Kerstmis

4 tips om de dure decembermaand door te komen

De decembermaand staat alweer voor de deur. Het was net nog voorjaar, toch? De komende weken staan in het teken van veel onvergetelijke momenten en plezier (op gepaste afstand). Toch is het voor veel gezinnen ook een zorgelijke periode, waarin de portemonnee al snel steeds leger en leger wordt. Hoe zorg je ervoor dat je het leuk maakt, zonder aan het einde van de maand in het rood te staan? In dit artikel vier tips om de dure decembermaand goed door te komen.

Lees ook: Dit zijn de kerst trends van 2022

Shop voordelig en online

Helemaal in de huidige omstandigheden kan het handiger zijn om online te shoppen. Zo vind je de beste deals én hoef je niet de hele stad door. Als ouder wil je natuurlijk dat je kleine leuke kleding heeft, maar je hoeft niet altijd voor dure merkkleding te gaan om een gezellige garderobe voor je kindje te creëren. Voordat je het weet, heeft je kind namelijk weer een groeispurt gehad en past hij ineens niet meer in zijn outfits. Vooral met seizoensgebonden kleding, zoals babyjassen, is het beter om niet voor de duurste outfit te gaan. Grote kans namelijk dat je kindje de jas maar één winter aan kan. Bij winkels als C&A vind je hippe kleding van stevige materialen die ook nog eens leuk geprijsd zijn. Je kunt dan meteen een mooie kerstoutfit voor je gezin shoppen!

Check je zorgverzekering vóór 31 december

Bekijk voor het einde van het jaar wat jouw premie voor 2021 wordt en wat er precies verzekerd is. Dit wil namelijk nog wel eens veranderen. Het kan nooit kwaad om zorgverzekeringen te vergelijken, om te zien of je nog steeds de beste dekking krijgt op basis van jouw zorgbehoefte. Dit loont vooral als je bijvoorbeeld zwanger bent, aangezien je in deze periode extra zorgkosten maakt. Wat je vanuit de basisverzekering voor de bevalling en kraamzorg vergoed krijgt, hangt af van je zorgverzekering. Voor sommige kosten kan het ook handig zijn om je voor volgend jaar aanvullend te verzekeren. Bekijk en vergelijk daarom voor 31 december de beste zorgverzekering voor zwangeren om te zien waar je de meest voordelige dekking krijgt.

Let op je boodschappen voor het kerstdiner

Je hoeft geen dure stukken vlees of vis in te slaan om van het kerstdiner een succes te maken. Ja, de feestdagen staan voor een groot deel in het teken van samen gezellig tafelen. Maar, je kan ook met andere ingrediënten, die niet gelijk je hele budget opslokken, een feestelijke maaltijd opdienen. Kies bijvoorbeeld voor huismerken in plaats van dure A-merken, om zo de kosten wat te drukken. Ga je met een gezelschap eten? Spreek dan af dat iedereen een gang meeneemt. Dit is een leuke manier voor iedereen om nieuwe gerechten uit te proberen en hiermee verdeel je ook nog eens de kosten voor het kerstdiner.

Pak cadeaus dit jaar anders aan (en in)

De feestdagen staan al snel in het teken van het geven en krijgen van cadeaus. De kosten lopen dan al snel op als je een grote familie en vriendenkring hebt. Pak het daarom een keer eens anders aan. Spreek bijvoorbeeld met je gezin af dat jullie een gezamenlijk cadeau doen om samen een dagje uit te gaan. Bewaar kleine cadeaus voor Sinterklaas, grotere cadeaus voor kerst (of andersom), kies een keer voor zelfgemaakte cadeaus en pak je cadeaus mooi in. Deze zijn vaak ook nog eens veel persoonlijker en leuker om te geven! Een andere manier om de kosten wat te drukken, is om lootjes te trekken voor sinterklaas- en kerstcadeaus. Op deze manier hoef je niet voor iedereen een cadeau te kopen, maar wordt elke persoon toch even in het zonnetje gezet.

*Uitgelichte foto via Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button