Zwangerschap

Mijn eigen babyshower; wat werd ik in de watten gelegd!

De babyshower; een hype overgewaaid vanuit Amerika. Zelf heb ik al twee babyshowers (mede) georganiseerd en ik heb er ook een aantal bijgewoond. Ik ben altijd wel in voor een feestje en ik vind het ontzettend gezellig. En nu kreeg ik dus mijn eigen babyshower! Hoe leuk?!

Op een dag vroeg mijn zus of ik een aantal data wilde opgeven. Ik wist meteen dat het voor mijn babyshower was en aangezien ik een drukbezette dame ben, had ik niet veel opties voor haar. Daarnaast had ik één voorwaarde: ik wilde graag weten wanneer de shower zou gaan plaatsvinden. Niet echt leuk, want dan is het geen verrassing meer maar ik wilde goed uitgerust zijn voor mijn feestje.

Ok, meerdere voorwaarden dus

Ook wilde ik geen kinderen op mijn feestje, want alle aandacht is voor mij en ik wilde graag lekker gezellig kletsen en chillen als Mommy To Be :-) Verder ook geen gekke spelletjes en ik wilde niet dat er te veel poespas uitgehaald ging worden. Ok ok, tóch een hele lijst met eisen dus maar het moet geen “moetje” worden voor iedereen. Ik was al dankbaar dat er weer een feestje voor mij werd georganiseerd en dat iedereen hier tijd voor wilde vrij maken! Ik ben immers dit jaar ook getrouwd en heb ook al een vrijgezellenfeest gehad. Ik ben al ontzettend verwend door m’n bff’s :-) En als ik er nu ook nog bijvoorbeeld een hele cadeaulijst aan toe voeg vind ik dat gewoon veel te veel. Dat neemt niet weg dat er wél gevraagd werd om een cadeaulijst en die heb ik dan ook maar gegeven. Allemaal kleine spulletjes zoals speentjes, flesjes en een manicure-set voor de kleine. Spullen die ik nog niet in huis had, maar wel zo bij de drogist kan halen, mocht ik het tzt niet in huis hebben.

De dag van de babyshower

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver! Ik moest vanaf 10.30u naar boven en om 12.00u moest ik klaar staan. Hieruit begreep ik dat de babyshower in mijn eigen huis plaats ging vinden. Om 12.30u werd ik boven opgehaald en mocht ik naar beneden. Het hele huis was versierd; roze tafelkleed, ballonnen, slingers… Heel gezellig zag het eruit! Mijn vriendinnen stonden klaar en ondanks het feit dat het geen verrassing was, was ik toch verrast en blij. Al deze dames waren hier voor mij en voor mijn baby! De eettafel was mooi gedekt, er stonden allemaal champagne glazen… echt een feestje.

Hoe was mijn babyshower?

We hadden een high tea, bestaande uit lekkere broodjes en gebakjes. Het was echt heerlijk! Op iedere bord stond een kaart die de dames konden invullen, zoals de naam, gewicht, geboortedatum en aan de achterkant wensen voor de baby. Echt heel leuk om te lezen. Sommigen wisten de naam al maar diegenen die het niet wisten hadden ook geen idee in welke richting ze moesten denken. Zij moeten toch echt wachten tot de kleine er is :-) Na de high tea mocht ik alle cadeaus uitpakken. Wat zijn we verwend, zowel de baby als ik. Veel te gek!!! We hebben lekker gekletst op de bank en mijn nicht heeft popcorn en gezonde fruit smoothies gemaakt.

Het was een hele gezellige middag en ik wil dan ook iedereen bedanken, vooral mijn zus die dit allemaal geregeld heeft! Als bedankje heb ik voor iedereen een mini handgel/ desinfecterende gel klaar liggen; allemaal in het roze of paars. De handjes moeten natuurlijk schoon zijn als ze straks de kleine ontmoeten ;-)

Hebben jullie weleens een babyshower meegemaakt en/of gekregen?

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button