8x idee voor kinderen bij het kerstdiner

Elk jaar is het weer een hele uitdaging om originele gerechten te bedenken voor het kerstdiner. En niet alleen voor volwassenen! Het is ook leuk om de kinderen te verrassen met iets leuks, iets aparts. Iets waarvan ze volgend jaar zeggen “weet je nog mam, die kerstmannetjes vorig jaar? Die waren leuk!” Daarom hieronder 8x een idee voor kinderen bij het kerstdiner.

8x idee voor kinderen bij het kerstdiner

Maak het bijzonder, ook voor de kinderen! Een gekkigheidje voor, tijdens of na het diner waarderen de meeste kinderen en voor velen is het ook een manier om er dan toch nog iets van eten in te krijgen. Nu pretenderen we niet dat het onderstaande gezond is maar hé, met Kerstmis mag er best even buiten de lijntjes gegeten worden! Toch?

1. Kerstman van cheesecake en aardbei

Onze favoriet! Hoe cute is dit kerstmannetje van aardbei? Hou ons recept voor cheesecake aan en kijk voor het afmaken van het kerstmannetje de video. Niet al te moeilijk en helemaal af wordt hij door toevoeging van 2 oogjes.

2. Rendierenkoekjes

Voor deze leuke rendierkoekjes kun je eigenlijk diverse soorten koekjes gebruiken; elk koekje waarvan de vorm jou aanstaat! In plaats van de mix kun je de koekjes ook plakken met Nutella of met crème. Verder heb je alleen pretzels en m&m’s nodig, how easy?

3. Gesmolten sneeuwmannetjes

Iets meer fingerspitzengefühl is er nodig voor deze gesmolten sneeuwmannetjes maar wanneer je een beetje skills hebt in de keuken zie je dit vast als een uitdaging! Lekker priegelen met hagelslagjes en een spuitzakje met chocolade :-)

4. Nog meer rendierkoekjes

Ook deze rendierkoekjes liggen binnen een handomdraai op tafel, alleen eerst even oefenen met decoratie gel om een mooi gewei te tekenen!

5. Kerstmankoekjes

Van rendierkoekjes naar schattige kerstmankoekjes! Geef je eigen invulling aan het kerstmutsje en aan het gezichtje; het mag er best een beetje rommelig uitzien ;-)

Lees ook: Een geslaagd kerstdiner: tips, trends en food hacks

6. Kerstboompjes van pita

Erg leuk zijn deze kerstboompjes gemaakt van pitabroodjes. En ook nog een soort van verantwoord door de guacamole ;-) Laat je kinderen ze zelf versieren met verschillende kleuren paprika. Maak slingers van geraspte wortel of kool en laat het sneeuwen door poedersuiker!

7. kerstboom ijshoorntjes

Deze leuke kerstboom ijshoorntjes kun je van tevoren maken wanneer je ze rechtop kunt bewaren in de diepvries. Advies is wél om de m&m’s er pas op te plakken wanneer je de kerstboompjes gaat opdienen, anders worden ze bij het ontdooien te nat en druipt de kleur er vanaf. Maar misschien geeft dat juist wel een leuk effect :-) Je kunt de kerstboompjes natuurlijk ook aan tafel door de kinderen zelf laten versieren!

8. Rendier van wit brood

Ja hoe makkelijk kan het zijn? Zo makkelijk dus! Wit brood, pindakaas, pretzels en m&m’s; dat is alles wat je nodig hebt voor dit leuke rendier van wit brood.

Hopelijk heb je iets aan deze 8x idee voor kinderen bij het kerstdiner! Weet jij al wat je de kinderen gaat serveren?

*Uitgelicht foto via Shutterstock

Tags