Kerstmis

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner

Elk jaar is het weer een hele uitdaging om originele gerechten te bedenken voor het kerstdiner. En niet alleen voor volwassenen! Het is ook leuk om de kinderen te verrassen met iets leuks, iets aparts. Iets waarvan ze volgend jaar zeggen “weet je nog mam, die kerstmannetjes vorig jaar? Die waren leuk!” Daarom hieronder 8x een idee voor kinderen bij het kerstdiner.

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner

Maak het bijzonder, ook voor de kinderen! Een gekkigheidje voor, tijdens of na het diner waarderen de meeste kinderen en voor velen is het ook een manier om er dan toch nog iets van eten in te krijgen. Nu pretenderen we niet dat het onderstaande gezond is maar hé, met Kerstmis mag er best even buiten de lijntjes gegeten worden! Toch?

Lees ook: 10x kersthapjes maken voor school

1. Kerstmannetje van cheesecake en aardbei

Onze favoriet! Hoe cute is dit kerstmannetje van aardbei? Hou ons recept voor cheesecake aan en kijk voor het afmaken van het kerstmannetje de video. Niet al te moeilijk en helemaal af wordt hij door toevoeging van 2 oogjes.

2. Rendier koekjes

Voor deze leuke rendierkoekjes kun je eigenlijk diverse soorten koekjes gebruiken; elk koekje waarvan de vorm jou aanstaat! In plaats van de mix kun je de koekjes ook plakken met Nutella of met crème. Verder heb je alleen pretzels en m&m’s nodig, how easy?

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner - AllinMam.com

3. Gesmolten sneeuwmannetjes

Iets meer fingerspitzengefühl is er nodig voor deze gesmolten sneeuwmannetjes maar wanneer je een beetje skills hebt in de keuken zie je dit vast als een uitdaging! Lekker priegelen met hagelslagjes en een spuitzakje met chocolade :-)

4. Nog meer rendierkoekjes

Ook deze rendierkoekjes liggen binnen een handomdraai op tafel, alleen eerst even oefenen met decoratie gel om een mooi gewei te tekenen!

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner - AllinMam.com
Foto door Marharyta Kovalenko | Shutterstock

5. Kerstster koekjes

Van rendierkoekjes naar schattige kerstster koekjes! Geef je eigen invulling wat betreft kleur. Alhoewel rood het natuurlijk altijd erg leuk doet met kerst. Smarties of m&m’s kunnen heel behulpzaam zijn! Lees hier meer over het zelf maken van kerstkoekjes.

Lees ook: Een geslaagd kerstdiner: tips, trends en food hacks

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner - AllinMam.com
Foto door Anastasia_Panait | Shutterstock

6. Kerstboompjes van pita

Erg leuk zijn deze kerstboompjes gemaakt van pitabroodjes. En ook nog een soort van verantwoord door de guacamole ;-) Laat je kinderen ze zelf versieren met verschillende kleuren paprika. Maak slingers van geraspte wortel of kool en laat het sneeuwen door poedersuiker!

7. Kerstmuts ijshoorntjes

Deze leuke kerstmuts ijshoorntjes zijn zó leuk! Bolletje bovenop plakken, vullen met ijs en plat op een bordje leggen. Een feestje voor de kinderen!

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner - AllinMam.com
Foto door Zamurovic Photography | Shutterstock

8. Rendier van brood

Ja hoe makkelijk kan het zijn? Zo makkelijk dus! Brood, chocopasta, pretzels en m&m’s; dat is alles wat je nodig hebt voor dit leuke rendier van brood. Je kinderen kunnen zelf aan de slag met het versieren van het rendier. Hoe gekker hoe beter!

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner - AllinMam.com
Foto door Rimma Bondarenko | Shutterstock
In dit artikel kunnen affiliate linkjes voorkomen. Wij ontvangen een kleine commissie wanneer je doorklikt via zo'n linkje en een aankoop doet. Dit kost jou niets extra, de verkopende partij neemt deze commissie voor zijn rekening. Blij met de informatie die je op onze website gevonden hebt? Dan zijn we dankbaar wanneer je je aankoop doet via een van deze linkjes. Veel leesplezier!
Back to top button