blije doos

Al sinds 1974 bestaat hij: de blije doos. Wanneer je zwanger bent kun je dit cadeaupakket gratis aanvragen. In de doos vind je nuttige cadeaus voor zowel jou als moeder als voor je kindje.

Dit kun je onder andere verwachten in de blije doos:

  • Pampers, Philips Avent fles, Prénatal sokjes, de special Geboorte
  • Het magazine WIJ Jonge Ouders tijdens zwangerschap en de eerste maanden na geboorte
  • Een code voor het bestellen van een gratis mutsje met naam van je kindje
  • Magazine specials “Eén Jaar!” en “Peuter / Kleuter”

Ook krijg je nieuwsbrieven en updates over jouw eigen zwangerschap. Een blije doos kun je ophalen bij een Prénatal filiaal in de buurt, nadat je je hebt ingeschreven op de website en een ophaalbericht hebt ontvangen. Je hoeft niet bang te zijn dat je nu last krijgt van huisbezoekjes van verkopers; Wij Special Media B.V. werkt samen met fabrikanten en importeurs van producten.

Overigens, wist je al dat er ook een Jumbo baby-box is?

Gratis aan te vragen: Ouders van Nu Zwanger- en Babybox

Wanneer je de gratis Ouders van Nu Zwanger- en Babybox aanvraagt vóór je 8e zwangerschapsmaand ontvang je zowel de zwangerbox als de babybox. Wanneer je deze box ná je 8e maand aanvraagt ontvang je alleen de babybox. Mocht je deze cadeaubox helemaal nog niet aanvragen tijdens je zwangerschap dan is het goed om te weten dat je hem ook nog aan kunt vragen in de eerste 6 maanden na je bevalling.

Na inschrijving ontvang je een ophaalbericht waarmee je de box(en) op kunt halen bij een Etos filiaal bij jou in de buurt. Je kunt meteen even shoppen dan want samen met je ophaalbericht ontvang je ook een Etos cadeaukaart van €5,00. Altijd leuk!

Dit kun je onder andere verwachten in de zwangerbox en babybox:

  • Ouders van Nu Zwangerspecial, Ouders van Nu en de Kek Mama
  • Diverse gratis producten
  • Kortingsbonnen

Ook bij de zwangerbox en de babybox hoef je niet bang te zijn voor huisbezoek van verkopers, zoals in het verleden nog wel eens het geval was (Felicitas).

<< 6 weken zwanger 8 weken zwanger >>

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button