Musea

Tip: tentoonstelling 100 jaar Schiphol

Sinds 1998 werk ik in de luchtvaart; een aantal jaren heb ik de wereld rondgevlogen met “coffee, tea or me” en “wilt u chicken or beef?” Vanaf 2002 ben ik met mijn beide voeten op de vloer te vinden op Schiphol, dè meest geweldige werkplek die je je maar kan voorstellen. Geen dag is hetzelfde en de dynamiek van passagiers en dit draaiende houden met collega’s van diverse divisies is geweldig.

Tip: tentoonstelling 100 jaar Schiphol

Schiphol bestaat dit jaar alweer 100 jaar! Reden voor een feestje zou je zeggen en het Amsterdam Museum heeft hierop ingehaakt met de tentoonstelling “100 jaar Schiphol” die voor jong en oud leuk en interessant is. Als KLM’er vind ik dat ik hier naartoe moet, net als het Aviodrome dat een aantal jaar terug ook een verplicht bezoek met het gezin was.

Dus op naar Amsterdam! Voor de kids is de museumjaarkaart dit keer niet nodig, want in de herfstvakantie heeft Amsterdam Museum de “kinderen gratis actie”.

Er is tijdens deze tentoonstelling voor de kids zoveel te doen. Ze krijgen bij aanvang een activiteitenkaart / paspoort met opdrachten. Ze stempelen onder andere in een mini-uniform van de Koninklijke Marechaussee in een echte controlepost hun eigen paspoort, ze puzzelen op een grote wand met luchthavenmedewerkers en voorwerpen. Er is een ruimte waar vliegtuigjes geknutseld kunnen worden en waar een spel kan worden gespeeld. Ze ervaren dmv virtual reality hoe het is om een koffer te zijn in het bagagesysteem, hier zijn de kids niet weg te krijgen!

Verder is de tentoonstelling mooi aangekleed met foto’s, schaalmodellen, vliegtuigonderdelen, een demo van het bagagesysteem wat zelf bestuurd kan worden, een fotomomentje in de verkeerstoren, alles over smokkelwaar waar de zwembroek met tropische vogeltjes uitgebreid kan worden bekeken en nog veel meer. Kortom, een echte aanrader.

De tentoonstelling is er nog t/m 2017 dus mocht het in de herfstvakantie niet meer lukken kan het ook in een andere vakantie of op een vrije dag.

ps. In het museum is ook de tentoonstelling “Het kleine weeshuis”, een interactieve tentoonstelling voor kinderen over het weeshuis wat hier vroeger was op deze locatie.

Meer informatie over deze tentoonstelling vind je op de website van Amsterdam Museum.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button