Zwangerschap

Drie tips voor een onvergetelijke babyshower

Een babyshower is een leuke traditie die overgewaaid is uit de Angelsaksische landen. Het is het perfecte moment om je kleine spruit te vieren en om samen uit te kijken naar de dag waarop je je kindje kan verwelkomen. Of je er een groot feest van maakt, wat beste vrienden uitnodigt of het erg intiem houdt, we got your back. Met deze drie tips maak je er een fantastische babyshower van.

Maak een écht feest van je babyshower

Natuurlijk vier je je klein wonder, maar het hoeft daarom geen kinderfeestje te zijn. Maak er een écht feest van zoals jij dat wil: laat mooie en lekkere klaasplankjes leveren of geniet van een lekkere barbecue, zing mee met je favoriete tunes en proef van de lekkerste drankjes. Zorg voor wat lekkers voor iedereen: maak leuke mocktails voor jezelf en andere zwangere vriendinnen en zorg voor alcoholische opties voor je gasten zoals witte wijn en cocktails. Onze favorieten? Maak een virgin pina colada door ananas, kokoswater, kokosmelk en wat ijs aan je juicer toe te voegen. Giet de mocktails in leuke jars en werk af met wat citroen, munt en limoen.

Wil je wijn aanbieden, dan zorg je best voor een ruimer aanbod en voor ‘crowd pleasers’. Dit zijn wijnen zoals rosé wijn uit de Provence gemaakt van grenache, of witte frisse, droge wijnen met de grüner veltliner druif. Zorg ook voor een lekkere trappist of een kruidige intense rode wijn zoals een Italiaanse wijn van sangiovese- en montepulciano druiven. Vergeet ook niet om een zelfgemaakte ice tea en ijsblokjes klaar te zetten zodat je gasten goed gehydrateerd blijven.

Lees ook: Hoe organiseer je de leukste babyshower?

Gebruik vrolijke decoratie

Iets wat bijna iedereen vergeet? Leuke decoratie. Kies voor mooie fleurige slingers, vazen met bloemen, kleurrijke kaarsen, leuke foto’s, zachte dekentjes of kerstlichtjes. Maak van je feesttent of woonkamer een echte feestplek. Zo heb je ook de perfecte achtergrond voor mooie foto’s die je zeker wil koesteren. En waarom creëer je geen fotohoekje? Op Pinterest vind je superveel ideeën om dit hoekje mooi aan te kleden. Zorg voor een plek in je huis waar je een leuke babyslinger ophangt, wat ballonnen en misschien je eerste echo’s of polaroids van je groeiende buik.

Lees ook: DIY, zelf je feestverlichting maken

Denk aan een origineel cadeautje

Vaak is het de traditie dat iedereen een cadeau meebrengt voor de babyshower. Omdat dit in de Nederlandstalige landen eerder wordt gedaan via de geboortelijst na de geboorte, kan je zorgen voor een origineel babyshower idee. Wat dacht je van een ingesproken boodschap van alle gasten voor je kleine spruit? Of misschien kan iedereen zijn of haar favoriete kinderboek meebrengen? Ook kan je aan de gasten vragen om zijn of haar favoriete herinnering van je zwangerschap neer te pennen. Op het einde van de dag zal je zien: je kindje is al zo geliefd nog voor het geboren is!

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button