Kraamtijd

Tips voor felicitatie bij een geboorte

Hoera, een kindje geboren! Geboortewensen en felicitaties: we kunnen niet wachten om ze te delen met de kersverse ouders. Maar hoe breng je die nu het best over? Met deze tips scoor je altijd!

Maak het persoonlijk

Een WhatsApp-berichtje sturen is lekker snel en makkelijk en altijd een goed idee. Maar bedenk ook hoe fijn het is voor de ouders om een kaartje met een persoonlijke boodschap in de brievenbus te krijgen. Dat geeft hen nét nog meer het gevoel dat je echt aan hen gedacht hebt en moeite hebt gedaan om je wensen over te brengen. Ook al ben je niet de grootste schrijver of dichter, pen een boodschap neer die recht uit je hart komt, dan is het altijd raak!

Google inspirerende teksten

Je wilt de ouders feliciteren maar krijgt geen letter op papier? Is het trouwens écht nodig om het warm water terug uit te vinden? Nee hoor. Ga gewoon online op zoek naar leuke quotes of felicitatiewensen. Zoek misschien wel wat verder dan de eerste de beste spreuk die je tegenkomt. Het is en blijft fijn om een iets originelere boodschap te lezen op een kaartje.

Koop een mooie kaart

Schuilt er geen copywriter of Sherlock Holmes in jou? Bespaar jezelf dan de moeite om zelf een tekst te schrijven of te googelen maar koop gewoon een mooie kaart met een voorgedrukte tekst. Want wat zet je in hemelsnaam op een felicitatie voor een geboorte? Net zoals je als ouder een ruime keuze hebt uit duizenden geboortekaartjes voor een meisje of een jongen, is er voor felicitatiekaartjes gelukkig ook geen gebrek aan keuze. Laat je verrassen en kies een tekst die perfect verwoord wat jij wilt zeggen.

Geef een leuk geboortecadeau

Naast een mooi kaartje, kan je de ouders natuurlijk ook feliciteren met een leuk geboortegeschenk zoals een geboortebox, knuffeldoekje, sokjes, teddybeer, kleertjes, boek, tetradoek, bloemen of een helium ballon met een leuke boodschap op. Probeer aan de hand van het geboortekaartje te ontdekken welke stijl of kleurenpalet de ouders mooi vinden en stem de keuze van je cadeau daarop af.

Breng een bezoekje

Cadeaus en kaartjes zijn altijd een voltreffer. Maar het mooiste wat je kan doen om de ouders te verrassen of geluk te wensen is een echt bezoekje te brengen. Ga langs in het ziekenhuis of bij de ouders thuis. Zo kun je hun schattige uk in levende lijve bewonderen.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button