Kerstmis

Gezellig de kersttafel dekken? Maak het persoonlijk

Het dekken van de kersttafel kan elk jaar weer een behoorlijke uitdaging zijn. Je wilt immers liever niets aan het toeval overlaten. Samen tafelen is natuurlijk het hoogtepunt van de dag. Urenlang genieten van het lekkerste eten met dierbare vrienden en familie om je heen. Natuurlijk hoort daar een gezellig gedekte kersttafel bij, die leuk aangekleed is. Je pakt extra feestelijk uit door de tafel een persoonlijke touch te geven. Jouw gasten voelen zich daardoor direct welkom en geliefd. Het personaliseren van de kersttafel is helemaal trendy en met de juiste items zeker niet moeilijk. Om je van de nodige inspiratie te voorzien, hebben we een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Een goed begin van een heerlijke kerst dus!

Lees ook: Dit zijn de kerst trends van 2022

Tafelindeling maken voor kerst? Absoluut een aanrader!

Voor je begint met het dekken van de kersttafel, is het goed om na te denken over de tafelindeling. Zeker als je kerst gaat vieren met een groter gezelschap. Dit geeft je straks veel voordelen bij het personaliseren van de zitplaatsen. Denk bij het maken van een indeling lekker out of the box. Jong kan prima naast oud én stelletjes hoeven echt niet naast elkaar te zitten. Een gemengde opstelling zorgt straks juist voor de leukste gesprekken.

Maak van je kersttafel een echte eye-catcher

De kersttafel mag de blikvanger van de woonkamer zijn. Kies daarom allereerst voor een leuk tafelkleed die je aanpast aan de kleuren van je accessoires. Denk bijvoorbeeld aan de schaaltjes, de servetten en het servies dat je wilt gaan gebruiken. Ook een extra aankleding met kaarsjes mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de feestdagen. Een gespiegeld plateau met waxinelichthouders of een zilveren kandelaar met lange kaarsen maken het geheel af. Laat vooral jouw eigen stijl spreken. Dat maakt de kersttafel juist nog unieker én gezelliger.

Lees ook: 10x gezonde kersthapjes maken voor school

Gezellig de kersttafel dekken? Maak het persoonlijk - AllinMam.com

Geef elke gast zijn of haar eigen persoonlijke plekje

Dit heb je natuurlijk al gedaan met het maken van de tafelindeling. Maar, het kan nog persoonlijker en smaakvoller. Kies er bijvoorbeeld voor om elke gast zijn of haar eigen gepersonaliseerde items te geven. Leuke voorbeelden daarvan zijn servet stickers met een tekst, persoonlijke menukaartjes of een onderzetter met een foto. Je kunt een onderzetter bijvoorbeeld laten bedrukken met een leuke foto en de menukaartjes voorzien van een persoonlijke boodschap voor elke gast.

Als je het nog specialer wilt maken, dan kun je er ook voor kiezen om de wijnglazen van een eigen tekst te laten voorzien. Bijvoorbeeld met een naam of een quote die voor jullie van betekenis is. Op deze manier heb je direct een leuk cadeautje om weg te geven. Ook de schaaltjes die je straks op de kersttafel plaatst kun je laten bedrukken met een foto. Deze kun je speciaal voor de gelegenheid maken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een foto die waardevol is voor jou én jouw gasten.

Lees ook: 10x idee voor origineel kerstcadeau inpakken

Gezellig de kersttafel dekken? Maak het persoonlijk - AllinMam.com

Gebruik ook iets wat niet met eten te maken heeft

Zelf zorg ik altijd voor iets op de tafel wat niet met eten te maken heeft. Bijvoorbeeld een mooi stuk in het midden op de tafel. Dan is niet alles alleen maar eten en nog eens eten. Zo had ik eens een wit gespoten, versierde boomstronk op tafel staan maar ook een vaas met wit gespoten takken er in is leuk. Een paar kerstballetjes er in, of wat lampjes. Heel sfeervol!

Versiering op tafel door Yulia Grigoryeva | Shutterstock

Serveer lekkere wijn uit een fles met eigen etiket

Wijn mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het kerstdiner. De wijnflessen mogen daarbij zeker gezien worden. Helemaal als je ervoor kiest om deze te voorzien van een eigen etiket. Hoe leuk is het om jouw gasten van een “Chateau Jansen” of “ Familie van Dongen” wijntje te kunnen voorzien? Je kunt het wijnetiket natuurlijk ook laten voorzien van een lieve kerstboodschap. Met de bovenstaande tips voor een gezellige kersttafel, laat je niets aan het toeval over. Daarnaast voelen jouw gasten zich extra welkom als ze persoonlijk aan worden gesproken. Want tijdens de feestdagen mag je natuurlijk best wat “over the top” gaan.

Gezellig de kersttafel dekken? Maak het persoonlijk - AllinMam.com

*Uitgelichte foto door Africa Studio | Shutterstock

In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button