5x gemakkelijk inrichten van de babykamer

Het krijgen van een baby behoort tot de mooiere gebeurtenissen in het leven. Echter komt er ook een hoop bij kijken. Zo zal je je baby een mooie slaapkamer willen geven. Momenteel is het alleen behoorlijk druk, met alles regelen voor de komst van je baby. Omdat je er wel voor wilt zorgen dat de baby een fijne plek krijgt, zoek je naar handige tips voor het gemakkelijk inrichten van de babykamer. In dit artikel vind je er een aantal!

Tip 1: zelfklevend behang

Behang is een erg belangrijk onderdeel van een babykamer. Behang zorgt namelijk voor warmte en voor sfeer. Echter kost behangen een hoop tijd. Tijd die je momenteel wellicht niet hebt! Als dit het geval is, dan is het gebruik van zelfklevend behang een heel goede optie. Je hebt minder middelen nodig om het op te brengen en daardoor is de kans groot dat je snel klaar bent. Geen gedoe met plaktafels en behangplaksel! Bij zelfklevend behang is het echter wel belangrijk dat je kiest voor een goede aanbieder. Je wilt natuurlijk niet dat je net opgebrachte behang snel loslaat. Doe daarom goed onderzoek voordat je behang koopt.

Een mooi voorbeeld van een aanbieder die topkwaliteit verkoopt is Pixers. Wanneer jij ervoor kiest om Pixers zelfklevend behang aan te schaffen, dan doe jij een aankoop voor de lange termijn. Pixers zelfklevend behang blijft er namelijk erg lang goed uitzien. Dit behang laat niet zomaar los en bij deze aanbieder vind je een erg breed assortiment. Pixers biedt behang aan met verschillende prints. Grote kans dat er iets tussen zit wat helemaal past in jouw babykamer.

Lees ook: Alle landen leren met de magnetische wereldkaart muursticker

Tip 2: maak gebruik van de kleur grijs

Grijs is een goede kleur om te gebruiken in de babykamer. Niet alleen omdat het vaak goed matcht met andere kleuren maar er is nog een reden dat grijs een handige kleur is. Met een baby is de kans op ongelukjes vrij groot, bijvoorbeeld tijdens het verschonen. Of wanneer je kindje gaat kruipen en vaak met de handjes aan de muur of aan de meubels zit. Een kleurrijk, pittig vormgegeven behang matcht heel goed met rustig grijs en ook effen kleuren doen het goed in combinatie met grijs.

Tip 3: een kleed zorgt voor warmte én gezelligheid

Veel mensen vinden vloerbedekking heerlijk cozy in de babykamer. Maar heb je laminaat liggen in de toekomstige babykamer en zie je het niet zitten om de vloer te veranderen? Kies dan voor een kleed in de babykamer. Staat ontzettend gezellig, zorgt voor warmte én voor een geborgen gevoel.

Tip 4: zet oude kratjes neer als accessoire

Oude kratjes zijn hip! Niet alleen in de woonkamer maar ook in slaapkamers voor kinderen. Je kunt ze natuurlijk kant en klaar kopen, maar zelf verven is ook zo gedaan. Kratjes lenen zich uitermate goed voor het opbergen van leuke spulletjes en je kunt ze op veel verschillende manieren neerzetten.

Lees ook: Baby op komst. Wat gaat dat kosten?

Tip 5: maak je niet druk

De laatste en misschien wel de belangrijkste tip is dat jij je niet te druk moet maken. Het maakt de baby namelijk niet uit hoe de kamer eruitziet. Dit komt een aantal jaren later wel. Tegen die tijd ga je de slaapkamer van je kindje weer veranderen en kun je samen iets nieuws uitzoeken. En dan weet je inmiddels hoe makkelijk het is om een nieuwe sfeer te creëren met zelfklevend behang!

*Uitgelichte foto babykamer door Photographee.eu | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button