Zwangerschap

7 zwangerschap cliches die je gewoon niet (meer) wilt horen

Het is en blijft fascinerend, al die clichés rondom zwanger zijn. Vanaf het moment dat ik wist dat ik zwanger was en nogal misselijk werd, kwam een van de meest bekende clichés voorbij: ” ja, dat hoort er eenmaal bij”. En dan aansluitend: “Het is het allemaal waard!”

Ik wil het gewoon niet horen, ok?

Op dat moment wil je het gewoon niet horen, want je voelt je nog steeds beroerd. Je wilt genieten van je zwangerschap, wat je zoveel bij anderen ziet. Niet boven de pot hangen of alleen maar slapen omdat je zo moe bent! Op een gegeven moment kreeg ik zo vaak de opmerking “het hoort er nu eenmaal bij” te horen, dat ik gewoon ging twijfelen aan mijzelf. Ik was zo misselijk en hing echt regelmatig boven de pot, dat ik bijna uitgedroogd was. Nee, ik ging niet naar de dokter of verloskundige, “omdat het eenmaal erbij hoorde”. Maar na 3 dagen vond ik het toch genoeg en schakelde de verloskundige in. Zij gaf mij medicatie tegen de misselijkheid en na een dag kon ik gelukkig weer wat binnen houden. Dus soms hoort het er eenmaal bij, maar het hoeft niet ten koste te gaan van jou.

Lees ook: Een baby op komst; wat gaat dat kosten?

7 zwangerschap cliches

Ohhh nu mag je voor twee eten! Ik ben 1.53 en woog voor mijn zwangerschap 52 kilo. Ik kom niet snel aan en wilde het ook zo houden tijdens mijn zwangerschap. Het moet er daarna ook allemaal weer af! Ik eet niet anders dan voorheen en ik denk dat je dat ook niet moet doen. Want zelfs tijdens mijn periode boven de pot, kreeg mijn kindje alles wat zij nodig had.

Geniet maar van je zwangerschap, het is zo voorbij! Mijn zwangerschap ervaar ik als best pittig. En ik vind het eigenlijk alleen maar pittiger worden. Op dit moment kan ik geen kant op (ja, overdrijven is ook een vak), dus hoe moet ik ervan genieten? Het duurt naar mijn idee een eeuwigheid en de kleine mag van mij liever vandaag dan morgen komen. De schopjes vind ik wel leuk, want dan weet ik dat alles goed gaat met mijn meisje. Maar soms schopt ze zo hard, dat het echt zeer doet. Dat is pas genieten!

Lees ook: Zwanger en je zorgverzekering, hoe zit dat?

Zwangerschaps-dementie. Ja, dat bestaat echt en ik heb er ook last van; vooral op het werk. Ik liep naar een collega toe met een vraag, kreeg antwoord, liep terug naar mijn bureau en ja hoor, ik was het antwoord alweer kwijt! Hoe kan dat nou, er zat nog geen minuut ertussen! Ik vind dat echt verschrikkelijk.

Wat eet je op dit moment graag, wat je voorheen niet at? Eigenlijk heb ik geen drang naar bijvoorbeeld augurken. Ik heb geen gekke eetgewoontes tijdens mijn zwangerschap. Mijn man hoeft niet midden in de nacht op zoek te gaan naar ijs of iets dergelijks. Wel eet ik graag een sneetje brood met pindakaas en hagelslag erop, maar dat at ik voor mijn zwangerschap ook. Alleen at ik dat toen iets minder dan nu.

Je krijgt een meisje, want zij steelt alle schoonheid van de moeder. Ik mag niet klagen wat betreft de verandering aan mijn lichaam en/of gezicht. Op een dikkere buik na, heb ik geen striae, geen acne en ben ik amper aangekomen.

 

Zwangeren hebben een sterkere reuk. Ik heb altijd een sterke reuk gehad. Maar tijdens mijn zwangerschap is mijn reuk nog sterker. Soms zo erg, dat ik iets ruik terwijl anders niets ruiken.

Draag je het kind hoog of laag, gewicht voor of in de breedte? Ze zeggen als je het kind hoog draagt, je een meisje krijgt en wanneer je laag draagt wordt het een jongen. Ik draag mijn buik hoog en ja ik krijg ook een meisje. Verder draag ik het gewicht naar voren. Dan zou ik dus een jongetje moeten krijgen. Hmmm… misschien toch nog maar een extra echo aanvragen om het geslacht te bepalen?

Clichés kunnen je lekker bezig houden en soms is het ook wel leuk om erover na te denken. Ik denk dat in het algemeen de meeste clichés wel waar zijn. Al met al is ieder zwangerschap uniek en ervaart iedere moeder de zwangerschap anders; dat is één ding wat zeker is.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button